Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τέχνες-Πολιτισμός :: Καλλιτεχνική είδηση

( μουσική "παλέτα" σε σκηνές της πόλης :: 1/2/2006 21:41:08) 

Οι Socrates.

Βιτάλη-Παπακωνσταντίνου.

Ο Διογένης Δασκάλου.

Σημαντικοί ερμηνευτές προσφέρουν νότες για κάθε προτίμηση

Μουσική "παλέτα" σε σκηνές της πόλης

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ Της ΕΛΣΑΣ ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΥ

Βραδιές ντυμένες με μουσική για κάθε προτίμηση προσφέρουν διάφορες σκηνές της πόλης, που φιλοξενούν σημαντικά ονόματα.

Από το ροκά Δημήτρη Πουλικάκο στους ροκάδες Socrates και από εκεί στο υπέροχο ντουέτο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και της Ελένης Βιτάλη, στο μελωδικό Μανώλη Λιδάκη αλλά και στο σατιρικό Διογένη Δασκάλου, που παρουσιάζει μία ξεχωριστή παράσταση.

Διαχρονικό ροκ

Ο Δημήτρης Πουλικάκος κατόρθωσε ως τραγουδιστής, συνθέτης, παραγωγός δίσκων αλλά και ηθοποιός να συνδέσει την καριέρα του με τις εξελίξεις του ελληνικού ροκ από τα μέσα της δεκαετίας του '60 μέχρι και τα τέλη του '70. Μόνο για απόψε θα τον βρείτε στην "Αίγλη" να παρουσιάζει στιγμές της πορείας του. Από το 1992 μέχρι σήμερα εμφανίζεται με το συγκρότημα "Αυτοπρόσωποι", ενώ το 2004 κυκλοφόρησε η διπλή συλλογή "Αδέσποτα Σκυλιά", όπου το πρώτο cd περιέχει τραγούδια από το 1988 και μετά και το δεύτερο ηχογραφήσεις από συναυλίες.

Στον ίδιο χώρο θα ακολουθήσουν δύο συναυλίες (3-4/2) των Socrates, ενός γκρουπ από τα σημαντικότερα του εγχώριου ροκ. Με πορεία που ξεπερνά την 30ετία οι Socrates είναι μία από αυτές τις πολύ ξεχωριστές περιπτώσεις. Τους κλασικούς Γιάννη Σπάθα και Αντώνη Τουρκογιώργη πλαισιώνουν οι Μάκης Γιώλης στα τύμπανα, Αστέρης Παπασταμάτης στα πλήκτρα και Μαρκέλλα Παναγιώτου στα φωνητικά.

* Αίγλη (Αγ. Νικολάου 3 & Κασσάνδρου, τηλ. 2310 270016). Έναρξη συναυλιών στις 10.30 μ.μ.

Μουσικός Μύλος

Μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου, στο Κλαμπ του Μύλου, φιλοξενείται κάθε Πέμπτη με Σάββατο ο Μανώλης Λιδάκης. Αγαπημένος ερμηνευτής μάς έχει χαρίσει τραγούδια παλαιότερων δημιουργών, όπως οι Μπαγιαντέρας, Νικολόπουλος, Τσιτσάνης, Χιώτης, αλλά και νεότερων, όπως η Βάσω Αλλαγιάννη, ο Ορφέας Περίδης, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Κώστας Λειβαδάς κ.ά. Με έναν ιδιαίτερο τρόπο και μία μοναδική φωνή θα "ξεδιπλώσει" πολλά από αυτά και στις εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη.

Αύριο πάλι, στην Αποθήκη, θα κάνει πρεμιέρα ένα ζευγάρι που περιμέναμε πώς και πώς. Ελένη Βιτάλη και Βασίλης Παπακωνσταντίνου έρχονται και στη Θεσσαλονίκη μετά τις εμφανίσεις τους στην Αθήνα, για να παρουσιάσουν μερικά από τα καλύτερα δικά τους τραγούδια αλλά και μία επιλογή από τα καλύτερα του ελληνικού τραγουδιού. Μάλλον οι περαιτέρω συστάσεις περιττεύουν. Μέχρι τις 5 Μαρτίου που θα εμφανίζονται οι φωνές τους και η ιδιαίτερη σκηνική παρουσία τους είναι αρκετά, για να μαγέψουν.

* Μύλος (Ανδρ. Γεωργίου 56, τηλ. 2310 551836, 516945). Έναρξη συναυλιών στις 10.30 μ.μ.

Μουσικό… τσίρκο

Ένα "Τσίρκο Kalpiko" θα στηθεί από αύριο στο Πρίνσιπαλ. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, η Έλλη Πασπαλά, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και η "Ορχήστρα του Δρόμου", η Γιώτα Νέγκα αλλά και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων θα μας ταξιδέψουν σε ήχους της Μεσογείου. Στην παράσταση εμφανίζεται επίσης η 6μελής μπάντα πνευστών "Χαλκέντερα Χάλκινα" του Φώντα Τζαννίνη.

* Principal (17ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, στροφή Ν. Ρυσίου, τηλ. 2310 428088). Έναρξη παραστάσεων στις 11 μ.μ.

"Καρναβαλίσιους"

Ως προάγγελος της αποκριάτικης περιόδου ο Διογένης Δασκάλου και οι Monie & Monie Conniente ξεκινούν από αύριο στο καφέ Αμερικέν τις εμφανίσεις τους. Με το γνώριμο ύφος του ο Δασκάλου ξεκινά "σεμνά και ταπεινά", όπως λέει, από τη Θεσσαλονίκη τη "μεγαλύτερη περιοδεία στους μικρότερους χώρους σε όλη την Ελλάδα".

* Cafe Americain (Β. Όλγας 196, τηλ. 2310 410124 & 426003). Έναρξη παραστάσεων στις 10.30 μ.μ.