Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( σε αμηχανια ο γουμενος αναζητει ενα... ηλεκτροσοκ για το τελος της κρισης :: 19/2/2006 21:38:10) 

ΚΑΛΥΨΗ: Ο Γιώργος Κωστίκος προστάτεψε τους παίκτες και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Γούμενου.

ΣΕ ΑΜΗΧΑΝΙΑ Ο ΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΕΝΑ… ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Στα όρια της απελπισίας

Απόγνωση… Αυτή είναι ίσως είναι η μόνη λέξη, που μπορεί να αποδώσει την κατάσταση, που επικρατεί από το βράδυ του Σαββάτου στον ΠΑΟΚ, μετά και την ήττα στη Λάρισα.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΙΔΗ

Στην Τούμπα, όλοι συμφωνούν πλέον, ότι η ομάδα χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ για να συνέλθει, ωστόσο κανείς δεν ξέρει ποια είναι η ενδεδειγμένη λύση, για να βγει ο ΠΑΟΚ από το αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει! Εδώ και αρκετό καιρό, ο Δικέφαλος δεν παίζει ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να πάρει αποτέλεσμα, φτάνει σε σημείο ακόμη και να χάνει παιχνίδια, στα οποία ο αντίπαλός του, δεν είναι καλύτερός του.

ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ περιπτώσεις, αυτό που αλλάζει είναι ο προπονητής, ωστόσο στον ΠΑΟΚ δεν είναι βέβαιοι ότι με μια τέτοια κίνηση μπορεί να αλλάξει θεαματικά η κατάσταση. Ο Γιώργος Κωστίκος είναι σε δύσκολη θέση, μετά και την ήττα από τη Λάρισα κι ενώ ο κίνδυνος να χάσει ο ΠΑΟΚ ακόμη και την Ευρώπη είναι ορατός, το βράδυ του Σαββάτου έστειλε την "καυτή πατάτα" στα χέρια της διοίκησης. "Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη για την εικόνα του ΠΑΟΚ. Οι ποδοσφαιριστές είναι οι μόνοι, που δεν φταίνε. Το σίγουρο είναι ότι κάτι πρέπει να αλλάξει" είπε ο 47χρονος προπονητής κι όταν ρωτήθηκε "αν αυτό είναι πρόθεση δήλωσης παραίτησης", έριξε το μπαλάκι στη διοίκηση. "Δεν ξέρω τι πρέπει να αλλάξει. Αυτό είναι θέμα της διοίκησης", είπε. Η διοίκηση από την πλευρά της (ο Γιάννης Γούμενος, δηλαδή) βρίσκεται σε αμηχανία και προσπαθεί να βρει ποια είναι η σωστή λύση, για να ανανήψει ο ΠΑΟΚ. Μέχρι χθες τουλάχιστον, θέμα προπονητή δεν είχε τεθεί, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται τίποτα. Το σίγουρο είναι πως τα… κουκιά είναι μετρημένα.

Η ΠΡΩΤΗ ΛΥΣΗ είναι ένας υπηρεσιακός προπονητής εκ των ενόντων μέχρι το καλοκαίρι (Ιωσηφίδης;), η οποία ωστόσο συγκεντρώνει απειροελάχιστες πιθανότητες. Η δεύτερη είναι να βρεθεί ένας νέος προπονητής, που θα έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και θα μπορεί η διοίκηση να του εμπιστευτεί την ομάδα για τον επόμενο ενάμιση χρόνο, καθώς ουδείς αναλαμβάνει ομάδα για τρεις μήνες. Το ερώτημα είναι, αν μέσα σε ένα καθεστώς πανικού, μπορεί να βρεθεί ένας τέτοιος προπονητής. Από την άλλη, το έργο της διοίκησης και τις επιλογές της, δυσχεραίνει η έλλειψη ρευστότητας, η οποία είναι δεδομένη.

Η ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ είναι η στήριξη του Γιώργου Κωστίκου, προκειμένου να μπορέσει να αναστρέψει την κατάσταση. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, που στους πρώτους δύο μήνες της θητείας του, παρουσίασε ένα έργο, καθώς η ομάδα αναμφισβήτητα έδειξε πρόοδο, τον τελευταίο καιρό έχει κυριευτεί από ανασφάλεια κι αυτή τον επηρεάζει στη δουλειά του. Σήμερα αναμένεται να έχει μια συνάντηση με τον Γιάννη Γούμενο, για να συζητήσουν για την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί στον ΠΑΟΚ και να αναζητήσουν από κοινού τρόπους για να βγει ο Δικέφαλος απ' αυτήν την κρίση.