Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( τον αύγουστο παραδίδεται η αττική οδός :: 17-01-2003) 

ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ

Τον Αύγουστο παραδίδεται η Αττική οδός

Λιγότερο από δύο ευρώ θα είναι το αντίτιμο των διοδίων της Αττικής Οδού που αναμένεται να προσδιοριστεί τον Φεβρουάριο - μετά την παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος από την Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσ/νικης έως το αεροδρόμιο. Στο θέμα της επικείμενης αύξησης των διοδίων της Αττικής Οδού επανήλθε χθες η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, με αφορμή και σχετικές δηλώσεις της κατασκευάστριας κοινοπραξίας, τονίζοντας ότι το σχετικό ποσό για τα Ι.Χ. θα είναι σε κάθε περίπτωση μικρότερο των δύο ευρώ.

Εν τω μεταξύ, τόσο από το ΥΠΕΧΩΔΕ όσο και την κατασκευάστρια κοινοπραξία των 11 εταιρειών, έγινε γνωστό ότι επισπεύδεται η παράδοση τμημάτων της Αττικής Οδού με στόχο από τον Αύγουστο του 2003 να δοθεί σχεδόν ολόκληρη! Το νέο χρονοδιάγραμμα παράδοσης της Αττικής Οδού προβλέπει στο τέλος του Ιανουαρίου να δοθεί το κομμάτι που συνδέει την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας με το "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Τον Μάρτιο, κι αφού προσδιοριστεί το νέο τιμολόγιο των διοδίων, αναμένεται να δοθεί το κομμάτι από την Ελευσίνα μέχρι τα Λιόσια. Τον Αύγουστο του 2003 πιθανότατα θα κοπεί η κορδέλα των εγκαινίων της Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού, η οποία έχει προχωρήσει ήδη εντυπωσιακά - ειδικά το κομμάτι με τις σήραγγες μέσα στον Υμηττό -, ενώ προς το τέλος του 2003 θα δοθεί και το κομμάτι από τα Λιόσια μέχρι το Αιγάλεω.