Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ραντεβού στην 21η Agrotica, που ανοίγει σήμερα τις πύλες της, δίνουν ο αγροτικός κόσμος και εμπορικοί επισκέπτες της εσωτερικής αγοράς, καθώς και των χωρών των Βαλκανίων, της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της Παρευξείνιας Ζώνης, της Εγγύς και Μέσης Ανατολής.

Η φετινή διοργάνωση, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν σήμερα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Μπασιάκο, είναι μεγαλύτερη, σύμφωνα με τη διοργανώτρια της Helexpo, από κάθε προηγούμενη, καθώς αναπτύσσεται στα ισόγεια και τους ορόφους του συνόλου των περιπτέρων και σε υπαίθριους χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου, ενώ επεκτείνεται για πρώτη φορά στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", όπου παρουσιάζονται αγροτικά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα έως τώρα καταγεγραμμένα στοιχεία, στην 21η Agrotica μετέχουν 1.246 άμεσοι και έμμεσοι εκθέτες έναντι 1.193 το 2004, ενώ έντονη είναι η συμμετοχή επιχειρήσεων με εξαγωγικό ενδιαφέρον. Από το σύνολο των εκθετών 559 είναι Έλληνες από όλη την επικράτεια και 687 ξένοι, οι οποίοι προέρχονται ή αντιπροσωπεύουν 32 χώρες.

Στη φετινή Agrotica λειτουργεί για πρώτη φορά η υπηρεσία προκαθορισμένων συναντήσεων ExpoPartenariat, στην οποία κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κλείσει τα επαγγελματικά ραντεβού του.

Στο πλαίσιο της 21ης Agrotica πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων τέσσερα συνέδρια της Helexpo, τα εξής: "Υδατικοί πόροι και Γεωργία", "Σύγχρονες μέθοδοι αντιμετώπισης εχθρών και καλλιεργειών", "Σύγχρονες τεχνολογίες στη γεωργία" και "Ευρωπαϊκές δράσεις για την ποιότητα των γεωργικών μηχανημάτων στο πλαίσιο των νέων απαιτήσεων".