Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( οι νικς ηττηθηκαν 129-103 στο τοροντο απο τους ραπτορς :: 16/1/2006 20:06:44) 

Ο Μαλίκ Ρόουζ των Νικς (αριστερά) προσπαθεί να ανακόψει τον Τζάλεν Ρόουζ των Ράπτορς.

Αρθρώσεις και… εξαρθρώσεις

Προτάσεις για εργασία και δραστηριότητες

ΟΙ ΝΙΚΣ ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ 129-103 ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΑΠΤΟΡΣ

Δημοκρατία και πολιτική βία (5)

Προσπαθώ να καταλάβω περισσότερο

Το σερί έλαβε τέλος

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

1. Άλλες ονομασίες που χρησιμοποιούνται στη Παλαιά Διαθήκη για τους προφήτες είναι «ορώντες», «βλέποντες», «άνθρωποι του Θεού».

Το σερί των Νικς μέσα στο 2006, με τις έξι νίκες, έλαβε τέλος στον Καναδά.

Στις «Αρθρώσεις και… εξαρθρώσεις» της Πέμπτης υποστήριξα ότι η ελληνική μεταπολιτευτική δημοκρατία εμπεριείχε τους όρους εκδήλωσης φαινομένων πολιτικής βίας όχι διότι αποτελούσε «αλλαγή αμερικανονατοϊκής φρουράς» ή «κοινοβουλευτικό φασισμό», όπως υποστήριζαν αριστερές οργανώσεις της εποχής, συμπεριλαμβανομένης της 17Ν, αλλά για τους ακριβώς αντίθετους λόγους: επειδή εξασφάλιζε εκείνο τον «αέρα ελευθερίας» που επέτρεπε τη ριζοσπαστικοποίηση και την ανάπτυξη ποικίλων κοινωνικών και πολιτικών ρευμάτων. Δικαιολογήστε τις με βάση τα όσα μάθατε στο μάθημα.

Στο Τορόντο οι Νεοϋορκέζοι έχασαν από τους Ράπτορς με σκορ 129-103, γιατί δεν βρήκαν αντίδοτο για τον Τζέιλεν Ρόουζ. Τούτο σημαίνει ότι μια κοινωνία και μια Αριστερά καταπιεσμένες επί δεκαετίες, με οδυνηρές εμπειρίες αστυνομικής και στρατιωτικής καταστολής αλλά και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, βιώνουν την πολιτική δυνατότητα που αποκτούν στη Μεταπολίτευση να αντιπαρατίθενται «ισότιμα» στις αντικοινωνικές επιλογές και στις δυνάμεις καταστολής της πολιτικής εξουσίας και εμφανίζουν καλπάζοντες ρυθμούς μαχητικότητας.

2. Αφού διαβάσετε την τελευταία παράγραφο του μαθήματος, συζητήστε με το διπλανό σας:

Ο φόργουορντ των Ράπτορς ερχόμενος από τον πάγκο σκόραρε 31 πόντους και ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, κλείνοντας τα αυτιά του σε ό,τι αφορά τα σενάρια για ανταλλαγή που σκέφτονται στο Τορόντο.

Σ' αυτό το κλίμα, όπου οι απεργοί της NATIONAL GUN, της ΜΕΛ-ΕΓΛ και της ΜΑΔΕΜ ΛΑΚΚΟ συγκρούονται με την αστυνομία και τους απεργοσπάστες, όπου δεκάδες χιλιάδες νέοι διαβάζουν Μαρξ και Λένιν, εμπνεόμενοι από τις ένοπλες επαναστάσεις της Κούβας ή του Βιετνάμ, ένα εξαιρετικά μειοψηφικό τμήμα όλης αυτής της κίνησης επιλέγει από τη θεωρητική αφετηρία της «βίαιης συντριβής του αστικού κράτους» και τη διάχυτη αίγλη των αντιαποικιοκρατικών επαναστάσεων και των μαζικών αντάρτικων να υιοθετήσει τη λογική της «ένοπλης επαναστατικής πρωτοπορίας» και την πρακτική της ένοπλης προπαγάνδας.

