Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

08 Νοέ. 2022

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Γλωσσολογία :: Ανακοινώσεις

    Δια ζώσης σεμινάρια Τομέα Γλωσσολογίας ΕΚΠΑ: V. Rizzoli, From consciousness to denial of risk in social media: a model for the automatic detection of socio-psychological processes (10/11/22)

    Tην Πέμπτη 10-11-2022, στις 11:00 στο Εργαστήριο Φωνητικής και Υπολογιστικής Γλωσσολογίας (622,) θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης σεμινάριο με θέμα "From consciousness to denial of risk in social media: a model for the automatic detection of socio-psychological processes". Τη διάλεξη θα παρουσιάσει η προσκεκλημένη ομιλήτρια Valentina Rizzoli, ερευνήτρια στο Department of Communication and Social Research, Sapienza University of Rome.

    08 Νοέ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

    Στην Άντρη Αντωνίου το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας Κύπρου για Μεγάλα Παιδιά και Εφήβους

    H Άντρη Αντωνίου τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας Κύπρου για Μεγάλα Παιδιά και Εφήβους για το έργο της με τίτλο «Φωτογραφίες σε μαύρο φόντο».

    Πρόκειται για μια ιστορία που καταπιάνεται με ένα πολύ τολμηρό και δυστυχώς πολύ επίκαιρο θέμα, τη σεξουαλική κακοποίηση μιας προέφηβης. Η πολυβραβευμένη συγγραφέας το δουλεύει εξαίρετα, με το μοναδικό αφηγηματικό χάρισμα που διαθέτει.

    Η κριτική επιτροπή των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας Κύπρου στρέφει με τον τρόπο της, με αυτή την τολμηρή βράβευση, το φως της δημοσιότητας σ’ ένα θέμα που μας αφορά όλους.

    08 Νοέ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Εκπαιδευτικά Προγράμματα από το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης για τη σχολική περίοδο 2022-23

    Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης υποδέχεται τη σχολική περίοδο 2022-23 με 14 εκπαιδευτικά προγράμματα για τη σχολική κοινότητα. Τα προγράμματα καλύπτουν όλες τις σχολικές βαθμίδες, είναι σχεδιασμένα και για τα ειδικά σχολεία και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

    08 Νοέ 2022 | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις :: Συνέδρια & Ημερίδες

    Ημερίδα Ακαδημίας Αθηνών για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό (10/11/22)

    Η Ακαδημία Αθηνών διοργανώνει την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18.30, ημερίδα με θέμα τον Μικρασιατικό Ελληνισμό, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ιστότοπο της.

    08 Νοέ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Διάλεξη από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών: Ρ. Μπήτον, Η «ιδέα του έθνους» και η Μικρασιατική Καταστροφή (8/11/22)

    Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών οργανώνει διάλεξη με θέμα: Η «ιδέα του έθνους» και η Μικρασιατική Καταστροφή, με ομιλητή τον Ρόντρικ Μπήτον, ομότιμο καθηγητή Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης (Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου 27). Θα προλογίσει ο πρόεδρος της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών/Ιστορικού Μουσείου Κρήτης καθηγητής Αλέξης Καλοκαιρινός.

    Η διάλεξη του Ρ. Μπήτον αποτελεί ψηφίδα στο ευρύτερο επετειακό αφιέρωμα της ΕΚΙΜ/ΙΜΚ για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό, το οποίο έχει ως επίκεντρο το ερευνητικό πρόγραμμα του Ιστορικού Μουσείου «Πρόσφυγες στην Κρήτη από τον Μεσοπόλεμο μέχρι σήμερα». Το πρόγραμμα διεξάγεται σε όλο το νησί με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

    07 Νοέ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Εικαστική έκθεση με έργα ζωγραφικής και κατασκευών από σπαράγματα παλαιών βιβλίων και φωτογραφιών στη Δράμα (15/10 - 8/11/22)

    Η GALLERY13 παρουσιάζει την Έκθεση του Εικαστικού Θοδωρή Λάλου, με έργα Ζωγραφικής και Κατασκευών από σπαράγματα παλαιών βιβλίων και φωτογραφιών σε νέα μορφή με τίτλο «Χάρτινες Ιστορίες». Η έκθεση διαρκεί από 15 Οκτωβρίου έως 8 Νοεμβρίου 2022. Η Gallery 13 βρίσκεται στη Δράμα (Μητροπολίτου Αγαθαγγέλου 13 Πεζόδρομος).

