Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( εγκανιαστηκε το " σπιτι του ποδοσφαιρου" στη θεσσαλονικη :: 22/1/2006 20:20:22) 

Οι κ.κ. Γιώργος Ορφανός και Αλέξανδρος Λυκουρέζος κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων γραφείων της ΕΠΑΕ στη Θεσσαλονίκη. Πίσω τους οι Βίκτωρας Μητρόπουλος και Γιάννης Καρράς.

ΕΓΚΑΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ " ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ" ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εγινε η αρχή

Η δημιουργία των νέων γραφείων της ΕΠΑΕ στη Θεσσαλονίκη (Ίωνος Δραγούμη 3) είναι γεγονός κι αποτελεί ένα σημαντικό βήμα της διοργανώτριας των πρωταθλημάτων προς την αποκέντρωση, αρκεί να ακολουθήσουν και άλλα. Θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των ΠΑΕ και ΤΑΠ της Βόρειας Ελλάδας, ενώ εκτός από τις διοικητικές υπηρεσίες, που θα επιλαμβάνονται τα περί των διαδικαστικών και ουσιαστικών θεμάτων των ΠΑΕ και ομάδων, θα εκδικάζονται και πειθαρχικές υποθέσεις. Η δημιουργία έδρας πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου αποτελεί την πιο σημαντική κίνηση της ΕΠΑΕ. Θα στεγάζεται σε ειδικό χώρο του Καυταντζογλείου σταδίου και θα αποτελεί ανεξάρτητο και αυτόνομο κομμάτι.

ΤΟ ''ΣΠΙΤΙ του Ποδοσφαίρου'', όπως το αποκαλούν στην ΕΠΑΕ εγκαινιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό, παρόντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, που τέλεσε και τον καθιερωμένο αγιασμό. Ακολούθησε δεξίωση σε χώρο κεντρικού ξενοδοχείου, όπου οι επίσημοι προσκεκλημένοι απηύθυναν χαιρετισμούς.

ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ χαιρετισμό του ο αντινομάρχης Θεσσαλονίκης Διονύσης Ψωμιάδης τόνισε πως: ''Σπίτι του ποδοσφαίρου δεν είναι η ΕΠΑΕ, αλλά μόνο η ΕΠΣΜ με τις εγκαταστάσεις της, στη Μίκρα. Πρέπει όμως να συγχαρώ τον υφυπουργό και την ΕΠΑΕ για την πρωτοβουλία της. Δείχνει ότι το ποδόσφαιρο επιστρέφει στις ρίζες του, στην επαρχία''. Και αναφέρθηκε στις συνέπειες του άρθρου 44: ''Η Πολιτεία πρέπει να κάνει κάτι για τους ποδοσφαιριστές που έχασαν τα λεφτά τους. Υπάρχουν παίκτες στη Γ' εθνική που πεινάνε. Είναι κρίμα να στερούνται τα χρήματα που δικαιούνται και για τα οποία δούλεψαν''.

TΡΙΜΕΛΗΣ θα είναι η σύνθεση του πρωτοβάθμιου δικαιοδοτικού οργάνου που τοποθετήθηκε στη Θεσσαλονίκη και θα επιλαμβάνεται των υποθέσεων που αφορούν ΠΑΕ και ΤΑΠ από τον βορειοελλαδικό χώρο. Αποτελείται από τακτικούς δικαστές, έναν πρόεδρο πρωτοδικών και δύο πρωτοδίκες. Δύο θα είναι τα αναπληρωματικά μέλη με έναν πρόεδρο πρωτοδικών και έναν πρωτοδίκη. Τα τακτικά μέλη είναι: Χρήστος Νάστας (πρόεδρος πρωτοδικών), Χαράλαμπος Μαυρίδης (πρωτοδίκης), Γεώργιος Ευστρατιάδης (πρωτοδίκης). Αναπληρωματικά μέλη: Κωνσταντίνος Μπάτζιος (πρόεδρος πρωτοδικών), Απόστολος Ντίτουρας (πρωτοδίκης). Στη προχθεσινή εκδήλωση ήταν παρών και ο προϊστάμενος του πρωτοδικείου Ηλίας Γκορέζης

Η ΕΝΑΡΞΗ των εργασιών του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου θα γίνει στις 4 Φεβρουαρίου. Θα εγκατασταθεί σε ειδικό χώρο του ''Αλεξανδρείου'' όπου εκτός από την εκδίκαση των υποθέσεων, εκεί θα συντάσσονται τα κατηγορητήρια και θα αποστέλλονται στους αρμοδίους. Θα επιλαμβάνεται υποθέσεων 28 ΠΑΕ και ΤΑΠ από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα. Η γραμματειακή υποστήριξη θα προέρχεται από την ΕΠΑΕ, ενώ τα ονόματα αυτών θα γίνουν γνωστά προσεχώς.