Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( συλλαλητηριο στην αθηνα κατα της μεταρρυθμισης ) 

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Ο ύπατος αρμοστής της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα ζητεί να ηρεμήσουν τώρα τα πνεύματα

14.1.4 Ταχύτητα

Πανεκπαιδευτική οργή

ΧΑΒΙΕ ΣΟΛΑΝΑ

Ένα πρόγραμμα είναι ταχύτερο κάποιου άλλου, αν λύνει το ίδιο πρόβλημα σε λιγότερο χρόνο.

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο Γεράσιμος Αρσένης, παρά τις 200 και πλέον καταλήψεις σχολείων σε όλη τη χώρα- Αντιδράσεις για την παρέμβαση εισαγγελέα στις καταλήψεις- Αιχμές Πετσάλνικου κατά Αρσένη

Όχι σε διχασμό Ευρώπης - ΗΠΑ

Αυτό μπορεί να επιτυγχάνεται είτε:

ΑΘΗΝΑ.-

Τη Δευτέρα η κρίσιμη συζήτηση για το πόρισμα των επιθεωρητών του ΟΗΕ

- με αξιοποίηση πληροφοριών για την ποιότητα των δεδομένων.

Το σημερινό μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα από μαθητές και καθηγητές, που αντιτίθενται στην εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, οι εισαγγελικές παρεμβάσεις για τις καταλήψεις στα σχολεία και οι αντιδράσεις που αυτές προκαλούν, αλλά και η πικρή πρώτη γεύση πρωινού καφέ του υπουργού Παιδείας σε σχολείο της Αθήνας συνθέτουν το σκηνικό των εξελίξεων στο χώρο της παιδείας.

ΕΙΡΗΝΗ Δ. ΚΑΡΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Για παράδειγμα ο αλγόριθμος ταξινόμησης, που είναι γενικά ταχύτερος (quick sort), για ορισμένες ακραίες περιπτώσεις (περίπου ταξινομημένα στοιχεία) γίνεται βραδύτερος από άλλους,

Για τα θέματα αυτά άλλωστε το δ.σ. της ΟΛΜΕ, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, παρεχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, Νίκος Τσούλιας, υπογράμμισε πως "πίσω από τις μεθοδεύσεις για την καταστολή των καταλήψεων παραμονεύει ο κίνδυνος να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου".

"Είμαι σοσιαλιστής", δηλώνει ευθέως ο Χαβιέ Σολάνα, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Ευρώπη είναι ένα "εργαλείο" για την εφαρμογή των ιδεών της σοσιαλδημοκρατίας όχι μόνο στη Γηραιά Ήπειρο, αλλά και ακόμη παραπέρα.

- με διάφορες τεχνικές, όπως συμβαίνει με την περίπτωση των ψηφίων ελέγχου όπου δεν αλλάζει ο αλγόριθμος, αλλά ένα επιπλέον τμήμα που προστίθεται στην αρχή της λύσης, έχει ως αποτέλεσμα τη συνολική αύξηση της ταχύτητας του προγράμματος, - με διαφορετικούς αλγόριθμους, όπως συμβαίνει με τους αλγόριθμους ταξινόμησης ή αναζήτησης, όπου για τα ίδια δεδομένα κάποιοι αλγόριθμοι αποδεικνύονται ταχύτεροι άλλων. - με χρήση περισσότερης μνήμης

"Το σχολείο είναι χώρος διαλόγου και δημοκρατίας.

Ο ύπατος αρμοστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, που ήρθε στην Αθήνα για τη συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών κ. Ιβανόφ, αποφεύγει να συμπαραταχθεί με τους Γάλλους και τους Γερμανούς στην αντίθεσή τους με τις ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράκ.

Το τελευταίο ξεφεύγει από τα όρια του βιβλίου, ενώ η τρίτη περίπτωση έχει αναπτυχθεί διεξοδικά στα κεφάλαια αλγοριθμικής και προγραμματισμού, επομένως θα δώσουμε παραδείγματα για τις δύο άλλες περιπτώσεις.

Η εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς και μαθητές, μπορούν να διαφυλάξουν την ηρεμία και την περιουσία των σχολείων", πρόσθεσε.

