Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( δουλεύουν το ίδιο - πληρώνονται 14% λιγότερο οι γυναίκες :: 29-01-2003) 

Δουλεύουν το ίδιο - πληρώνονται 14% λιγότερο οι γυναίκες

ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΟΥΤΟΥΣΗ

Είστε γυναίκα, δουλεύετε σε ανάλογη εργασία και τις ίδιες ώρες με έναν άνδρα. Και πιστεύετε πως θα αμειφθείτε το ίδιο. Θεσμικώς έχετε δίκιο, καθώς η ίση αμοιβή για άνδρες και γυναίκες αποτελεί θεμελιώδη αρχή από το 1951. Στην πράξη, μισό αιώνα μετά τη θεσμική κατοχύρωση, οι αμοιβές των γυναικών στην Ελλάδα είναι μικρότερες κατά 14% εκείνων των ανδρών.

Όσο πιο μορφωμένες είναι και όσο πιο υψηλές θέσεις καταλαμβάνουν οι γυναίκες τόσο μεγαλύτερο είναι το μισθολογικό χάσμα που τις χωρίζει από τους άνδρες.

Την πραγματικότητα αυτή περιέγραψαν χθες ο υπουργός Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης και η πρόεδρος του ΚΕΘΙ Β. Αρτινοπούλου, που αναφέρθηκε σε στοιχεία 3 νέων ερευνών, τα οποία θα παρουσιαστούν μεθαύριο και στο πανευρωπαϊκό συνέδριο "Ίση αμοιβή - προσοχή στο κενό".

Σε όλη την Ευρώπη, οι γυναίκες κερδίζουν σαφώς λιγότερα από τους άνδρες και αντιπροσωπεύουν το 77% των χαμηλόμισθων εργαζομένων, όπως ανέφερε ο κ. Σκανδαλίδης. Σύμφωνα, εξάλλου, με πρόσφατα στοιχεία του ΟΟΣΑ, στην Ελλάδα πιο εχθρικός για τις γυναίκες είναι ο ιδιωτικός τομέας, στον οποίο η μισθολογική διαφορά έναντι των ανδρών ανέρχεται στο 21% και υπερβαίνει τον αντίστοιχο μέσο όρο της Ε.Ε. Καλύτερες αμοιβές περιμένουν τις γυναίκες στο Δημόσιο, όπου η διαφορά κυμαίνεται στο 9% και είναι μικρότερη από τον μέσο όρο της Ε.Ε.

Διαφορά από 15,5 έως 28,5%

Εν τω μεταξύ, μισθολογικό χάσμα που κυμαίνεται από το 15,5% έως το 28,5% αποτυπώνεται στις έρευνες του ΚΕΘΙ για τους κλάδους τουρισμού, λιανικού εμπορίου, τραπεζών, υπηρεσιών και βιομηχανίας. Εντυπωσιακό είναι πως η διαφορά αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών μεγαλώνει όσο ανεβαίνει το μορφωτικό επίπεδο. Η διαφορά του 15,5% κατά μέσον όρο στον κλάδο του τουρισμού εκτινάσσεται στο 21% μεταξύ γυναικών και ανδρών πτυχιούχων ΑΕΙ, στον κλάδο του λιανικού εμπορίου από το 16% φτάνει στο 31%, ενώ στον κλάδο των τραπεζών από το 23% φτάνει στο 26%.

Επιπλέον, μικρότερες αμοιβές σε σχέση με τους άνδρες εισπράττουν οι γυναίκες όσο ανέρχονται στην ιεραρχική κλίμακα, με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα του λιανικού εμπορίου, όπου σε θέσεις διευθυντών και ανώτερων στελεχών η μισθολογική διαφορά είναι 63% υπέρ των ανδρών.