Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( τα μπαλάκια και το άλλοθι :: 17/2/2006 19:36:48) 

Τα μπαλάκια και το άλλοθι

ΤΟΥ ΠΑΡΙ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗ

Σαββατοκύριακο χωρίς Άρη και ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα είναι σαν το φαγητό χωρίς αλάτι. Η Τετάρτη ευτυχώς δεν είναι μακριά και το ζητούμενο είναι ότι από το μεγάλο αυτό ντέρμπι να βγει κερδισμένο πάνω -απ' όλα- το άθλημα που έχει ανάγκη από συγκλονιστικές μονομαχίες.

Από τα σημερινά παιχνίδια θα σταθώ στο πιο ενδιαφέρον, αυτό που διεξάγεται στο νησί των ιπποτών μεταξύ του Κολοσσού και της Λάρισας. Αυτός ο αγώνας προσφερόταν πραγματικά για την τηλεόραση γιατί απλά είναι ένα παιχνίδι χωρίς αύριο και για τις δύο ομάδες και ξέρετε γιατί; Γιατί αν ο Κολοσσός χάσει σήμερα θα γνωρίζουμε οριστικά την μια από τις δύο ομάδες που θα υποβιβασθεί και που βέβαια θα είναι η συμπαθής -κατά τα άλλα- ομάδα του Κολοσσού.

Αν όμως η ομάδα της Ρόδου κερδίσει τότε τα πράγματα μπερδεύονται πολύ στην ουρά της βαθμολογίας γιατί οι Ροδίτες θα φθάσουν στις 4 νίκες και θα μπουν με το σπαθί τους με νέες ελπίδες στη διεκδίκηση της σωτηρίας τους. Από την άλλη πλευρά η Λάρισα, που στο φετινό πρωτάθλημα πραγματοποιεί μια αξιοπρεπή πορεία ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, έχει τα φόντα να καθαρίσει, έστω και πολύ δύσκολα, αυτό το οριακό παιχνίδι γιατί είναι καλύτερη σαν σύνολο από τον αντίπαλό της.

Για να συμβεί όμως, αυτό το γεγονός θα πρέπει να μην αντιμετωπίσει τις δυσάρεστες καταστάσεις που βίωσε ο Ηρακλής -πάντα με βάση τις καταγγελίες του τελευταίου. Και πάνω απ' όλα και ο Κολοσσός βέβαια να μην είναι σούπερ. Ποιοι διαιτητές 'σφυρίζουν' σε αυτό το πολύ κρίσιμο παιχνίδι;

Ανατρέχω στους ορισμούς και διαβάζω: Ζαβλάνος, Γκόντας, Ταβουλαρέας. Θα αποφύγω να τοποθετηθώ για να μην κινδυνεύσω να χαρακτηρισθώ προκατειλημμένος. Γιατί, καλώς ή κακώς, ορισμένοι διαιτητές έχουν χάσει προ καιρού την έξωθεν καλή μαρτυρία. Σήμερα λοιπόν, έχουν την ευκαιρία να διαψεύσουν τις "Κασσάνδρες". Αν όμως τελικά, σε αυτό τον αγώνα, συμβεί να έχουμε νέο κρούσμα κακής διαιτησίας, ανεξαρτήτως ποιος θα είναι ο τελικός νικητής, τότε νομίζω ότι θα έχω το δικαίωμα να βγω και να τοποθετηθώ "κάθετα" απέναντι στην ΚΕΔ (Δουβής, Ρήγας, Συμεωνίδης). Γιατί τώρα τελευταία, όπως είχα επισημάνει, κάτι δεν πάει καλά με τους ορισμούς…

Ως πότε άλλωστε, θα χρησιμοποιείται το γνωστό άλλοθι με τα αθεόφοβα τα μπαλάκια που βγάζουν ό,τι θέλουν από την κληρωτίδα; Ακόμη και για το ντέρμπι της Τετάρτης θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί ώστε να κληρωθούν τουλάχιστον δύο πρωτοκλασάτοι διαιτητές στην τελική τριάδα.