"Να ηρεμήσουμε τα πνεύματα τώρα", υποστηρίζει. Παράδειγμα 5

Ο κ. Τσούλιας ζήτησε την κατάργηση του νέου εξεταστικού συστήματος στη Β΄ λυκείου και επεσήμανε ότι καμία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να προχωρήσει με ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

"Νομίζω ότι πρέπει να βάλουμε τα πράγματα σε ένα πλαίσιο και να μην αφήσουμε να οδηγηθούμε από τη μια ή την άλλη δήλωση.

Έστω ότι έχουμε να συγκρίνουμε μια σειρά αριθμών που εισάγονται από το πληκτρολόγιο και να απαντήσουμε πόσοι από αυτούς είναι αρνητικοί, θετικοί και μηδέν.

Πρόσθεσε δε ότι, σύμφωνα με επισημάνσεις μαθηματικών, φιλολόγων και φυσικών, οι μαθητές της Β΄ λυκείου δεν μπορούν να αφομοιώσουν την ύλη και συνεπώς δεν είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν με επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις που θα διενεργηθούν στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Η κατάσταση αυτήν τη στιγμή έχει ως εξής: Η κρίση στο Ιράκ θα ακολουθήσει τα βήματα που ορίζει το ψήφισμα του ΟΗΕ. Προφανώς το πρόβλημα λύνεται με δύο εμφωλευμένα ΑΝ (τρεις έξοδοι).

Επίσης, απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Τσούλιας είπε ότι πρέπει να ξεκινήσει άμεσα δημόσιος διάλογος για να αποφευχθούν, όπως είπε, απρόβλεπτες εξελίξεις.

Ως εκ τούτου, την επόμενη Δευτέρα οι επιθεωρητές του Οργανισμού θα υποβάλουν έκθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Οι παρακάτω λύσεις είναι όλες αποδεκτές.

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας, το μέλος του δ.σ., Λεωνίδας Ριτζάκης, υπογράμμισε πως "οι γονείς δεν είναι πίσω από τις όποιες μαθητικές κινητοποιήσεις, όπως συκοφαντικά ισχυρίζεται το υπουργείο Παιδείας", αλλά είναι δίπλα στα αγωνιζόμενα παιδιά.

Μετά θα υπάρξει συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

ΑΝ number>0 ΤΟΤΕ θ

"Καλούμε τους μαθητές", συμπλήρωσε, "να βγάλουν τα προβλήματά τους έξω από τα κάγκελα των σχολείων, και μαζί, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενοι να διαδηλώσουμε μαζικά και αγωνιστικά ενάντια στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική".

Σ' αυτό το χρονικό σημείο όλες οι θέσεις θα έπρεπε να εξαρτώνται από την επικείμενη έκθεση.

ΑΛΛΙΩΣ_ΑΝ number

Στο μεταξύ, για το Σάββατο 28 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, κατά την οποία θα αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία στις 7 Δεκεμβρίου, όπως προτείνει το δ.σ. της ΟΛΜΕ.

Πιστεύω ότι όλοι είναι σύμφωνοι σ' αυτό το θέμα - τουλάχιστον εμείς, η Ένωση, είμαστε.

ΑΛΛΙΩΣ μ

Έχουμε μια γραμμή γι' αυτό θέμα σαφή - ότι το ζήτημα πρέπει να παραμείνει στα Ηνωμένα Έθνη, ότι οι επιθεωρητές πρέπει να βοηθηθούν, ότι ο Σαντάμ πρέπει να συνεργασθεί με τους επιθεωρητές σε πολύ πιο πρόθυμη βάση και ότι θα πρέπει να περιμένουμε τι θα πουν οι επιθεωρητές.

ΤΕΛΟΣ_ΑΝ

Αυτή τη θέση έχουμε οι χώρες της Ένωσης.

ΑΝ number

Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που ο Μπλιξ θα μιλήσει, τότε είναι που θα πρέπει να ανοίξει ο διάλογος.

ΑΛΛΙΩΣ_ΑΝ number>0 ΤΟΤΕ θ

Αλλά νομίζω ότι τον ανοίγουμε πρόωρα, έναν διάλογο για το ποια θα είναι η συνέχεια.

ΑΛΛΙΩΣ μ

Εγώ θα ήθελα να ηρεμήσω τα πνεύματα, να μην επισπεύσω δηλώσεις, να μην επισπεύσω καταστάσεις, να δούμε τι θα γίνει τη Δευτέρα.

