Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Αθλητική είδηση

( μουντομπασκετ 2006 :: 16/1/2006 19:54:16) 

ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2006

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ

Ερωτήσεις - Θέματα για συζήτηση

Διαμαρτύρονται οι Αυστραλοί!

Αριστερό το ΠΑΣΟΚ, αλλά…

1. Τι είναι δεδομένα και τι είναι πληροφορία;

Η κλήρωση των ομίλων του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας δεν ήταν καλή για την Εθνική ομάδα, αλλά όχι μόνο γι' αυτήν.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Να δοθεί σύντομος ορισμός των όρων αυτών.

Οι Αυστραλοί διαμαρτύρονται έντονα από το αποτέλεσμα της κλήρωσης με την αιτιολογία, ότι στον ίδιο όμιλο βρίσκονται τρεις πρωταθλήτριες Ηπείρων (Ελλάδα στην Ευρώπη, Βραζιλία στην Αμερική και οι ίδιοι στην Ωκεανία).

Γραφείο Βόρειας Ελλάδας

2. Ποιές είναι οι απόψεις από τις οποίες η επιστήμη της Πληροφορικής μελετά τα δεδομένα;

Μάλιστα, φέρονται αποφασισμένοι να αποστείλουν επιστολή διαμαρτυρίας στον γενικό γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν!

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα παραδοσιακό αριστερό κόμμα, το οποίο όμως δεν έχει μέλλον, όχι γιατί οι μικροαστοί προτιμούν τη δεξιά, αλλά γιατί αδιαφορούν για την πολιτική σκηνή, είπε χθες ο Θόδωρος Πάγκαλος μιλώντας σε εκδήλωση της ΠΑΣΠ στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

3. Να δοθεί ο ορισμός της δομής δεδομένων.

Την ώρα που η αποστολή της Αυστραλίας διαμαρτύρεται, η ελληνική κάνει επιτόπου ελέγχους στα μέρη που θα καταλύσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Ανέφερε και άλλα για το ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός του, που, φροντίζοντας να υπενθυμίζει ότι βρίσκεται μακριά από τα κέντρα των αποφάσεων, τόνισε πως ένα από τα προβλήματα του κυβερνώντος κόμματος είναι η επιστροφή του σε αξίες, όπως η αλληλεγγύη.

4. Ποιές είναι οι βασικές πράξεις επί των δομών δεδομένων;

Η ΠΟΛΗ ΧΑΜΑΜΑΤΣΟΥ, όπου η Εθνική θα δώσει όλους τους αγώνες στην πρώτη φάση, ήταν ο πρώτος προορισμός. Είναι μία λέξη, είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη σημασία της αλληλεγγύης, που «ούτε καν ο Λαλιώτης τη χρησιμοποιεί σήμερα».

5. Ποιά είναι η εξάρτηση μεταξύ της δομής δεδομένων και του αλγορίθμου που επεξεργάζεται τη δομή;

Οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας επισκέφθηκαν το γήπεδο που θα διεξαχθούν οι αγώνες, καθώς και το 50όροφο(!) ξενοδοχείο, το οποίο θα φιλοξενήσει τις αποστολές των ομάδων. Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ γίνονται λάθη και στον τρόπο διαχείρισης της εξουσίας.

6. Να περιγραφούν οι δύο κυριότερες κατηγορίες των δομών δεδομένων.

Η χωρητικότητα των δωματίων δεν είναι απόλυτα ικανοποιητική, αλλά διαπιστώθηκε η διάθεση των διοργανωτών να τακτοποιήσουν τις όποιες εκκρεμότητες εντοπίσθηκαν.

7. Να περιγραφεί η δομή του πίνακα και να δοθεί παράδειγμα χρήσης του.

Σήμερα η ελληνική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί το προάστιο του Τόκιο, Σαϊτάμα, όπου θα διεξαχθεί η τελική φάση του Μουντομπάσκετ.

8. Να δοθεί ο ορισμός της στοίβας.

Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ σε δηλώσεις του για την κλήρωση των ομίλων ήταν βέβαιος για την πρόκριση της Εθνικής ομάδας και υποστήριξε πως "οι υπόλοιπες πέντε ομάδες του ομίλου είναι καλές.

