Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( χριστόδουλος: μην πιστεύετε όσα ακούτε :: 27-01-2003) 

Χριστόδουλος: Μην πιστεύετε όσα ακούτε

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μητροπολίτες (Ζακύνθου, Θηβών) οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να καταθέσουν για τους εκβιασμούς παραγόντων της Εκκλησίας, χθες ο κ. Χριστόδουλος όχι μόνο προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα αλλά απέδωσε στους δημοσιογράφους τα όσα ακούγονται.

Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς να μην πιστεύουν όσα διαδίδονται κάνοντας λόγο για άτομα της κακίας και της αμαρτίας τα οποία στρέφονται κατά της Εκκλησίας. "Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια από καιρού εις καιρόν η Εκκλησία βρίσκεται στο επίκεντρο ορισμένων δήθεν σκανδάλων, στο επίκεντρο μιας φιλολογίας και παραφιλολογίας, η οποία επιδιώκει να κρημνίσει μέσα στις καρδιές των ανθρώπων την εμπιστοσύνη τους προς την Εκκλησία" είπε. Στη συνέχεια, μίλησε για την προσπάθεια να τεθεί η Εκκλησία στο κοινωνικό περιθώριο: "Προχθές είχαμε το θέμα των εικόνων και ύστερα ήρθαν τα θέματα των εκβιασμών όπου βέβαια ο αναγκαίος μαϊντανός είναι η Εκκλησία, είτε φταίει είτε δεν φταίει".

Εξάλλου, χθες, ο Αρχιεπίσκοπος με επιστολή του προς την ευρωβουλευτή κ. Άννα Καραμάνου υπεραμύνεται του αβάτου του Αγίου Όρους.