Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( αιχμάλωτο; αλλά μέχρι ποτέ; :: 14/2/2006 18:04:17) 

Αιχμάλωτο; αλλά μέχρι ποτέ;

Βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου ή απλώς (ακόμη) ένα πυροτέχνημα αποτελούν οι καταγγελίες αθλητικού σάιτ, σχετικά με την ύπαρξη κυκλώματος μάνατζερ και διαιτητών από τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό τον επηρεασμό και τη διαμόρφωση αποτελεσμάτων; Η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί αυτήν τη στιγμή, όσο παραμένουν στο σκοτάδι τα όποια στοιχεία επικαλείται η καταγγέλλουσα πλευρά και κυρίως όσο αναμένεται το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας.

ΕΡΧΕΤΑΙ, όμως, στο προσκήνιο για μια ακόμη φορά η θλιβερή διαπίστωση ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει… αιχμάλωτο της ατολμίας για αυτοκάθαρση, διαφανείς διαδικασίες και ξεκάθαρους ρόλους από πολιτεία, παράγοντες, διαιτητές. Με την πρώτη ευκαιρία, όποια κι αν είναι αυτή, ανταλλάσσονται πυρά και κατηγορίες, σπιλώνονται υπολήψεις και πρόσωπα την ώρα που:

1. Μαίνεται ο πόλεμος για το ποιος θα ελέγξει τη διαιτησία, με προφανείς σκοπούς γενικότερης κυριαρχίας. Κανείς αυτήν τη στιγμή, δυστυχώς, δεν μπορεί να μιλήσει με το χέρι στην καρδιά για μια ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη διαιτησία.

2. Το τοπίο για την λειτουργία της Σούπερ λίγκας παραμένει θολό. Υπάρχουν ΠΑΕ που αντιδρούν στη λειτουργία της. Μαίνεται όμως και ανάμεσα στους εμπνευστές της, η μάχη χαρακωμάτων, όπως φάνηκε πολύ πρόσφατα εξαιτίας των άσχημων διαιτησιών. Οι ισορροπίες και οι συμμαχίες αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη.

3. Δεν έχει γίνει πράξη, ακόμη, η είσοδος των ελληνικών ομάδων στο κουπόνι του στοιχήματος.

4. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στην εκπαίδευση των διαιτητών.

Ο ΧΩΡΟΣ του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι αγγελικά πλασμένος και γι' αυτό ευθύνονται όλοι ανεξαιρέτως. Ελπίδα δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει. Υπάρχει, όμως, μια ευκαιρία που έχει στα χέρια του ο Γιώργος Ορφανός. Αναβαπτισμένος και πιο ισχυρός, κατά τεκμήριο αυτήν τη στιγμή, είναι ο άνθρωπος που μπορεί να βάλει το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο. Αρκεί να το θέλει και να τον αφήσουν να το κάνει…