α) Πώς αισθάνεται το Θεό ο προφήτης, β) τι δείχνει αυτό, γ) τι συναισθήματα σας εμπνέει;

"Έλειπε ο Μάικ Τζέιμς (βασικός φόργουορντ) και ήταν φανερό ότι υπήρχαν περισσότερες ευκαιρίες για μένα και τις εκμεταλλεύτηκα παίρνοντας και μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής", είπε ο Ρόουζ που αγωνίστηκε 23 λεπτά και είχε 10/11 βολές και 10/15 σουτ εντός παιδιάς.

Αυτή είναι, κατά τη γνώμη μου, η σύνδεση της διάχυτης ριζοσπαστικοποίησης και των διαδεδομένων μορφών «κινηματικής» βίας με την εμφάνιση ακραίων οριακών εκδοχών πολιτικής βίας, όπως είναι οι οργανώσεις ατομικής τρομοκρατίας.

3. Τι θα λέγατε σε κάποιον που έχει την άποψη ότι έργο των προφητών της Παλαιάς Διαθήκη ήταν να προλέγουν το μέλλον;

Οι 129 πόντοι είναι ισοφάριση του ρεκόρ παραγωγικότητας των Ράπτορς στην ιστορία τους.

Και όσο κι αν αυτή η άποψη κινδυνεύει να υπερβεί τα όρια της πολιτικής εξήγησης του φαινομένου της ένοπλης προπαγάνδας διολισθαίνοντας στην συνολικώς εσφαλμένη σφαίρα της πολιτικής δικαιολόγησής της, είναι η μόνη η οποία, χωρίς ηθικολογίες και μανιχαϊσμούς, μπορεί να οριοθετήσει τη στάση του κινήματος και της Αριστεράς απέναντι στα ανταγωνιστικά στρατόπεδα της αστικής νομιμότητας και της διεκδίκησης της ανθρώπινης ελευθερίας.

Ελέγχω τι έμαθα Εκτός του Ρόουζ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Μόρις Πίτερσον (28π.), Κρις Μπος (23π.) και Χοσέ Καλντερόν (13π., 10ασ.).

Και σ' αυτό νομίζω, φίλε Πέτρο, ότι έγκειται η ουσία τού «Δεν έχει σημασία» που εξεστόμισε η φίλη σου του Δικτύου σχετικά με την αθωότητα του Ρασίντ: στο ότι το δίκαιο και η αθωότητα της παλαιστινιακής εξέγερσης εκ των πραγμάτων καθορίζουν τη στάση μας και απέναντι στις αεροπειρατίες της Λεϊλά Χάλεντ και απέναντι στα παιδιά της Ιντιφάντα και απέναντι στους «καμικάζι»…

1. Με ποιον τρόπο κάποιοι άνθρωποι γίνονταν προφήτες; Από τους Νικς που έχασαν για πρώτη φορά μέσα στο 2006 ξεχώρισαν οι Έντι Κάρι (20π.) και Στέφον Μάρμπουρι (18π., 13ασ.). 2. Πού και πότε έδρασαν οι προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης; (βλέπε τον πίνακα της σελ.93)

ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ που έγιναν χθες τα αποτελέσματα ήταν: Μπλέιζερς - Καβαλίερς 89-87 (Ράντολφ 16π., Πάτερσον 16π., Τζακ 11π. - Τζέιμς 29π., 13ρ., 7ασ., Ιλγκάουσκας 27π.), Κινγκς - Μάτζικ 104-100 (Μπίμπι 42π., Μάρτιν 22π., 10ρ., Μίλερ 21π., 12ρ., 7ασ. - Νέλσον 29π., Χάουαρντ 18π., 19ρ.).

3. Μάθετε απ’ έξω όσα ονόματα προφητών μπορείτε. 4. Ποιο ήταν το έργο των προφητών; 5. Πώς άρχιζαν το κήρυγμά τους και γιατί; 6. Πού έστρεφαν την προσοχή των ανθρώπων; 7. Σε ποιους απηύθυναν το κήρυγμά τους; 8. Τι ήταν οι προφητικές (= συμβολικές) πράξεις και γιατί τις έκαναν; 9. Γιατί συχνά καταδιώχτηκαν από τους συγχρόνους τους; 10. Ποιος ήταν ο ρόλος των ψευδοπροφητών;