Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( καταγγελει ο νικος κατσαρος ) 

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Αυθαιρεσίες βρετανικού… Τύπου

Ύποπτες μεθοδεύσεις σε βάρος της ακεραιότητας της χώρας μας, καταγγέλλει ο βουλευτής της ΝΔ και Δ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Ν. Κατσαρός, με αφορμή τη δημοσίευση χάρτη στο βρετανικό περιοδικό "ECONOMIST", στο οποίο το κρατίδιο των Σκοπίων αποκαλείται "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", ενώ η Κεντρική και Δυτική Μακεδονία απεικονίζονται ως περιοχές υπό αυτονόμηση.

Στο χάρτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό, η ελληνική Μακεδονία χωρίζεται σε κεντρική και δυτική και οι περιοχές περιβάλλονται από τις ίδιες διάστικτες γραμμές όπως το Κόσοβο.

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο κ. Κατσαρός επισημαίνει ότι ζητήθηκαν διευκρινίσεις και οι εξηγήσεις που δόθηκαν είναι ότι η "Κεντρική και Δυτική Μακεδονία περιβάλλονται από τις ίδιες διάστικτες γραμμές με το Κόσοβο, διότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα αυτονόμησης"!!

Η κυβέρνηση δε δικαιούται να εφησυχάζει, αλλά οφείλει να αντιδράσει και να διαμαρτυρηθεί για όσα εις βάρος της χώρας μας εν κρυπτώ και παραβύστω "τεκταίνονται", υπογραμμίζει ο βουλευτής της ΝΔ και καλεί τον υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει το κοινοβούλιο σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την αντιμετώπιση των ύποπτων αυτών μεθοδεύσεων.