"Ta Nea" Newspaper

Search

Go
Show

Ορίζοντες :: Καλλιτεχνική είδηση

( μουσικοί «ορίζοντες» και «ταξίδια και θαύματα» στο εθνικό ίδρυμα ερευνών :: 18-03-2003) 

Μουσικοί «Ορίζοντες» και «Ταξίδια και θαύματα» στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ο Μανώλης Φάμελλος τραγουδά απόψε στον «Σταυρό του Νότου»

Ο Μανώλης Φάμελλος εμφανίζεται στον «Σταυρό του Νότου» (Φραντζή & Θαρύπου 37, Ν. Κόσμος, 210-9226.975). Μαζί του οι Ροβένα Αλευρά, Στάθης Δρογώσης.

Στη «Σκιά του Φεγγαριού» (Ασκληπιού 91, τηλ. 210-3641.031) εμφανίζονται στις 10.30 μ.μ. οι Κλείται Δώρον (Γιάννης Χούλης, Φώτης Μυλωνάς, Σταμάτης Πούπαλος και Σωκράτης Γανιάρης).

Η Καλλιόπη Βέττα τραγουδά απόψε στον «Συρμό»

Στον «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, στο Μεταξουργείο, τηλ. 210-5203.661) εμφανίζεται η Καλλιόπη Βέττα, παρουσιάζοντας την καινούργια δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Horizon». Μαζί της ο Κώστας Παυλίδης.

Θέατρο

Την Τρίτη 1η Απριλίου ολοκληρώνονται στο «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας» (Ευμολπιδών 41, στο Γκάζι, τηλ. 210-3462.308) οι παραστάσεις του έργου «6+1», που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα «Εν δυνάμει», σε κείμενα Στράτου Σωπύλη και Κατερίνας Μπερδέκα και σκηνοθεσία της ίδιας.

Εικαστικά

Έκθεση φωτογραφίας του Ισπανού καλλιτέχνη Ραμόν Μασάτς εγκαινιάζεται στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, τηλ. 210-3621.601).

Ομιλίες

Με θέμα «Το Θείον Πάθος σε ανέκδοτο πίνακα του Γεωργίου Κλόντζα» μιλάει στις 7 μ.μ. στην Ακαδημία Αθηνών (Πανεπιστημίου και Σίνα, τηλ. 210-3600.207) το μέλος της Παναγιώτης Κ. Βοκοτόπουλος, ομότιμος καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο της ετήσιας επιστημονικής διάλεξης εις μνήμην του βυζαντινολόγου και ιδρυτή του Κέντρου Έρευνας της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης της Ακαδημίας Μανόλη Χατζηδάκη (1909-1998).

«Η επικαιρότητα της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας στην ηθικο-πολιτική σκέψη»: με αυτό το θέμα μιλούν στις 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Ιωάννου Δρακοπούλου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) οι Μυρτώ Δραγώνα-Μονάχου, Στέλιος Βιρβιδάκης και Αριστείδης Χατζής.

«Ταξίδια και θαύματα: συγκρότηση και λειτουργίες του πρώιμου δυτικού συλλεκτισμού» είναι το θέμα της ομιλίας που δίνει στις 7.30 μ.μ. στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, τηλ. 210-7273.700) ο Γιώργος Τόλιας.

Βιβλίο

Το έργο «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ως νομικός. Η συμβολή του στην αναμόρφωση του Ελληνικού Δικαίου» (Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, με τη συμβολή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών) παρουσιάζουν στις 7 μ.μ., στην Παλαιά Βουλή, οι Απόστολος Κακλαμάνης, Ευάγγελος Βενιζέλος και Προκόπης Παυλόπουλος.

Το βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης.Αγγέλα Παπάζογλου. Τα χαΐρια μας εδώ» (έκδοση του Ταμείου Θράκης) παρουσιάζουν στις 8 μ.μ. στον Σύλλογο Υπαλλήλων της Τραπέζης της Ελλάδος (Σίνα 16) οι Παναγιώτης Σγουρίδης, Περικλής Κοροβέσης, Παναγιώτης Κουνάδης, Δημήτρης Παπαχρήστος και Γιώργος Παύλος. Αφηγούνται η Άννα Βαγενά και ο συγγραφέας.

Αφιέρωμα

Στους Βαλκανικούς Πολέμους είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργανώνεται με την ευκαιρία της εθνικής παλιγγενεσίας στις 8 μ.μ. στα Εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή (Παλλήνη Αττικής, τηλ. 210-6032.550). Μιλάει ο επίτιμος πρέσβης Βύρων Θεοδωρόπουλος. Αποσπάσματα σχετικών λογοτεχνικών κειμένων διαβάζει ο Κώστας Καζάκος. Παραδοσιακά τραγούδια από τα Βαλκάνια ερμηνεύει η χορωδία του σχολείου υπό τη διεύθυνση της Χρύσας Αποστολάτου.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Με τίτλο «Επιτοίχια» εγκαινιάζεται στις 8 μ.μ. στην αίθουσα τέχνης «Εποχές» (Κηφισίας 263, στην Κηφισιά, τηλ. 210-8083.645) έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Καρακατσάνη.