Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( να δοθεί τέλος σε μια θλιβερή ιστορία :: 2/2/2006 19:27:25) 

Να δοθεί τέλος σε μια θλιβερή ιστορία

Του ΠΑΡΙ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗ

Τελικά, τι παίζεται με αυτήν έγκριση για να μπορεί να κοουτσάρει ο Γιούρι Ζντοβτς που εκκρεμεί;

Από τον Άνα στον Καϊάφα τον στέλνουν τον άνθρωπο για να πάρει το τελικό "ΟΚ" και η εκκρεμότητα απ' ό,τι γνωρίζω συνεχίζει να παραμένει σε εκκρεμότητα. Ο σύνδεσμος προπονητών παραπέμπει την υπόθεση στη ΓΓΑ και η τελευταία διατηρεί την υπόθεση "παγωμένη" μέχρι να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή.

Δεν γνωρίζω τελικά ποιος έχει τη βασική ευθύνη γι' αυτήν τη θλιβερή ιστορία, για την οποία κυκλοφορούν και διάφορα ύποπτα σενάρια. Όπως λόγου χάρη, ότι φέρονται αναμεμειγμένα διάφορα πρόσωπα και ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον να αποδυναμώνεται με αυτή την εκκρεμότητα ο Ηρακλής. Σενάρια τα οποία ειλικρινά δεν θέλω να τα πιστέψω. Η ουσία είναι μία: ότι στην περίπτωση του Ζντοβτς έχουμε να κάνουμε με μια ξεχωριστή προσωπικότητα του αθλήματος. Έναν ζωντανό θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και του Ηρακλή, που αποτελεί έναν από τους ελάχιστους πλέον "κράχτες" του αθλήματος στην Α1. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, η πολιτεία οφείλει να επισπεύσει τις διαδικασίες για την τακτοποίηση του θέματος. Αλλά και ο ίδιος ο σύνδεσμος προπονητών να πιέσει από την πλευρά του, για να δοθεί έστω μια προσωρινή άδεια εδώ και τώρα. Και μην μου πει κανείς, ότι σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις Ελλήνων και ξένων προπονητών οι ίδιες πηγές δεν έκλεισαν τα μάτια σε διάφορες τυπικές ή ουσιαστικές παραβάσεις και επέτρεπαν σιωπηρά, με την ανοχή των διαιτητών, να κοουτσάρουν ορισμένοι προπονητές που δεν είχαν στην κατοχή τους τη σχετική άδεια. Τώρα ξαφνικά ζητούν να τηρηθεί κατά γράμμα ο νόμος.

Μια από αυτές τις περιπτώσεις τη γνωρίζουν καλά και την "καρπώθηκαν" παλαιότερα και οι ίδιοι οι άνθρωποι του Ηρακλή, για να μην ξεχνιόμαστε. Είμαι σίγουρος ότι η εκκρεμότητα του Ζντοβτς δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού, όσον αφορά τις διάφορες πτυχές της. Γιατί ο τελευταίος με το καθαρό μυαλό που διαθέτει, αλλά και τη δικαιοσύνη που τον διακρίνει, είμαι σίγουρος ότι θα δώσει αμέσως εντολή να τακτοποιηθεί αυτή η εκκρεμότητα. Η τελευταία άλλωστε δυσφημεί το ίδιο το άθλημα. Γιατί όσο παραμένει καθηλωμένος στον πάγκο -σαν να του έχουν φορέσει… χειροπέδες- ένας ζωντανός θρύλος, όπως ο Ζντοβτς, κάνουν ζημιά στο ίδιο το άθλημα και στα ελληνικά χρώματα.