Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( κρίσιμη συνεδρίαση για το "παπαγεωργίου" :: 5/1/2006 21:17:53) 

Κρίσιμη συνεδρίαση για το "Παπαγεωργίου"

Με τους αρμόδιους της Β' ΔΥΠΕ Κ. Μακεδονίας θα συναντηθούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου την επόμενη εβδομάδα

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει η συνάντηση των εργαζομένων του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου" με τον πρόεδρο της Β' ΔΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρη Βαρτζόπουλο για το ζήτημα του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν, διότι ο νέος κανονισμός που προωθεί το δ.σ. του "Παπαγεωργίου" προβλέπει πρόσληψη και απόλυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ανάλογα με τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου και κατάργηση τμημάτων, όπως αυτό του Κυτταρολογικού.

Μετά τη συνάντηση οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν, για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

"Ήδη προχωρήσαμε σε αποχή από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία από τις 19 έως τις 23 Δεκεμβρίου. Ανάλογα με το τι προκύψει από τη συνάντηση με τον κ. Βαρτζόπουλο, θα καθορίσουμε και την περαιτέρω στάση μας", δηλώνει στη "Μ" ο πρόεδρος της νοσοκομειακής επιτροπής του "Παπαγεωργίου" Χρήστος Παπαστεργίου.

Παράλληλα εξηγεί ότι ο νέος κανονισμός περικόπτει θέσεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, προβλέπει διάρθρωση της ιατρικής υπηρεσίας που παραπέμπει σε άλλες εποχές, καθώς αντί για εννέα-δέκα τομείς προβλέπει μόνο παθολογικό, χειρουργικό και εργαστηριακό, ενισχύει τον παθολογικό τομέα εις βάρος του χειρουργικού και καταργεί το κυτταρολογικό τμήμα. Εξάλλου θα καλύπτoνται μόνο τα 2/3 των αναγκών του νοσοκομείου.

"Ζητούμε να γίνει η συγκρότηση της ιατρικής υπηρεσίας σύμφωνα με τις προτάσεις του επιστημονικού συμβουλίου και η κατοχύρωση της λειτουργίας των υπαρχουσών κλινικών και εργαστηρίων. Επίσης να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις της Ιατρικής Σχολής που αφορούν τη λειτουργία των πανεπιστημιακών κλινικών και γιατρών στο νοσοκομείο και να γίνει ρύθμιση αυτόματης αντιστοίχησης των εργασιακών σχέσεων, υποχρεώσεων και δικαιωμάτων με ό,τι ισχύει για τους γιατρούς του κλάδου του ΕΣΥ", επισημαίνει ο κ. Παπαστεργίου.

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΠΟΥΚΑ