Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( σε απολογία ο ατματζίδης των λύκων ) 

Σε απολογία ο Ατματζίδης των Λύκων

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ο αντιπρόεδρος των Λύκων, Κώστας Ατματζίδης, κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή για υβριστική επίθεση προς τον επόπτη του αγώνα με την Παναχαϊκή.

Το Σαν Φρανσίσκο ψηφίζει… ήλιο

Τα μπουζί

Ο Ατματζίδης είχε καθίσει στον πάγκο της ομάδας με την ιδιότητα του…διερμηνέα και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έβριζε τον επόπτη, πιστεύοντας ότι αδικεί τους Λύκους.

Το Σαν Φρανσίσκο, μία πόλη διάσημη για την ομίχλη της, επενδύει στον ήλιο, για να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες

Για να παραχθεί σπινθήρας ανάμεσα στα ηλεκτρόδια ενός μπουζί, που απέχουν μεταξύ τους από 0,5 mm έως 0,7 mm, μέσα σ’ ένα συμπιεσμένο μίγμα αέρος – βενζίνης, πρέπει να εφαρμόσουμε μια τάση γύρω στα 10.000 V.

Σε απολογία καλείται και η ΠΑΕ, αφού θεωρείται συνυπεύθυνη.

ΕΥΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ

Την τάση αυτή την πετυχαίνουμε με τη βοήθεια δύο σωληνοειδών τυλιγμένων γύρω από ένα πυρήνα μαλακού χάλυβα.

Στο μεταξύ, ο Παντελής ξεπέρασε τον τραυματισμό του και μπήκε στο πρόγραμμα των προπονήσεων.

Η οροφή του Κέντρου Μοσκόνι στο Σαν Φρανσίσκο καλύπτεται από 5.000 ηλιακά πάνελ εγκαινιάζοντας το μεγάλο πρόγραμμα της πόλης για χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Το ένα σωληνοειδές (πρωτεύον) έχει λίγες σπείρες και τροφοδοτείται με χαμηλή τάση.

Οι κάτοικοι της μεγαλύτερης πόλης στη Βόρεια Καλιφόρνια ψήφισαν πρόσφατα τη μετατροπή όλων των δημόσιων κτιρίων σε "πράσινα" με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το δεύτερο σωληνοειδές (δευτερεύον) έχει περίπου 20.000 σπείρες.

Το κόστος του προγράμματος, που υπολογίζεται σε 100 εκατ. δολάρια, έχει προβλεφθεί ότι θα καλυφθεί από την εξοικονόμηση ενέργειας και η παραγωγή ενέργειας από τον ήλιο θα φτάσει τα 10 μεγαβάτ.

Ένα είδος διακόπτη (οι πλατίνες) μεταβάλλει το ρεύμα στο πρωτεύον διακόπτοντάς το και αποκαθιστώντας το διαδοχικά.

Η αρχή γίνεται με ένα μεγάλο κτιριακό συγκρότημα στο κέντρο της πόλης, το Κέντρο Μοσκόνι, στην οροφή του οποίου τοποθετούνται 5.000 ηλιακά πάνελ.

Χάρη στο φαινόμενο της αμοιβαίας επαγωγής στα άκρα του δευτερεύοντος αναπτύσσονται τάσεις από 10.000 V έως 30.000 V.

Το φωτοβολταϊκό σύστημα 675 κιλοβάτ θα παράγει 825.000 κιλοβατώρες ηλεκτρισμού τον χρόνο.

Αυτή η υψηλή τάση κατανέμεται στα μπουζί με τη σειρά με την οποία πρέπει να λειτουργήσουν.

Στο συγκρότημα θα προστεθούν οικολογικός φωτισμός, συστήματα φυσικής θέρμανσης και ψύξης, που θα λειτουργούν με αισθητήρες κίνησης. Μόλις ολοκληρωθεί, την άνοιξη, η συνολική εξοικονόμηση ενέργειας θα φτάσει τα 210.000 δολάρια τον χρόνο. Αφού τελειώσει το Μοσκόνι, ο δήμος θα τοποθετήσει φωτοβολταϊκά συστήματα σε δημόσια κτίρια, σχολεία, γκαράζ, δεξαμενές νερού, καθώς και ένα κέντρο διαχείρισης αποβλήτων.

Σύμφωνα με το "Wired Online", που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, κλειδί στη σωστή τοποθέτηση και εκμετάλλευση των φωτοβολταϊκών συστημάτων είναι η γνώση της κατανομής της ηλιακής ακτινοβολίας στην πόλη. Λόγω της φοβερά ιδιόρρυθμης γεωγραφίας του, το μισό Σαν Φρανσίσκο, το δυτικό, που βλέπει στον Ειρηνικό Ωκεανό, καλύπτεται από ομίχλη τις περισσότερες ώρες της ημέρας, τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Στη μέση της πόλης, οι πολλοί λόφοι σταματούν την ομίχλη, με αποτέλεσμα το ανατολικό τμήμα να έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ηλιοφάνειας στην Καλιφόρνια. Για ακριβείς μετρήσεις, ο δήμος έχει τοποθετήσει 11 σταθμούς μέτρησης ηλιοφάνειας και ομίχλης σε όλες τις γειτονιές. Οι πολίτες, που θέλουν να βάλουν φωτοβολταϊκά συστήματα στις κατοικίες τους, μπορούν να δουν ανά πάσα στιγμή τα αποτελέσματα online.

Πολλές περιοχές στην Αμερική - από το Σαν Ντιέγκο μέχρι τη Χαβάη και τη Νέα Υόρκη - παρακολουθούν με ενδιαφέρον το πείραμα του Σαν Φρανσίσκο.