ΤΕΛΟΣ_ΑΝ

Νομίζω πως η δημιουργία ενός εν δυνάμει διχασμού μεταξύ των δυο πλευρών του Ατλαντικού σ' αυτό το σημείο, θα ήταν λάθος.

ΑΝ number=0 ΤΟΤΕ

Κι εσείς, όμως, κατά καιρούς έχετε μιλήσει σκληρά για την πολιτική των ΗΠΑ.

μ

Έχω μιλήσει πολλές φορές γι' αυτά που αισθάνομαι.

ΑΛΛΙΩΣ_ΑΝ number

Ως σύμμαχοι και φίλοι πιστεύω ότι πρέπει να μιλάμε, όχι ως αντίπαλοι, γιατί δεν είμαστε.

ΑΛΛΙΩΣ θ

Είμαστε όμως φίλοι και συνεργαζόμαστε και είναι σαφές πως όταν ΗΠΑ και Ε.Ε. δρουν από κοινού, τα πράγματα πάνε καλύτερα.

ΤΕΛΟΣ_ΑΝ

Αλλά σ' αυτήν τη χρονική στιγμή δεν θέλω να μπω σε έναν πόλεμο δηλώσεων, που δεν στηρίζονται στο πιο βασικό στοιχείο: σ' αυτό που λέει το ψήφισμα του ΟΗΕ. Ποια θα πρέπει να θεωρήσουμε ταχύτερη λύση;

Η κοινή γαλλογερμανική θέση, καθώς και η δήλωση των δύο χωρών για τη μεταξύ τους συνεργασία, πιστεύετε ότι είναι δημιουργική για την οικοδόμηση μιας κοινής εξωτερικής πολιτικής;

Τέτοια ερώτηση δεν έχει απάντηση σε μία γενική θεώρηση, αν όμως μπορούμε να έχουμε την πληροφορία, του πως περίπου θα είναι τα δεδομένα μας, τότε πραγματικά μπορούμε να διαλέξουμε μια από τις τρεις που θα είναι η ταχύτερη για τα συγκεκριμένα δεδομένα.

Ο γαλλογερμανικός άξονας, δεν υπάρχει αμφιβολία, έχει παίξει πρωτοποριακό ρόλο στη δημιουργία της Ένωσης.

Για παράδειγμα αν γνωρίζουμε ότι στα δεδομένα μας οι περισσότεροι αριθμοί είναι μικρότεροι του μηδενός τότε η 2η λύση θα δώσει ταχύτερα το τελικό αποτέλεσμα.

Η επίλυση τής μεταξύ τους σύγκρουσης ήταν από τις μεγάλες επιτυχίες στην Ιστορία. Παράδειγμα 6 Ο γαλλογερμανικός άξονας ήταν που έδωσε την απαραίτητη ώθηση για την ΟΝΕ. Δίνεται πίνακας 1000 κωδικών αριθμών. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν παίξει σημαντικό ρόλο - όπως, όμως, έχουν παίξει και άλλοι συνδυασμοί, λόγου χάρη η συνάντηση Βρετανίας - Γαλλίας του Σεντ Μαλό. Ζητείται να σχεδιαστεί πρόγραμμα που θα δέχεται έναν κωδικό από το πληκτρολόγιο, θα τον αναζητά στον πίνακα και θα δίνει τη θέση του πίνακα που βρέθηκε ο κωδικός. Στην Ένωση όλοι, ως αρχή, είναι ίσοι, γιατί είμαστε ένας σχηματισμός Δικαίου. Η αναζήτηση σε ένα πίνακα είναι θέμα το οποίο έχει ήδη αναπτυχθεί στο κεφάλαιο 3. Και πρέπει να έχουμε και μνήμη - παλιότερα, επί Κολ και Μιτεράν, πριν από κάθε Σύνοδο Κορυφής μια κοινή επιστολή των δυο τους έφθανε στα χέρια των εταίρων. Έτσι εδώ δεν θα λύσουμε το πρόβλημα, αλλά θα αναπτύξουμε μία ιδέα για την βελτίωση του χρόνου επεξεργασίας, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε περίπτωση. Οπότε αυτό που έχουμε σήμερα δεν είναι νέο. Είτε δηλαδή ο πίνακας είναι ταξινομημένος πίνακας και κάνουμε δυαδική αναζήτηση, είτε είναι μη ταξινομημένος και κάνουμε σειριακή αναζήτηση. Νομίζω ότι στην τρέχουσα συγκυρία, με τη διεύρυνση και τη συνέλευση για το μέλλον της Ευρώπης, όλοι έχουν την ευθύνη να πουν την άποψή τους - και αυτό έκαναν η Γαλλία και η Γερμανία.

