Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

Διδασκαλία της Ελληνικής

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Νέα Ελληνική :: Γλωσσολογία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Πιστοποίηση Ελληνομάθειας :: Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Ανακοινώσεις

    5η Διαδικτυακή Συνάντηση στη σειρά διαλέξεων της Δ.ΕΛ.ΕΞΩ. "Χαρτογραφήσεις": Η διδασκαλία της ελληνικής στη Βαρκελώνη και η ελληνόγλωσση εκπαίδευση της ελληνορθόδοξης μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη (31/5/24)

    Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 και ώρα Ελλάδας 14:00 με 15:30 θα πραγματοποιηθεί η πέμπτη συνάντηση στη σειρά διαδικτυακών διαλέξεων «Χαρτογραφήσεις», κατά τις οποίες αποτυπώνεται η διδασκαλία της Ελληνικής σε διαφορετικά συγκείμενα στο εξωτερικό.

    Στην συνάντηση θα γίνουν τοποθετήσεις από τις Μαρία Ανδριά, Σπυριδούλα Βαρλοκώστα και Μαρία Ιακώβου σχετικά με την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στη Βαρκελώνη και από την Μαρία Ρομποπούλου σχετικά με την ελληνόγλωσση εκπαίδευση της ελληνορθόδοξης μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom στον σύνδεσμο
    https://authgr.zoom.us/j/96146492928?pwd=Sm94ODIxRk5USVJNMzVFOG1aa25WUT09

    Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. https://delexo.greeklanguage.gr/index.php/el/drastiriotita/xartografiseis/41-i-didaskalia-tis-ellinikis-sti-varkeloni-kai-i-ellinoglossi-ekpaidefsi-tis-ellinorthodoxis-meionotitas-stin-konstantinoupoli

    Η διεθνής ομάδα ειδικού επιστημονικού ενδιαφέροντος Δ.ΕΛ.ΕΞΩ. ιδρύθηκε το 2022 και εντάσσεται στις δράσεις του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.
    Εστιάζει στη διδασκαλία της ελληνικής εκτός Ελλάδας και παρέχει το οργανωτικό πλαίσιο για την ανάπτυξη συζήτησης, κριτικής και έρευνας με αντικείμενο τη διδασκαλία της ελληνικής ανά τον κόσμο, υπό το πρίσμα ποικίλων θεωρητικών και μεθοδολογικών παραδόσεων.

    16 Μάϊ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Μεσαιωνική Ελληνική :: Αρχαία Ελληνική :: Λεξικά και Λεξικογραφία :: Γλωσσολογία :: Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Πιστοποίηση Ελληνομάθειας :: Νέα για την Πύλη :: Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Ανακοινώσεις

    Συμμετοχή του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16-19/5/24)

    Στα πλαίσια της 20ής Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας θα βρίσκεται στον εκθετήριο χώρο της Helexpo, Περίπτερο 13 / Stand 32, από την Πέμπτη 16/05/2024 έως και την Κυριακή 19/05/2024, όπου θα παρουσιάζονται το έργο και οι εκδόσεις του.

    Επιπλέον, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας θα διοργανώσει εκδήλωση – συζήτηση, με θέμα "Μυκηναϊκή επική ποίηση: διερευνώντας μια συναρπαστική υπόθεση εργασίας"

    Ομιλητής: Χρήστος Κ. Τσαγγάλης, Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ, Διευθυντής του Τμήματος Γλώσσας και Λογοτεχνίας του ΚΕΓ

    Συντονίστρια: Λάμαρη Άννα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ

    Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Φιλολογικό Καφενείο / Περίπτερο 13, την
    Παρασκευή 17/05/24 και ώρα 10.00
    .

    Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τους Έλληνες εκδότες, τη ΔΕΘ–HELEXPO, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

    16 Μάϊ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Γλωσσολογία :: Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Πιστοποίηση Ελληνομάθειας :: Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Ανακοινώσεις

    Έναρξη εγγραφών στο Πρόγραμμα «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας» για διδάσκοντες στην Ελλάδα και το εξωτερικό

    Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοινώνει τη νέα περίοδο του εξ αποστάσεως επιμορφωτικού προγράμματος «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης Γλώσσας» για διδάσκοντες/ουσες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (http://diadromes.greek-language.gr). Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 και διαρκούν 9 μήνες. Αιτήσεις εγγραφής γίνονται δεκτές από 23/04/2024 μέχρι και 05/09/2024 στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.greek-language.gr/routes.

    Το πρόγραμμα αποτελείται από τις παρακάτω οκτώ ενότητες, οι οποίες καλύπτουν όλες τις θεματικές περιοχές που ενδιαφέρουν τον/τη διδάσκοντα/ουσα την ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα:

    1. Σχεδιασμός και διαχείριση μαθήματος, διδασκαλία των τεσσάρων δεξιοτήτων

    2. Διδασκαλία της γραμματικής, του λεξιλογίου και της προφοράς

    3. Διδασκαλία ξένης γλώσσας μέσω Η/Υ (Computer Assisted Language Learning)

    4. Γλωσσική διδασκαλία σε παιδιά

    5. Όψεις της γλώσσας (Ποικιλομορφία της γλώσσας, κειμενικά είδη και λογοτεχνικός λόγος)

    6. Διγλωσσία: Η γλώσσα και η σκέψη στον δίγλωσσο ομιλητή

    7. Όταν οι πολιτισμοί συνομιλούν στο σχολείο: ζητήματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης

    8. Αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών

    Το πρόγραμμα, που από την πρώτη χρονιά εφαρμογής του, το 2007, τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών, διαρκώς επικαιροποιείται και βελτιώνεται, ενώ προσφέρει ευελιξία στην παρακολούθησή του, καθώς υλοποιείται εξ ολοκλήρου από απόσταση με ασύγχρονη διδασκαλία. Οι επιμορφούμενοι/ες σε κάθε ενότητα έχουν πρόσβαση επί 24ώρου βάσεως στο υλικό και σε φόρα συζητήσεων για άμεση επικοινωνία με τους/τις διδάσκοντες/διδάσκουσες καθώς και τους/τις επιμορφούμενους/επιμορφούμενες, προκειμένου να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων και εποικοδομητικός διάλογος.

    Πραγματοποιούνται 2 τηλεσεμινάρια σε κάθε ενότητα, σε πραγματικό χρόνο, για τη ζωντανή επικοινωνία με την ομάδα διδασκαλίας.

    Μοναδικά στοιχεία του προγράμματος:

    - Τρεις, τουλάχιστον, εξειδικευμένοι/ες διδάσκοντες/ουσες σε κάθε ενότητα, με πολύχρονη πείρα στον τομέα τους, διδάσκουν, επιβλέπουν και απαντούν άμεσα στις ερωτήσεις των επιμορφούμενων.

    - Η διδασκαλία αξιοποιεί αρχές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

    - Οι επιμορφούμενοι/ες εκπονούν εργασία σε κάθε ενότητα με την καθοδήγηση και υποστήριξη των διδασκόντων/διδασκουσών.

    - Από το 2022–2023 λειτουργεί διαδικτυακή κοινότητα εκπαιδευτικών στην οποία εντάσσονται οι απόφοιτοι/ες. Η καινοτομία αυτή ανταποκρίνεται στις σύγχρονες επιστημονικές αναζητήσεις, οι οποίες δεν θεωρούν την εκπαίδευση εκπαιδευτικών ως μια άπαξ ενέργεια που ολοκληρώνεται με τον κύκλο κάποιων μαθημάτων. Το περιβάλλον της διαδικτυακής κοινότητας ανταποκρίνεται στην ανάγκη αυτή, παρέχοντας τη δυνατότητα για συνεχή συνεργασία και ενημέρωση στο μέλλον.

    Στο πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχει κάθε εμπλεκόμενος/η στη ή/και ενδιαφερόμενος/η για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αρκεί να είναι απόφοιτος/η ελληνικής φιλολογίας, ξένων φιλολογιών, παιδαγωγικών τμημάτων, θεολογικών σχολών ή άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων ελληνικών ή ισότιμων ξένων πανεπιστημίων. Υπό όρους γίνονται δεκτοί/ές υποψήφιοι/ες που δεν έχουν ολοκληρώσει σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

    Το Πρόγραμμα «Διαδρομές στη διδασκαλία της νέας ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας»

    α) αποτελεί αναγνωρισμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και οδηγεί στην απόκτηση αναγνωρισμένης από το ελληνικό κράτος διδακτικής επάρκειας για τη διδασκαλία της ελληνικής στην αλλοδαπή (Υ.Α. Φ.815.2/306/40937/Ζ1, ΦΕΚ τ. Β΄ 862/8.4.2014),

    β) παρέχει πιστοποιημένη εξειδίκευση στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας και ανταποκρίνεται στα συνεκτιμώμενα προσόντα της πρόσφατης ρύθμισης για τη στελέχωση των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ) από μόνιμους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 3 (δ) της Κ.Υ.Α. αριθμ. 152360/ΓΔ4/19.9.2016 (ΦΕΚ 3049/Β/23.9.2016),

    γ) μοριοδοτείται ως προσόν για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης (νόμος υπ’ αριθμ. 4823/2021. ΦΕΚ 136/Α/3-8-2021).

    Για κάθε σχετική πληροφορία, όπως την εγγραφή στο πρόγραμμα και το κόστος, σας παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα των εγγραφών: www.greek-language.gr/routes.

    Στοιχεία επικοινωνίας:

    Συντονίστριες του προγράμματος «Διαδρομές» : Αθανασία Μαργώνη, Ευδοξία Μητρούση

    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : diadromes@greeklanguage.gr

    Skype : Διαδρομές - Routes

    Τηλ. : (0030) 2310 805 507 & 488 560

    (ώρες πληροφόρησης: 9.00-15.00 καθημερινά-εργάσιμες ημέρες)

    Δείτε στα συνημμένα το Δελτίο Τύπου στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και ρωσικά

    16 Μάϊ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Γλωσσολογία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Πιστοποίηση Ελληνομάθειας :: Ανακοινώσεις :: Συνέδρια & Ημερίδες

    Συνέδριο στο Παν/μιο Λευκωσίας: Advances in Second/Foreign Language Acquisition (17-19/5/24)

    Ο Τομέας Γλωσσών και Λογοτεχίας του Τμήματος Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών του Παν/μίου Λευκωσίας διοργανώνει Συνέδριο για τις εξελίξεις στην εκμάθηση δεύτερης / ξένης γλώσσας (Advances in Second/Foreign Language Acquisition (ASeFoLA)). Το Συνέδριο θα διαξαχθεί στις 17-19 Μαΐου 2024 στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας (και διαδικτυακά μέσω WebEx).

    Βασικοί Ομιλητές:

    Do Coyle, Professor of Content and Language Integrated Learning (CLIL), University of Edinburgh
    Ευδοκία (Κία) Καραβά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στον Τομέα Γλώσσας-Γλωσσολογίας του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (ΤΑΓ&Φ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
    Shaofeng Li, Professor of Foreign and Second Language Education, Florida State University
    Γιώργος Ι. Ξυδόπουλος, Καθηγητής Γλωσσολογίας, Παν/μιο Πατρών και Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

    14 Μάϊ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Διδασκαλία της Ελληνικής :: Συνέδρια & Ημερίδες

    Διεθνές Συνέδριο με θέμα: ''Το αρχαίο δράμα στην εκπαίδευση. Aπό την αρχαιότητα έως σήμερα'', Παν/μιο Πατρών (24-25/5/2024)

    Το ''Ινστιτούτο Αρχαίου Θεάτρου'' του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών για το ''Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο'' του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών διοργανώνουν στις 24 και 25 Μαΐου Διεθνές Συνέδριο με θέμα: ''Το αρχαίο δράμα στην εκπαίδευση. Aπό την αρχαιότητα έως σήμερα'', το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών (Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Μαΐου, αντίστοιχα).

    Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, όπως οι: David Rosenbloom, Elizabeth Scharffenberger, Monica Centanni, Σταύρος Τσιτσιρίδης, Ανδρέας Φουντουλάκης, Ιωάννα Καραμάνου, Anna Novokhatko, κ.ά. Το αναλυτικό πρόγραμμα βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:
    https://www.theaterst.upatras.gr/?page_id=12967

    13 Μάϊ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Διδασκαλία της Ελληνικής :: Ανακοινώσεις

    Διαδικτυακή ομιλία της κ. Johanne Paradis με τίτλο: ''Factors influencing the bilingual development of Syrian refugee children in Canada'', ΕΚΠΑ (15/5/2024)

    Ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ διοργανώνει διαδικτυακή
    ομιλία της κ. Johanne Paradis (Prof. University of Alberta) με τίτλο: ''Factors influencing the bilingual development of Syrian refugee children in Canada''.

    Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 στις 18.30, στον παρακάτω σύνδεσμο:

    https://ualberta-ca.zoom.us/j/93176760673?pwd=WHpwYi9GWVBUMWdkTldQcW9MaGlYdz09
    Meeting ID: 931 7676 0673
    Passcode: 384617

    13 Μάϊ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Γλωσσολογία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Ανακοινώσεις

    Επιμορφωτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς από το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του Α.Π.Θ.: Δε σ' αγαπώ, σ' αγαπάω: η γλωσσική ποικιλία στην Εκπαίδευση (25/5/24)

    Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του Α.Π.Θ. διοργανώνει το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 από τις 10.30 έως τις 13.30 διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο «Δε σ' αγαπώ, σ' αγαπάω: η γλωσσική ποικιλία στην Εκπαίδευση». Βασικός στόχος: Πώς με την κατάλληλη διδακτική διαδικασία μπορεί να οδηγηθεί το μαθητικό κοινό να "ανακαλύψει" και να κατανοήσει ζητήματα που αφορούν τη γλωσσική ποικιλία.

    Το Σεμινάριο διαρθρώνεται σε τέσσερις φάσεις ως εξής (συντονιστής: Θανάσης Μιχάλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.):

    1η φάση: παρουσίαση: «Δε σ' αγαπώ, σ' αγαπάω: η γλωσσική ποικιλία στην Εκπαίδευση» (Άννα Ιορδανίδου, Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών),

    2η φάση: παρουσίαση: «Του διεθνούς ή του διεθνή: διδάσκοντας τη γλωσσική ποικιλία μέσα από διαφορετικά κειμενικά είδη» (Μαρία Καμηλάκη, διδάσκουσα Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου),

    3η φάση: παρουσίαση: «Θεωρούνταν/εθεωρείτο/θεωρούταν: γλωσσική ποικιλία και επίσημο/ανεπίσημο ύφος ή σωστό/λάθος;» (Κατερίνα Αλεξανδρή, Επίκουρη Καθηγήτρια Δ.Π.Θ.),

    4η φάση: τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και συζήτηση, με τη συμμετοχή εκπροσώπου του Ινστιτούτου.

    25 Απρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Διδασκαλία της Ελληνικής :: Συνέδρια & Ημερίδες

    12ο Συνέδριο Μεταπτυχιακών Φοιτητών & Υποψηφίων Διδακτόρων του Τμ. Φιλολογίας του ΕΚΠΑ (7-11/10/2024)

    Ανακοινώνεται η διεξαγωγή του 12ου Συνεδρίου Μεταπτυχιακών Φοιτητών & Υποψηφίων Διδακτόρων του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Αυτή η διοργάνωση αποτελεί πλέον έναν θεσμό, που εδώ και 23 χρόνια (2001-2024) προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους επιστήμονες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο να προβάλουν τη δουλειά τους και να γνωριστούν μεταξύ τους. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι δίνει την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με τις διεθνείς τάσεις της σύγχρονης έρευνας, καθώς οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και οι υποψήφιοι διδάκτορες συμβάλλουν στη διαμόρφωσή τους.

    Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου 2024. Καλούνται οι νέους ερευνητές να υποβάλουν περίληψη σε μία από τις παρακάτω επιστημονικές περιοχές:

    - Βυζαντινή Φιλολογία
    - Γλωσσολογία
    - Κλασική Φιλολογία:
    - Αρχαία Ελληνική Φιλολογία
    - Λατινική Φιλολογία
    - Παπυρολογία
    - Λαογραφία
    - Νεοελληνική Φιλολογία

    24 Απρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Διδασκαλία της Ελληνικής :: Ανακοινώσεις

    Εκδήλωση: ''Δέκα Χρόνια Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο'', Μουσείο Κανελλοπούλου, Πλάκα (26/4/2024)

    Την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Κανελλοπούλου (οδός Θεωρίας 12) εκδήλωση παρουσίασης του 10ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου, που οργανώνεται από το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Maliotis Cultural Center του Hellenic College Holy Cross και την American Hellenic Educational Progressive Association (ΑΧΕΠΑ Αμερικής).

    Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα και με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Το 10ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο αφιερώνεται φέτος στη διάδοση και διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην ομογένεια της Αμερικής.

    Θα μιλήσουν οι κ.κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τακτικό Μέλος Ακαδημίας Αθηνών, Ιωάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Υπουργείου Εξωτερικών, Άννα Κ. Μπατιστάτου, Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Kαθηγήτρια Τμήματος Ιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας, Νίκος Ξυδάκης, πρ. Υπουργός Πολιτισμού και Αν. Υπουργός Εξωτερικών, και η Νικολέττα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη, Ιδρύτρια/ Διευθύντρια του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Σχολής Επιστημών Αγωγής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

    Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Νατάσσα Σπαγαδώρου, Δημοσιογράφος CNN Greece.

    18 Απρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Διδασκαλία της Ελληνικής :: Ανακοινώσεις

    Διηπειρωτικό webinar για την ελληνική γλώσσα από την Ελληνική Βιβλιοθήκη της Ν. Καλιφόρνια (13/4/2024)

    Η Ελληνική Βιβλιοθήκη της Νότιας Καλιφόρνια (Hellenic Library of Southern California, https://hellenic-library.org/ ), με επικεφαλής τον Καθ. Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια κ. Φίλιππο Τρεβεζά οργανώνει αυτό το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 5 μ.μ. (Ελλάδος) διηπειρωτικό webinar αφιερωμένο στην ελληνική γλώσσα, με τίτλο: ''Ταξίδια και όνειρα''.

    Στο webinar συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με την Καθ. Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας του Παιδαγωγικού Τμ. Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου, Νικολέττα Τσιτσανούδη Μαλλίδη, η οποία και θα παρουσιάσει τις ακαδημαϊκές δράσεις για την προώθηση και διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό.

    Θα συνδεθούν πανεπιστήμια και σχολεία από διάφορα σημεία του πλανήτη και συγκεκριμένα από την Αμερική (Λος Άντζελες, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Academy of Hellenic Paideia), την Αργεντινή, την Κίνα (Πανεπιστήμια Σαγκάης και Πεκίνου), τη Μεγάλη Βρετανία (ελληνικά αμιγή σχολεία Λονδίνου), την Ιταλία (Νάπολη). Από την Ελλάδα συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αλλά και εκπαιδευτικές μονάδες από την Αστυπάλαια, το Βόλο, το Καστελλόριζο, την Κρήτη, την Αρκαδία, Καρακοβούνι Κυνουρίας κ.α.

    Το link για το κοινό (attendees) είναι το ακόλουθο: https://us02web.zoom.us/j/81372912622

    12 Απρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1] 2 3 4 5 ...82   Επόμενο >