Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( κοντέινερ με λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι :: 21/2/2006 20:03:20) 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κοντέινερ με λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι

Νέα μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων αποκάλυψαν χθες οι ελεγκτές του τμήματος δίωξης του Β' Τελωνείου Θεσσαλονίκης. Το λαθραίο φορτίο εντοπίστηκε μέσα σε κοντέινερ που είχε μεταφερθεί σε αποθήκη του λιμανιού.

Μέχρι αργά χθες βράδυ οι τελωνειακοί συνέχιζαν την καταμέτρηση των λαθραίων. Όπως εκτιμούσαν με βάση τον όγκο και το βάρος του φορτίου, το κοντέινερ περιείχε περίπου 4.500 κούτες με τσιγάρα γνωστής μάρκας. Οι δασμοί που θα έχανε το ελληνικό δημόσιο εάν μια τέτοια ποσότητα λαθραίων τσιγάρων διακινούνταν στην αγορά υπολογίζεται πως θα άγγιζαν το αστρονομικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Από την Κίνα

Το κοντέινερ έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με πλοίο προερχόμενο από την Κίνα. Αποστολέας εμφανίζεται μία εταιρεία, για την οποία μέχρι χθες δεν είχε διαπιστωθεί εάν είναι υπαρκτή. Στα παραστατικά έγγραφα του σφραγισμένου κοντέινερ εμφανιζόταν ότι περιείχε υαλικά. Προορισμός του παράνομου φορτίου ήταν τα Σκόπια και ως παραλήπτης εμφανίζονταν άλλη μία εταιρεία, η ύπαρξη της οποίας επίσης διερευνάται.

Οι υπάλληλοι του τμήματος δίωξης του Β' τελωνείου είχαν υποψίες για το λαθραίο περιεχόμενο του κοντέινερ από τη στιγμή που αυτό εκφορτώθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την προηγούμενη εβδομάδα. Επί μέρες οι τελωνειακοί ανέμεναν να εμφανιστεί κάποιος, για να παραλάβει το φορτίο, κάτι όμως που δεν έγινε. Τελικά χθες το μεσημέρι οι τελωνιακοί έκαναν έλεγχο στην αποθήκη, άνοιξαν το κοντέινερ και κατέσχεσαν το λαθραίο περιεχόμενό του.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων που αποκαλύφθηκε φέτος στην Ελλάδα. Ωστόσο και στο παρελθόν τελωνειακοί της Θεσσαλονίκης κατέσχεσαν κοντέινερ με λαθραία τσιγάρα που προέρχονταν από την Κίνα και είχε προορισμό τα Σκόπια.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΙΑΚΟΥΒΗΣ