Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( θετικο αποτελεσμα θελει σημερα ο απολλων κοντρα στον παοκ :: 8/1/2006 19:23:05) 

Ο Κόφι Αμπονσά επιστρέφει στην ενδεκάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς για το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΕΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Ποδαρικό με το δεξί

Το αποψινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (21.00, Alpha) αποτελεί την αφετηρία των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Απόλλωνα Καλαμαριάς για το 2006. Αποστολή δύσκολη. Οι «κοκκινόμαυροι» όμως έχουν μάθει να ζουν στα δύσκολα…

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος είχαν όλο τον καιρό στη διάθεσή τους για να προετοιμαστούν για την αναμέτρηση που θα κλείσει τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Ο βαθμός δυσκολίας σίγουρα είναι μεγάλος, αλλά αυτό δεν φοβίζει κανέναν και πρωτίστως το νέο τεχνικό της ομάδας Μάκη Κατσαβάκη, ο οποίος ντεμπουτάρει στο πρωτάθλημα με τον Απόλλωνα, και δείχνει να έχει καταλήξει στα τελικά του πλάνα. «Σίγουρα πρόκειται για ένα αντίπαλο που βρίσκεται σε διαρκή άνοδο και αυτό δείχνει ότι πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή» είπε ο Σερραίος τεχνικός και εξήγησε πώς μπορεί να φτάσει η ομάδα του στο στόχο της: «Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα λάθη του αντιπάλου και να τον κρατήσουμε μακριά από την περιοχή μας ώστε να μην κινδυνεύσουμε».

ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ της διακοπής ο Κατσαβάκης έχει μελετήσει καλά τον ΠΑΟΚ και ξέρει πως η δύναμή του εστιάζεται στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση. Παρ' όλα αυτά δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διαφοροποιήσεις του συστήματος, καθώς δείχνει να εμπιστεύεται το αγαπημένο του 3-5-2, το οποίο όταν θα επιτίθενται οι «κοκκινόμαυροι» θα μετατρέπεται σε 3-4-3 για να απλώνεται η επίθεση και να δημιουργεί ρήγματα στην άμυνα του συμπολίτη. Επειδή ο βαθμός δυσκολίας είναι αρκετά μεγάλος ο Σερραίος τεχνικός θα δώσει ειδικούς ρόλους σε κάποιους παίκτες, ώστε να μην αφήνουν τον ΠΑΟΚ να αναπτυχθεί σωστά και να οδηγήσουν τους παίκτες του να απειλήσουν μόνο με σέντρες. Εκεί υπάρχει ο Κόβατς, αλλά και οι αμυντικοί, οι οποίοι μπορούν να ανταποκριθούν και να τους… αναχαιτίσουν!

Η ΑΠΟΥΣΙΑ του αρχηγού αυτής της ομάδας, δηλαδή του Νίκου Παπαδόπουλου (του Χρήστου) αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα για τον Σερραίο τεχνικό, συνάμα όμως είναι το πιο σημαντικό. Στη συγκεκριμένη θέση, του αριστερού αμυντικού, εκτός από την ανασταλτική συνεισφορά του, μπορεί και να συνδέεται ιδανικά με τον Καραλιόπουλο, που παίζει στην ίδια πλευρά και στα χαφ. Το κενό του θα κληθεί να αναπληρώσει ο Αμπονσά, ο οποίος επιστρέφει ύστερα από δύο αγώνες για το πρωτάθλημα (ΑΕΚ) και το κύπελλο (Λάρισα) στην αρχική ενδεκάδα. Ο Γκανέζος αμυντικός ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε και θα αντικαταστήσει τον αρχηγό των «κοκκινόμαυρων» στην αριστερή πλευρά με τον Μουράφσκι να παραμένει στο κέντρο της άμυνας.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα με το καθιερωμένο χαλάρωμα και τις τελευταίες οδηγίες και αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ο Κατσαβάκης θα ξεκινήσει το παιχνίδι με τους Κόβατς, Φυτανίδη, Αμπονσά, Μουράφσκι, Ιωάννου (δεν προπονήθηκε χθες λόγω ίωσης), Ορφανό, Πετκάκη, Καραλιόπουλο, Κλέιτον, Παπά και Μουζαουί. Στην αποστολή βρίσκονται και οι Καλογεράκης, Παρμαξίδης, Ουέλινγκτον, Μυροφορίδης, Σαμουηλίδης, Σπυρόπουλος, Καραμανλής, Χρστοφορίδης και Μπόλος.