Parallel Search

Search

Go
Show

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( με διαφορετικη και παλι ενδεκαδα στο αιγαλεω :: 10/2/2006 21:56:01) 

Για τρίτο παιχνίδι ο Χρήστος Μαλαδένης θα αγωνιστεί σε ρόλο κεντρικού αμυντικού.

Τι είναι δομή;

ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Ας πάρουμε το τετριμμένο και απλό παράδειγμα ενός τραπεζιού από ελάτη.

Πιστός στην παράδοση

Ανάλυση της δομής αυτού του τραπεζιού είναι η αναζήτηση των αληθινών μονάδων της κατασκευής του, η αποσύνδεσή του στα κομμάτια από τα οποία αποτελείται, έτσι ώστε να είναι δυνατό να ξανασυναρμολογηθεί σε τραπέζι (γιατί μπορώ επίσης να το διαλύσω εντελώς διαφορετικά, για να του εξασφαλίσω μια άλλη λειτουργία, με το τσεκούρι π.χ., για να κατασκευάσω καυσόξυλα.

Με μοναδικό απόντα τον τιμωρημένο Νίκο Αραμπατζή (ο Μέγκαχεντ, που πανηγύρισε χθες την κατάκτηση του Άφρικα καπ από την Αίγυπτο έχει χάσει προ πολλού τη σεζόν), ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει σήμερα για την Αθήνα, για να αντιμετωπίσει αύριο το Αιγάλεω.

Τότε όμως από αυτές τις δομές που προήλθαν με το τσεκούρι δεν θα μπορέσω να ξανακατασκευάσω ένα τραπέζι με λειτουργία τραπεζιού).

Για μια ακόμη φορά, ο Κωστίκος θα αναγκαστεί να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα κι έτσι θα διατηρήσει την παράδοση, που τον θέλει (κυρίως λόγω απουσιών) να μην ξεκινά ποτέ ένα παιχνίδι, με την ίδια ενδεκάδα, που ξεκίνησε το αμέσως προηγούμενο!

Έτσι βρίσκουμε τέσσερις μονάδες τύπου Ι, τα πόδια· δυο μονάδες τύπου II και δυο μονάδες τύπου III, που αποτελούν το λαιμό του τραπεζιού· έπειτα μια μονάδα τύπου IV, την ίδια την τάβλα· και τέλος μια μονάδα τύπου V, το συρτάρι, που και αυτό μπορεί να αναλυθεί σε μικρότερες μονάδες, σύμφωνα με την ίδια διαδικασία.

ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ, ίδια θα είναι η αμυντική και η επιθετική γραμμή, ενώ αλλαγές θα γίνουν στο κέντρο.

Υπάρχει δομή εκ πρώτης όψεως, γιατί υπάρχουν μονάδες με διαφορετικές μορφές, που χρησιμοποιούνται σύμφωνα με διαφορετικούς κανόνες συναρμολόγησης και όχι με οποιαδήποτε σειρά.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναμένεται να διατηρήσει την τετράδα στην άμυνα, που τα πήγε πολύ καλά εναντίον του Ηρακλή και με εξαίρεση μια φάση στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δεν κινδύνευσε ποτέ.

Υπάρχει δομή, γιατί υπάρχει και επιλογή στη διευθέτηση των μονάδων.

Ο Καρυπίδης θα ξεκινήσει και πάλι στο ρόλο του δεξιού μπακ, ο Κωνσταντινίδη αριστερά και για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική, στο κέντρο της άμυνας θα παίξει ο Μαλαδένης, μαζί με τον Ουντέζε.

Ποιο είναι το κριτήριο αυτής της επιλογής;

Το επιθετικό δίδυμο δεν αλλάζει (Σαλπιγγίδης - Μίετσελ), ενώ παίζονται τρεις θέσεις στη μεσαία γραμμή.

Είναι η λειτουργία…

Ο ΜΟΝΟΣ, που μπορεί να θεωρεί σίγουρη τη θέση του στο κέντρο είναι ο Ζαγοράκης, ο οποίος αναμένεται να έχει για παρτενέρ τον Βαγγελή, ενώ οι δύο θέσεις στα άκρα… διεκδικούνται.

George Mounin, Κλειδιά για τη Γλωσσολογία, μετ. Α. Αναστασιάδου, Αθήνα 1984

Στα δεξιά, ο Χριστοδουλόπουλος αναμένεται να μείνει στον πάγκο και ο Κωστίκος θα προτιμήσει έναν εκ των Φουτσίνι ή Εγκωμίτη, με επικρατέστερο τον πρώτο, ενώ στα αριστερά, όλα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση του Χαραλάμπους. Αν ο Κύπριος είναι καλά και δεν έχει ενοχλήσεις, τότε θα προτιμηθεί, διαφορετικά θα ξεκινήσει ο Σικαμπάλα. Η τελευταία προπόνηση θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι και αμέσως μετά θα ανακοινωθεί η αποστολή, που θα πετάξει το απόγευμα για την Αθήνα.