Η ιδέα έχει τη βάση της στις εξής παρατηρήσεις:

Μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί με το περιεχόμενο, αλλά πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ότι αντιμετώπισαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο τραπέζι.

- Η αναζήτηση σε πίνακα είναι ούτως ή άλλως χρονοβόρα.

Ήθελα να σας ρωτήσω, από όταν αναλάβατε αυτό το πόστο, πώς είναι ένας πολιτικός που υπήρξε σοσιαλιστής…

- Αν αναζητηθεί κωδικός που δεν υπάρχει στον πίνακα, το πρόγραμμα θα εκτελέσει όλα τα βήματα πριν το διαπιστώσει.

Είμαι σοσιαλιστής!

- Ο κωδικός που δεν υπάρχει, συνήθως είναι αποτέλεσμα λανθασμένης πληκτρολόγησης.

… Τι σημαίνει να είναι κανείς αριστερός, να είναι σοσιαλιστής στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Πώς νιώθετε;

Επομένως αν αναπτυχθεί μία μέθοδος που θα ελέγχει τους κωδικούς που πληκτρολογούνται και θα επιτρέπει την αναζήτηση μόνο για τους κωδικούς που είναι σωστοί, αποδεκτοί, θα έχουμε μια σημαντική εξοικονόμηση του συνολικού χρόνου επεξεργασίας.

Νιώθω πολύ άνετα με τις ιδέες μου.

Οι κωδικοί με τους οποίους μπορούμε να πετύχουμε αυτόν τον έλεγχο περιέχουν ένα ακόμα ψηφίο το ψηφίο ελέγχου και παράγονται με ειδικό τρόπο.

Είμαι σοσιαλδημοκράτης, έχω παλέψει ως σοσιαλδημοκράτης στη χώρα μου και συνεχίζω να εργάζομαι για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση ως σοσιαλδημοκράτης.

Πώς παράγεται ένα ψηφίο ελέγχου κωδικού;

Πιστεύω ότι οι αρχές της σοσιαλδημοκρατίας, που έχουν πάντα αξία, μια κοινωνία ελευθερίας, δικαιοσύνης, ισότητας, ίσων ευκαιριών για όλους… αυτές οι κλασικές αρχές της σοσιαλδημοκρατίας έχουν ακόμη αξία.

Έστω ότι έχουμε πενταψήφιους κωδικούς και ένας από αυτούς είναι ο 12345.

Να σας πω κάτι που πιστεύω ότι είναι πολύ καθαρό, κάτι που έλεγε ο Οκτάβιο Παζ, ένας διάσημος ποιητής από το Μεξικό, ότι "τα ερωτήματα ενώπιον των οποίων τίθεται ο άνθρωπος είναι πρακτικά πάντα ίδια μέσα στην Ιστορία.

Ένας τρόπος για την παραγωγή του 6ου ψηφίου είναι ο εξής: Ψ6 =(Ψ1*1+Ψ2*3+Ψ3*5+Ψ4*7+Ψ5*13) mod 11 =(1*1+2*3+3*5+4*7+5*13) mod 11 =(1+6+15+28+65) mod 11 = 5.

Αυτό που αλλάζει είναι οι απαντήσεις".

Άρα ο κωδικός που θα πληκτρολογείται θα είναι ο 123455.

Οι απαντήσεις πρέπει να προσαρμόζονται στις πραγματικότητες.

Με τον ίδιο κανόνα το πρόγραμμα θα ελέγχει, μετά την πληκτρολόγηση, αν ο εισαγόμενος 6ψήφιος, πλέον, κωδικός είναι αποδεκτός και μετά θα προχωρά στην αναζήτησή του στον πίνακα των 1000 θέσεων.

