Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( δεσμεύτηκαν 64 τόνοι προϊόντων της αγνο :: 27/3/2006 19:40:29) 

Δεσμεύτηκαν 64 τόνοι προϊόντων της ΑΓΝΟ

Μεταχρονολογημένα προϊόντα εντόπισαν κλιμάκια του ΕΦΕΤ ύστερα από έλεγχο στη γαλακτοβιομηχανία

Ως "μη κανονικά" δεσμεύτηκαν προϊόντα συνολικού βάρους 64.317 κιλών από τη βιομηχανία γάλακτος "Αγνό Α.Ε.", ύστερα από έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο επιθεωρητών του τμήματος Ελέγχου Επιχειρήσεων της περιφερειακής διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΦΕΤ) στις 24 Μαρτίου.

Αμέσως μετά τη διαπίστωση σειράς παραβάσεων και τη δέσμευση των προϊόντων, οι επιθεωρητές αναμένεται να συντάξουν ειδική έκθεση για την παραπομπή της επιχείρησης στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Ειδικότερα, από τον έλεγχο διαπιστώθηκε πως:

Κατά την τυποποίηση και συσκευασία κρέμας γάλακτος, η εταιρεία μεταχρονολογούσε την ημερομηνία παστερίωσης κατά δύο ημέρες και ανέγραφε ως ημερομηνία την 26η Μαρτίου 2006.

Σε έλεγχο στα ψυγεία συντήρησης βρέθηκαν ποσότητες φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος διαφόρων συσκευασιών, στα οποία ως ημερομηνία παστερίωσης αναφερόταν η 26η Μαρτίου 2006, γεγονός δηλωτικό ότι τα προαναφερθέντα μεταχρονολογούνταν τουλάχιστον κατά δύο ημέρες.

Αμέσως μετά τις παραπάνω διαπιστώσεις, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου συνεχάρη τον ΕΦΕΤ για την επιτυχία του. Σύμφωνα με τον ίδιο, "στο θέμα των προληπτικών ελέγχων και της προάσπισης των συμφερόντων των καταναλωτών έχουν γίνουν σημαντικά βήματα προόδου. Εκφράζω τη λύπη μου γιατί μερικές επιχειρήσεις όχι μόνο δεν σέβονται τους καταναλωτές, αλλά με τη δράση τους δεν προασπίζουν ούτε την ίδια την εικόνα τους και τα πραγματικά συμφέροντά τους". Κατέληξε πως "το μήνυμα είναι σαφές: ελεύθερη αγορά δεν σημαίνει και ασύδοτη αγορά. Υπάρχουν κανόνες και πρέπει όλες οι επιχειρήσεις να τις τηρούν".