Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα απολυμένοι και εργαζόμενοι των Κλωστηρίων Ναούσης, διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους που αφορούν την προστασία των ανέργων και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το εναπομείναν εργατικό δυναμικό της εταιρείας.

Εργαζόμενοι και απολυμένοι των Κλωστηρίων Ναούσης θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 9.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο στη Νάουσα και εν συνεχεία με λεωφορεία θα κατευθυνθούν στη νομαρχία της Βέροιας, προκειμένου να διαδηλώσουν.

Οι κινητοποιήσεις έρχονται λίγες ημέρες μετά την κατάθεση, στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, εισηγητικής έκθεσης που αναφέρεται στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τους απολυμένους του ομίλου Κλωνατέξ αλλά και για τους 270 εναπομείναντες εργαζόμενους. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι οι 270 εργαζόμενοι των Κλωστηρίων Ναούσης εξακολουθούν να προσέρχονται στην εργασία τους, ωστόσο ελλείψει πρώτων υλών οι μονάδες έχουν πάψει, στην ουσία, να λειτουργούν.

Στο μεταξύ η διοίκηση της εταιρείας που βρίσκεται στη διαδικασία διαπραγματεύσεων με τράπεζες, προκειμένου να λάβει νέο ομολογιακό δάνειο, ύψους 30 εκατ. ευρώ, τηρεί σιγή ιχθύος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που αναμενόταν έπειτα από διαβεβαιώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης Δημήτρη Κοντού να ανακοινωθεί το ειδικό τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την περιοχή πριν από την "εκπνοή" του 2005, εντούτοις δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη.

Δέσμευση για προώθηση μέτρων για την ανακούφιση των απολυμένων δόθηκε και κατά την πρόσφατη συνάντηση εργαζομένων της εταιρείας με τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων Οικονομίας και Απασχόλησης Γιώργο Μέργο και Δημήτρη Κοντό.

Λ.Τ.