Πρέπει να προσαρμόζονται στον κόσμο που αλλάζει - οι απαντήσεις της σοσιαλδημοκρατίας στο τέλος του 19ου αιώνα είναι διαφορετικές απ' αυτές των αρχών του 21ου. Ο κανόνας δημιουργίας του 6ου ψηφίου είναι ο εξής: Τώρα είναι πολύ πιο σημαντικό, κάποιος με σοσιαλδημοκρατικές αξίες να ανησυχεί για την Αφρική ή για τον πόνο της ανθρωπότητας, απ' ό,τι για την ίδια του τη χώρα. Πολλαπλασιάζονται όλα τα ψηφία του κωδικού με έναν πρώτο αριθμό, και προστίθονται τα γινόμενα. Εφαρμόζεις λοιπόν αυτές τις ιδέες πολύ καλύτερα στο ευρύτερο πλαίσιο, καθιστώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση έναν παράγοντα στις διεθνείς σχέσεις - με αυτές τις αξίες. Το άθροισμα διαιρείται με 11. Είναι πιο σημαντική η δυστυχία, η αδικία στον κόσμο από ό,τι εντός Ένωσης, όπου ένα επίπεδο έχει επιτευχθεί. Το υπόλοιπο της διαίρεσης είναι το ψηφίο ελέγχου. Πρέπει να συμπάσχουμε, πρέπει να ανησυχούμε για τους άλλους. Το υπόλοιπο της διαίρεσης με το 11 είναι από 0 μέχρι 10.

Εμείς, κατά κάποιον τρόπο, είμαστε οι προνομιούχοι.

Αν βρεθεί υπόλοιπο 10, το 6ο ψηφίο είναι 0.

Όχι ότι δεν έχουμε ανθρώπους που υποφέρουν, αλλά σε διεθνείς διαστάσεις είναι διαφορετικά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για τη δημιουργία του ψηφίου ελέγχου με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα καλό εργαλείο για την ειρήνη, είναι ένα καλό εργαλείο για την αλληλεγγύη.

Το ψηφίο ελέγχου λοιπόν χρησιμοποιείται για λόγους ταχύτητας, όταν ο εισαγόμενος κωδικός πληκτρολογείται.

Έτσι, έχω αφιερώσει τον εαυτό μου, τη ζωή μου, στο να βοηθήσω να οικοδομηθεί αυτή η Ένωση, που παίζει έναν σημαντικό ρόλο στον κόσμο σήμερα - να τον κάνει καλύτερο.

Πράγματι ο χρόνος που χρειάζεται για να γίνουν οι απαραίτητες πράξεις για τον έλεγχο του κωδικού, ώστε αυτός να απορριφθεί, είναι κατά πολύ μικρότερος από το χρόνο που χρειάζεται το πρόγραμμα για να κάνει 1000 συγκρίσεις, πριν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, ο κωδικός είναι λανθασμένος και φυσικά δεν υπάρχει.

Ξέρετε, βρίσκεται εδώ ο κ. Ντε Σότο…

Η μέθοδος εφαρμόζεται στους κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών, στον κωδικό ΑΦΜ, στον κωδικό ISBN και γενικά όπου οι κωδικοί πληκτρολογούνται και η αναζήτηση τους πρόκειται να γίνει σε πολύ μεγάλους πίνακες ή αρχεία. Είναι πολύ καλός μου φίλος…

…. Πιστεύετε ότι θα υπάρξει λύση του Κυπριακού;

Να σας μιλήσω από καρδιάς: ναι, το πιστεύω. Είναι μια υπέροχη ευκαιρία, που πιστεύω ότι πρέπει να αδραχτεί. Ξέρω ότι ο κ. Ντε Σότο κάνει ό,τι μπορεί και η δική του επιτυχία θα είναι δική μας επιτυχία. Ελπίζουμε ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει. Έχουμε για πρώτη φορά ένα έγγραφο στο τραπέζι, όπου όλα τα στοιχεία της λύσης είναι εκεί. Υπάρχει επίσης μια αίσθηση επείγοντος, μοναδικής ευκαιρίας. Βλέπουμε ότι οι άνθρωποι στο βόρειο τμήμα διαδηλώνουν υπέρ της Ευρώπης, έχουμε στην Τουρκία μια κυβέρνηση που θέλει την Ευρώπη, πιστεύω δηλαδή ότι όλες οι προϋποθέσεις υπάρχουν, για να δοθεί μια τελική ώθηση.