Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( θρήνος σε δύο χωριά της πιερίας :: 21/2/2006 19:46:03) 

Συγγενείς των άτυχων αεροπόρων βρέθηκαν από νωρίς χθες το πρωί στο σημείο της συντριβής. ΑΠΕ/MEGAPRESS/ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ

Θρήνος σε δύο χωριά της Πιερίας

Από τα Γιαννιτσά ο χειριστής του μοιραίου ελικοπτέρου

Στο πένθος βυθίστηκε από προχθές η πόλη των Γιαννιτσών, ύστερα από τον άδικο χαμό του λοχαγού της αεροπορίας στρατού Χρήστου Καρυπίδη, ο οποίος ήταν πατέρας ενός ανήλικου παιδιού. "Του άρεσε πολύ η δουλειά του και ποτέ δεν μιλούσε για φόβο", δηλώνει στη "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ο θείος του 39χρονου λοχαγού χειριστή, Λάζαρος Καρυπίδης. Όπως αναφέρει, "ο Χρήστος ήθελε να πετά, γνώριζε την παλαιότητα των ελικοπτέρων, αλλά έλεγε ότι γινόταν αντικατάσταση των ανταλλακτικών όταν έπρεπε. Είχε εμπιστοσύνη στην τεχνική υποστήριξη του στρατού. Δεν έδειχνε να φοβόταν για κάτι. Και μάλιστα, είχε πολύ εμπειρία. Υπηρετεί πάνω από 20 χρόνια".

Οι σοροί του άτυχου χειριστή και των συναδέλφων του μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και μετά στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" για νεκροψία-νεκροτομή. Η νεκρώσιμη ακολουθία του Χρήστου Καρυπίδη θα τελεστεί σήμερα το μεσημέρι στον τόπο κατοικίας του, τα Γιαννιτσά.

Πατέρας τριών ανήλικων

Σοκ στις τοπικές κοινωνίες δύο χωριών του νομού Πιερίας προκάλεσε ο χαμός του 36χρονου επιλοχία τεχνικού Κωνσταντίνου Φωτιάδη, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών, ο οποίος υπηρετούσε στο Γ' τάγμα ελικοπτέρων, στην Αλεξάνδρεια. Ο επιλοχίας, που καταγόταν από τον Τρίλοφο Πιερίας, κατοικούσε τα τελευταία δέκα χρόνια με την οικογένειά του στο χωριό Ρυάκια Πιερίας, τόπο καταγωγής της συζύγου του, απ' όπου ταξίδευε καθημερινά στην Αλεξάνδρεια για την υπηρεσία του. Συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, που θρηνούν για το αναπάντεχο γεγονός, κάνουν λόγο για έναν πολύ καλό οικογενειάρχη, που αφήνει πίσω του τρία ανήλικα τέκνα, τα οποία αναμένουν πλέον την υποστήριξη της πολιτείας.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ Α.Μ. ΣΑΒΒΙΔΟΥ , Θ. ΚΩΤΟΥΛΑΣ