    Λίγα λόγια για την έκθεση:

    «Η χρήση του βιβλίου όπως δεν την περιμένει και δεν την φαντάζεται ένας αναγνώστης. Βιβλία που απαρτίζονται μόνο από τα εξώφυλλα, τις ράχες, τη βιβλιοδεσία, τις σελίδες , βιβλία παλιά και σύγχρονα, με χειρόγραφες σημειώσεις, κιτρινισμένες σελίδες, σημάδια του καιρού και της μνήμης. Όλα τα στοιχεία τους αποδομούνται και ταυτόχρονα συντίθενται για να για να αποτελέσουν τμήμα μιας καλλιτεχνικής δημιουργίας που αρχίζει από το βιβλίο σαν λειτουργική οντότητα και το μετατρέπει σε όχημα που κουβαλάει μνήμες, αφηγείται απτές και διαδραστικές ιστορίες, γίνεται παιχνίδι και ταυτόχρονα εισβάλλει στην καθημερινότητα οικείο και απόμακρο μαζί.

    Η τεχνική που χρησιμοποιεί ο Θοδωρής Λάλος πρωτότυπη, σύνθετη και ιδιόμορφη, εφάμιλλη με την ξεχωριστή προσωπικότητα του, με τη χρήση των σελίδων ανοιχτών αλλά μη αναγνώσιμων, την εναρμόνιση ζωγραφικής, καλλιγραφίας, κολλάζ ,γλυπτικής και χρήσης ένθετων αντικειμένων στοιχειοθετούν ένα άρτιο και ολοκληρωμένο εικαστικό δρώμενο που ενεργοποιεί ταυτόχρονα όλες τις αισθήσεις και προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση της πραγματικότητας μέσα από τα μάτια ενός ενηλίκου που δε λησμόνησε ποτέ την παιδική του ηλικία.

    Η πυκνότητα των νοημάτων ιδωμένη μέσα από μια φαινομενικά απλοϊκή προσέγγιση είναι αυτή που καθιστά τα έργα του μοναδικά παρουσιάζοντας τον χρόνο να κινείται και ταυτόχρονα να μένει στάσιμος σα να μην υπακούει στους φυσικούς νόμους. Με φαντασία, λογισμό και όνειρο, μια βόλτα στο χωρόχρονο και τη μνήμη, μέσω ενός ,ρομαντικού πλέον, αντικειμένου προορισμένου να μας ταξιδεύει με τα μάτια της ψυχής, σε μια κοινωνία που πρωταγωνιστούν οι γρήγορες εικόνες, οι επιφανειακές σκέψεις και μια αγχωτική ταχύτητα να τα αντιληφθούμε όλα στο τώρα.»

    07 Νοέ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Εκδήλωση από την Ελληνοαμερικανική Ένωση: Με τα λόγια (γίνεται): Η Ποίηση των Κινηματογραφιστών (8/11/22)

    Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 πρόκειται να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Με τα λόγια (γίνεται): Η Ποίηση των Κινηματογραφιστών». Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ελληνοαμερικανική Ένωση και θα διεξαχθεί στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

    Έχοντας αφιερώσει έντεκα χρόνια στην παρουσίαση της ποίησης από όσες/ους την γράφουν και την μεταφράζουν, οι ποιητικές συναντήσεις ξεκινούν την δωδέκατη περίοδό τους με προσκλήσεις σε δημιουργούς άλλων τεχνών, που θα παρουσιάσουν την δική τους σχέση με την ποίηση: μέσω των ποιημάτων που αγαπούν, αλλά και μέσω του ίδιου του έργου τους.
    Στην πρώτη φετινή εκδήλωση, προσκεκλημένος είναι ο γνωστός κινηματογραφιστής Τάκης Σπετσιώτης.

    04 Νοέ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1]   Επόμενο >