Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Σύντομη είδηση

( άγνωστος άνδρας βαριά τραυματίας από τροχαίο ) 

Άγνωστος άνδρας βαριά τραυματίας από τροχαίο

ΣΕ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

4-11 ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ

Ένας άνδρας, αγνώστων στοιχείων, τραυματίστηκε βαριά, όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε συγκρούστηκε με αυτοκίνητο.

Αστρικός "χάρτης" ηλικίας 32.500 ετών!

Σχ.4.26 Ο αγωγός που διαρρέεται από ρεύμα έντασης Ι1, δημιουργεί μαγνητικό πεδίο που στα σημεία του δεύτερου αγωγού έχει ένταση Β1. Το μαγνητικό πεδίο Β1 ασκεί στο δεύτερο αγωγό δύναμη Laplace F.

Το ατύχημα συνέβη στη 1.20 πριν από τα ξημερώματα, χθες, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Πέτρου Συνδίκα, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Ραφαήλ Παυλίδης, 38 χρόνων, από τη Θεσσαλονίκη, συγκρούστηκε με τη δίκυκλη μοτοσικλέτα χωρίς αριθμό κυκλοφορίας του άγνωστου άνδρα.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΡΙΚΚΗΣ

Στην προηγούμενη παράγραφο είδαμε ότι όταν ένας ρευματοφόρος αγωγός βρίσκεται μέσα σε μαγνητικό πεδίο δέχεται δύναμη από αυτό.

Από το τμήμα Οδικών Τροχαίων Ατυχημάτων διενεργείται προανάκριση.

Η ανθρώπινη φιγούρα, σκαλισμένη σε κομμάτι από χαυλιόδοντα μαμούθ (ηλικίας τουλάχιστον 32.500 χρόνων), απεικονίζει σύμφωνα με Γερμανό επιστήμονα τον αστερισμό του Ωρίωνα

Γνωρίζουμε επίσης ότι ένας αγωγός που διαρρέεται από ρεύμα δημιουργεί δικό του μαγνητικό πεδίο.

Σε ένα μικρό κομμάτι από χαυλιόδοντα μαμούθ που έχει ηλικία τουλάχιστον 32.500 ετών και βρέθηκε το 1979 σε σπήλαιο της Γερμανίας, ίσως να αναπαριστάται ο αστερισμός του Ωρίωνος.

Έτσι, αν τοποθετήσουμε κοντά δύο ρευματοφόρους αγωγούς, το μαγνητικό πεδίο του ενός θα ασκεί δύναμη στον άλλον.

Σύμφωνα μάλιστα με την ερμηνεία που δίνει ένας πρώην ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, ο δρ Μίχαελ Ράπενγκλικ (Michael Rappenglueck), ίσως να πρόκειται για την αρχαιότερη εγχάρακτη απεικόνιση αστεριών που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα. Οι παράλληλοι αγωγοί του σχήματος 4.26 έχουν πολύ μεγάλο μήκος, διαρρέονται από ομόρροπα ρεύματα I1 και Ι2 και απέχουν μεταξύ τους απόσταση α. Το κομμάτι από χαυλιόδοντα εντοπίστηκε σε μια κοιλάδα στην περιοχή Alb-Danube της Γερμανίας. Ο αγωγός που διαρρέεται από ρεύμα Ι1, δημιουργεί, στην περιοχή που βρίσκεται ο αγωγός Ι2, μαγνητικό πεδίο Β1. Οι διαστάσεις του είναι 38 εκατοστά ύψος και 14 εκατοστά πλάτος. Το Β1 είναι κάθετο στον αγωγό, όπως φαίνεται στο σχήμα 4.27 και το μέτρο του είναι [pic] (4.21)

