Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τα στοιχεία που είχε η κυβέρνηση και τα απέκρυψε

Η αγάπη του πλούτου

Ποιοι κρύβονται πίσω από τις υποκλοπές

… Η αγάπη του πλούτου, που η αχόρταγη αναζήτησή του μας έχει γίνει μόνιμη αρρώστια, και η φιληδονία καταδουλώνουν, ή, καλύτερα, καταποντίζουν αύτανδρη τη ζωή μας· τι δεν υπάρχει αρρώστια που να ταπεινώνει τον άνθρωπο περισσότερο από τη φιλαργυρία, ούτε να τον εξευτελίζει περισσότερο από τη φιληδονία.

- Τα γεγονότα που αποκάλυψαν το ελληνικό "Γουότερ-γκέιτ"

Γιατί δεν μπορεί βέβαια ο νους μου να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν, όταν έχουμε εκτιμήσει τόσο πολύ τον υπερβολικό πλούτο ή, για να μιλήσουμε αληθινότερα, τον έχουμε θεοποιήσει να μη δεχτούμε τα σύμφυτα μ' αυτόν κακά που μπαίνουν στην ψυχή μας.

- Οι δικαστικές διεκδικήσεις των θυμάτων

[…] Με τον άμετρο πλούτο σφιχτοδεμένη και με το ίδιο […] βήμα περπατώντας έρχεται η πολυτέλεια, κι όταν εκείνος ανοίγει τις πύλες των πόλεων και των σπιτιών, μπαίνει κι αυτή μαζί του και συγκατοικούνε.

- Η δημοσιογράφος της "ΜτΚ" Μαρίνα Μεϊντάνη, το όνομα της οποίας περιλαμβάνεται στη λίστα των παρακολουθήσεων, γράφει για "τη μεγαλύτερη βόμβα από τη μεταπολίτευση έως σήμερα"

Με τον καιρό, το ζευγάρι τούτο στήνει τη φωλιά του στη ζωή των ανθρώπων κι έρχεται ταχιά η ώρα να γέννηση· και γεννούν τότε την πλεονεξία την αλαζονεία και την τρυφή, όχι νόθα γεννήματά τους μα πολύ πολύ γνήσια.

ΣΕΛ/4, 12, 13, 14, ΓΝΩΜΗ ΣΕΛ/2

Κι αν αφήσει κανείς και τούτου του πλούτου τα βλαστάρια να 'ρθουνε σ' ώριμην ηλικία, κι αυτά γεννούν αδυσώπητους στις ψυχές τυράννους, την αυθάδεια, την παρανομία και την αναισχυντία… Ο επερχόμενος ολοκληρωτισμός

Ανώνυμου, Περί ύψους, μετ. Π. Λεκατσά, εκδ. Ι. Ν. Ζαχαρόπουλου, Αθήνα. 1956, σ. 141

Θα ήταν άδικο οι ευθύνες για όσα συνέβησαν τελευταία με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών να επιρριφθούν στην κυβέρνηση, σε οποιαδήποτε κυβέρνηση η οποία δεν θα συμμετείχε η ίδια στο "παιχνίδι" των παρακολουθήσεων. Και κάτι τέτοιο δεν έχει προκύψει από όσα μέχρι τώρα γνωρίζουμε. Όλος ο νομικός πολιτισμός που ίσχυσε για εκατονταετίες στη δύση και δημιούργησε τις σύγχρονες δυτικές δημοκρατίες καταρρέει και αντικαθίσταται από αμφιβόλου δημοκρατικής αποτελεσματικότητας νόμους και πρακτικές. Όλο το νομικό πλαίσιο που προωθείται διεθνώς από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ασθμένως υιοθετείται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τις παρακολουθήσεις μέχρι τα κάθε μορφής "Γκουαντάναμο", αποτελούν τέτοιες περιπτώσεις που το άγχος της καθημερινότητας και η γενικότερη περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν έχουν ευαισθητοποιήσει όσο θα έπρεπε τις κοινωνίες.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ, ΣΕΛ/12 ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ Ο Ν. ΜΠΑΤΟΣ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε ενόψει των δημοτικών εκλογών. Σε ποιους θα δοθούν τα πρώτα χρίσματα από πλευράς ΠΑΣΟΚ ΣΕΛ/8-9, 21