9. Ποιές είναι οι βασικές λειτουργίες που γίνονται σε μία στοίβα;

Όμως, μία από αυτές θα μείνει απέξω.

10. Να δοθεί ο ορισμός της ουράς.

Για μία θα τελειώσει νωρίς το τουρνουά.

11. Ποιές είναι οι βασικές λειτουργίες που γίνονται σε μία ουρά;

Αλλά αυτή είναι η ζωή".

12. Να περιγραφεί η λειτουργία της αναδρομής και να σχολιασθεί η χρησιμότητα της.

Σε ερώτηση για τους στόχους της πρωταθλήτριας Ευρώπης τόνισε πως "ο πρώτος μας στόχος είναι να προκριθούμε.

13. Να δοθεί αναδρομικός αλγόριθμος υπολογισμού της δύναμης πραγματικού αριθμού υψωμένου σε ακέραια δύναμη.

Όλα τα άλλα θα έρθουν μετά.

14. Να περιγραφεί η λειτουργία της αναζήτησης.

Είναι καλύτερο να αντιμετωπίζεις τους πιο δυνατούς αντιπάλους στο επόμενο γύρο, όμως, ποτέ δεν ξέρεις πως θα έρθουν τα πράγματα".

15. Να δοθεί ένα παράδειγμα για τη σειριακή αναζήτηση στοιχείου σε έναν πίνακα. 16. Να δοθεί ο ορισμός της έννοιας της ταξινόμησης. 17. Να περιγραφεί η ταξινόμηση ευθείας ανταλλαγής και να δοθεί ένα παράδειγμα.

Βιβλιογραφία 1. Νικόλαος Γλυνός, Δομές Δεδομένων, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 1996. 2. Χρήστος Κοίλιας, Δομές Δεδομένων και Οργάνωση Αρχείων. Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών, Αθήνα, 1993. 3. Ιωάννης Μανωλόπουλος, Δομές Δεδομένων ­ μία Προσέγγιση με Pascal, Εκδόσεις Art of Text, Θεσσαλονίκη, 1998. 4. Νικόλαος Μισυρλής, Δομές Δεδομένων, Αθήνα, 1993. 5. D. Brunskill and J. Turner: "Understanding Algorithms and Data Structures", McGraw-Hill, 1996. 6. D. E. Knuth: "The Art of Computer Programming : Fundamental Algorithms", Vol.1, 3rd edition, Addison Wesley, 1997. 7. M.A. Weiss: "Data Structures and Algorithm Analysis", 2nd edition, Benjamin/Cummings, 1995. Διευθύνσεις Διαδικτύου - http://hissa.ncsl.nist.gov/~black/CRCDict/ Κόμβος με ευρετήριο όρων για αλγορίθμους, Δομές Δεδομένων και Προβλήματα (Algorithms, Data Structures, and Problems Terms and Definitions for the CRC Dictionary of Computer Science, Engineering and Technology). - http://www.ee.uwa.edu.au/~plsd210/ds/ds_ToC.html Κόμβος ενός πρότυπου μαθήματος ακαδημαϊκού επιπέδου για Δομές Δεδομένων και Αλγορίθμους με παρουσίαση, εξηγήσεις και κώδικα προγραμμάτων για τις κυριότερες κατηγορίες προβλημάτων.

4. Τεχνικές Σχεδίασης Αλγορίθμων

Εισαγωγή

Όταν μας δίνεται ένα πρόβλημα, και πριν ασχοληθούμε με την κωδικοποίηση και τον προγραμματισμό, πρέπει προκαταρκτικά να κάνουμε μία θεωρητική μελέτη του προβλήματος. Πιο συγκεκριμένα, μία καλή ιδέα είναι να προσπαθήσουμε να διαπιστώσουμε, αν το δεδομένο πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπισθεί με βάση κάποιες γενικές μεθοδολογίες ανάπτυξης αλγορίθμων. Σκοπός του κεφαλαίου είναι η εισαγωγή στις μεθοδολογίες αυτές, που αποτελούν ένα σύνολο τεχνικών και βημάτων που πρέπει να ακολουθηθούν. Για κάθε μεθοδολογία θα δούμε παραδείγματα επίλυσης γνωστών και καθημερινών προβλημάτων.