Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Αθλητική είδηση

( συγγνώμη του "παναθλητικού" προς το δήμο συκεών ) 

ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

13.2 Εκσφαλμάτωση

Συγγνώμη του "Παναθλητικού" προς το δήμο Συκεών

Ο θείος μας ο…μυρμηγκοφάγος

Η διαδικασία ελέγχου, εντοπισμού και διόρθωσης των σφαλμάτων ενός προγράμματος καλείται εκσφαλμάτωση (debugging).

Την καλή συνεργασία με το δήμο Συκεών επιδιώκει, σύμφωνα με επιστολή της διοίκησης, ο αθλητικός σύλλογος "Παναθλητικός" στην οποία ζητά συγγνώμη για την απρεπή συμπεριφορά προπονητού και εφόρου, απέναντι στο πρόσωπο του δημάρχου και του αντιδημάρχου Αθλητισμού, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Κάθε θηλαστικό, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου, κατάγεται από ένα πλάσμα που ήταν γενετικά παρόμοιο με τον σύγχρονο μυρμηγκοφάγο. Στόχος της διαδικασίας εκσφαλμάτωσης είναι ο εντοπισμός των σημείων του προγράμματος που προκαλούν προβλήματα στη λειτουργία του.

Επιπλέον, η διοίκηση, μέσω του αντιπροέδρου του συλλόγου, Δημήτριου Μπεγλέρη, ζητά μια συνάντηση με το δήμαρχο Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις με το δήμο.

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο τελευταίος κοινός πρόγονος των θηλαστικών έζησε πριν από 100 εκατομμύρια χρόνια και ότι το γενετικό του προφίλ ήταν πλησιέστερο στον αφρικανικό μυρμηγκοφάγο από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο είδος που ζει σήμερα.

Η εργασία της εκσφαλμάτωσης δεν είναι εύκολη, απαιτεί βαθιά γνώση της γλώσσας προγραμματισμού και φυσικά αντίστοιχες ικανότητες από τον προγραμματιστή. Η στάση του δημάρχου είναι θετική, στο βαθμό που ο κ. Δανιηλίδης, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την ικανοποίησή του για την αποκάλυψη, όπως επισημαίνει, της αλήθειας.

Σε νεώτερες επιστημονικές έρευνες, η ανάλυση των χρωμοσωμάτων διαφόρων αντιπροσωπευτικών ειδών - μεταξύ των οποίων μυρμηγκοφάγοι, αφρικανικοί και ασιατικοί ελέφαντες και άνθρωποι - αποκάλυψε ότι ο μυρμηγκοφάγος έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κοινών χαρακτηριστικών με άλλα θηλαστικά.

Για τον εντοπισμό ενός λάθους δεν υπάρχουν ιδιαίτερα μυστικά και τρυκ.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Μπάσκετ Ηλυσιακός - Έσπερος, Supersport 19.00 (Ζ) Χάντμπολ Ιωνικός Ν. Φ. - ΑΣΕ Δούκα, Supersport 17.30 (Ζ)

Αυτό δείχνει ότι ίσως είναι ο στενότερος εν ζωή συγγενής των κοινών μας προγόνων - ένα είδος χαμένου "κρίκου" των θηλαστικών.

Η εκσφαλμάτωση είναι ένα πρόβλημα λογικής και όσο πιο καλά αντιλαμβάνεται ο προγραμματιστής τον τρόπο που εργάζεται το πρόγραμμα, τόσο πιο εύκολα και σύντομα θα εντοπίσει λάθη που προκαλούν δυσλειτουργίες.

ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ TV 10016.00Ώρα για μπάσκετ Supersport17.00Σούπερ πρόβλεψη TV 10018.15Πλανήτης ποδόσφαιρο ΕΤ319.00Αθλητικό Ημίωρο ΩΜΕΓΑ TV19.00Ωμέγα σπορ ΝΕΤ19.30ΣπορΝΕΤ ΕΤ120.10Ο γύρος του κόσμου με μία μπάλα ΩΜΕΓΑ TV24.00Το βήμα των φιλάθλων

Πάντως, τα ευρήματα, στα οποία κατέληξαν Βρετανοί, Κινέζοι και Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες, οι οποίοι δημοσιεύουν τα συμπεράσματά τους στο επιστημονικό περιοδικό "Proceedings", δεν σημαίνουν απαραιτήτως ότι ο τελευταίος κοινός πρόγονος των θηλαστικών έμοιαζε με τον σημερινό μυρμηγκοφάγο ή ότι ζούσε τρώγοντας μυρμήγκια.

Σε ένα σύγχρονο προγραμματιστικό περιβάλλον δεν χρειάζεται ιδιαίτερα μνεία για τα λάθη που παρουσιάζονται κατά το χρόνο σχεδιασμού, αφού αυτά, όπως αναφέρθηκε, είναι συντακτικά λάθη και τις περισσότερες φορές το περιβάλλον προγραμματισμού τα ανιχνεύει αυτόματα και προ -τείνει τη διόρθωσή τους. Ακόμη και αν το περιβάλλον δεν προτείνει τη διόρθωση, ο μεταγλωττιστής συλλαμβάνει και περιγράφει το λάθος και στη συνέχεια ο προγραμματιστής μπορεί πολύ εύκολα να το διορθώσει.

Η εισαγωγή γραμμών με σχόλια σε ένα πρόγραμμα υποβοηθά σημαντικά την εκσφαλμάτωση.

Τα λάθη που κυρίως μας απασχολούν στη φάση της εκσφαλμάτωσης είναι τα λογικά λάθη και τα λάθη που παρουσιάζονται κατά το χρόνο εκτέλεσης του προγράμματος. Η εκσφαλμάτωση τέτοιων λαθών μπορεί να γίνει μέσα από εργαλεία εκσφαλμάτωσης ή από ειδικές εντολές ή συναρτήσεις που προσφέρει το περιβάλλον προγραμματισμού.