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου BBC, το εύρημα έχει από τη μία πλευρά του σκαλισμένη μια ανθρώπινη μορφή και από την άλλη 86 μικρές εγκοπές. Σύμφωνα με το νόμο του Laplace, η μαγνητική δύναμη που δέχεται ένα τμήμα του δεύτερου αγωγού, μήκους l, επειδή βρίσκεται σε μαγνητικό πεδίο Β1, είναι [pic] που, λόγω της (4.21), γίνεται [pic] (4.22) Ο Γερμανός επιστήμονας θεωρεί πως πρόκειται για απεικόνιση του αστερισμού του Ωρίωνος επειδή η στάση της ανθρώπινης φιγούρας είναι πανομοιότυπη με τη θέση που έχουν στον ουρανό οι αστέρες που αποτελούν τον συγκεκριμένο αστερισμό.

Μπορούμε να εκφράσουμε το αποτέλεσμα αυτό και ως δύναμη ανά μονάδα μήκους [pic] Η ανθρώπινη μορφή που είναι σκαλισμένη στο υπόλειμμα του χαυλιόδοντα έχει λεπτή μέση, πόδια ανοικτά και χέρια σηκωμένα.

Με τον κανόνα των τριών δακτύλων, βρίσκουμε ότι η δύναμη F2 κατευθύνεται προς τον πρώτο αγωγό.

Ανάμεσα στα πόδια, σύμφωνα με τον Γερμανό ειδικό, υπάρχει κάτι που μοιάζει με σπαθί.

Με ανάλογο τρόπο βρίσκουμε και τη δύναμη F1 που ασκεί ο δεύτερος αγωγός σε τμήμα μήκους l του πρώτου.

Ο Δρ Ράπενγκλικ λοιπόν υποστηρίζει πως η μικρή μέση της ανάγλυφης φιγούρας αντιστοιχεί τέλεια στην "περίφημη λεπτή μέση" που σχηματίζουν τρία αστέρια στον αστερισμό του Ωρίωνος.

Η δύναμη αυτή είναι αντίθετη της F2. Το ίδιο λέει ότι συμβαίνει και με το αριστερό πόδι, που είναι κοντύτερο τόσο στη σκαλιστή φιγούρα όσο και στην "εικόνα" που σχηματίζει ο αστερισμός. Όταν λοιπόν οι αγωγοί διαρρέονται από ομόρροπα ρεύματα έλκονται.

Δίπλα στο σημείο όπου εντοπίστηκε ο χαυλιόδοντας υπήρχαν στάχτες από οστά.

Όταν τα ρεύματα είναι αντίρροπα οι αγωγοί απωθούνται.

Η χρονολόγησή τους έδειξε πως έχουν ηλικία από 32.500 χρόνια μέχρι 38.000 χρόνια.

Επομένως

Το γεγονός αυτό κάνει τον Γερμανό επιστήμονα να υποστηρίζει ότι και ο αρχαίος χάρτης έχει περίπου την ίδια ηλικία.

Παράλληλοι αγωγοί που διαρρέονται από ομόρροπα ρεύματα έλκονται, ενώ παράλληλοι αγωγοί που διαρρέονται από αντίρροπα ρεύματα απωθούνται.

Αυτό πάντως που κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, είναι ποιοι έφτιαξαν τον "χάρτη".

Το μέτρο της δύναμης με την οποία έλκονται ή απωθούνται δίνεται από τη σχέση (4.22)

Κατά μία εκδοχή, το εύρημα ανήκε στους Ωριγνάσιους ανθρώπους, οι οποίοι εικάζεται πως ήρθαν από τα ανατολικά, εκτοπίζοντας τους αυτόχθονες Νεάντερταλ. Η δύναμη αυτή χρησιμοποιείται για να ορίσουμε τη μονάδα έντασης ηλεκτρικού ρεύματος το ampere, ως εξής:

1Α είναι το ρεύμα που όταν διαρρέει καθένα από δύο παράλληλους αγωγούς που βρίσκονται σε απόσταση 1m μεταξύ τους, ο ένας αγωγός ασκεί σε κάθε μέτρο του άλλου δύναμη [pic] Ν.