Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( η προώθηση της πορνείας από ξένους κακοποιούς ) 

Η προώθηση της πορνείας από ξένους κακοποιούς

Σπίνοι δράκουλες και χελώνες γίγαντες στον τόπο όπου γεννήθηκε η θεωρία της εξέλιξης

Ερωτήσεις - Θέματα για συζήτηση

Έχει πλημμυρίσει η Ελλάδα από άσεμνες γυναίκες, που προέρχονται από τις χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού.

Τα νησιά του Δαρβίνου

- Να γίνει συζήτηση σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων με τη χρήση υπολογιστών. Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, ανέρχονται σε χιλιάδες.

Αυστηρά μέτρα για να σωθούν σπάνια είδη στα Γκαλάπαγκος

- Να γίνει συζήτηση σχετικά με τη δημιουργία προβλημάτων εξ αιτίας της χρήσης υπολογιστών. Υπάρχουν ειδικά ξενοδοχεία από τη βουλγαρική πλευρά, όπου σπείρες κακοποιών τις συγκεντρώνουν και από εκεί τις προωθούν στην Ελλάδα, κατά δεκάδες.

ΡΕΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

- Οι μαθητές να αναφέρουν ιεραρχώντας τα σημαντικότερα κοινωνικά προβλήματα που κατά τη γνώμη τους σχετίζονται με την επιστήμη της Πληροφορικής. Τα πάντα είναι οργανωμένα.

Ο συνωστισμός στα δύο αεροδρόμια των νησιών είναι πρωτοφανής. Ο έλεγχος αυστηρότατος, εξονυχιστικός. Λόγοι ασφαλείας τον επέβαλαν, όχι για την αποφυγή κάποιας τρομοκρατικής επίθεσης, αλλά μιας οικολογικής καταστροφής.

- Να δοθεί ο ορισμός των όρων δεδομένο, επεξεργασία δεδομένων, πληροφορία. Ακόμη και ορισμένοι φρουροί στην απέναντι πλευρά των συνόρων μας γνωρίζουν την κατάσταση.

Νησιά Γκαλάπαγκος. Πουλιά, ερπετά, ζώα της θάλασσας, κυκλοφορούν χωρίς κανέναν ενδοιασμό κοντά σε στρατιές ανθρώπων

- Να γίνει η γραφική αναπαράσταση του προβλήματος που περιγράφεται στο παράδειγμα της ενότητας 1.4. Οι φρουροί αυτοί διακόπτουν την ηλεκτροδότηση των συρματοπλεγμάτων, που βρίσκονται προς την δική τους πλευρά των συνόρων και, αφού περάσει το "καραβάνι", παροχετεύουν και πάλι το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η όλη διαδικασία επαναλαμβάνεται κατά την άφιξη.

- Να αναφερθούν οι κατηγορίες των προβλημάτων.

Οι γυναίκες είναι πολύ νέες.

"Υπάρχει μια πραγματική απειλή από είδη που εισβάλλουν από ξένες χώρες" λέει ο Φερνάντο Εσπινόζα, διευθυντής του σταθμού του Δαρβίνου, στα νησιά Γκαλάπαγκος.

- Για ποιους λόγους αναθέτεται η επίλυση ενός προβλήματος σε υπολογιστή;

Ακολουθούν τους κακοποιούς με σκυμμένο το κεφάλι και γνωρίζουν ποια θα είναι η μοίρα τους στον τόπο που θα καταλήξουν.

Πέντε εκατομμύρια δολάρια υποσχέθηκε η κυβέρνηση για τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων υγειονομικού καθαρισμού.

- Περιγράψτε τους τρόπους περιγραφής και αναπαράστασης των προ βλημάτων.

Επάγγελμα πόρνη.

Σε αυτά έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι τοπικοί αξιωματούχοι για την προστασία τους από τα "ξένα είδη": γάτες και σκύλους, έντομα που φτάνουν με τα φορτία τροφίμων ή τις αποσκευές, αλλά και φυτά, που μπορεί να κολλήσουν στους τροχούς του αεροπλάνου ή στα υποδήματα των ταξιδιωτών.

Βιβλιογραφία Όταν τις συλλάβει η αστυνομία, υποστηρίζουν ότι, όταν εξέφραζαν την επιθυμία να έλθουν στην Ελλάδα, είχαν τη γνώμη ότι θα απασχολούνταν σε θέσεις σερβιτόρων σε μπαρ και εστιατόρια.

Το κουνούπι που μεταφέρει πυρετό είναι πηγή ιδιαίτερης ανησυχίας, το ίδιο και το περίεργο σκαθάρι που εντόπισαν τα τελευταία χρόνια.

1. Jacques Arsac, Les machines a΄ penser Des ordinateurs et des hommes, Seuil, Paris, 1987. Μερικές από τις γυναίκες αυτές τις συναντάς και στη Θεσσαλονίκη.

Πρωτοεμφανίστηκε στα νησιά το 1982 και δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στα φυτά και τους θάμνους που παρέχουν τροφή και καταφύγιο στα αυτόχθονα πουλιά και έντομα.

2. Emanuel Falkenauer, Genetic algorithms and grouping problems, Wiley, 1998. Κυρίως στην πλατεία Δημοκρατίας.

Η επιμόρφωση.

3. Les Goldschlager & Andrew Lister: Computer Science A modern introduction, Prentice Hall, 1990. Μαλλιά κατάξανθα, τακούνι ψηλό, φουστάνι πάνω από το γόνατο.

"Για να κερδίσουμε αυτήν τη μάχη, πρέπει να πείσουμε τον κόσμο που ζει εδώ να συνεργαστεί με μας" λέει η Πάολα Ντίαζ, βοηθός στο Ίδρυμα Δαρβίνου, που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση και από ιδιώτες.

4. R. Kadesch, Problem Solving-Across the Disciplines, Prentice Hall Engineering, Science & Math, 1996. Κατά κανόνα έχουν και κάποιο συνοδό, ο οποίος δεν μοιάζει να ανήκει στα μεσαία ή στα ανώτερα στρώματα της "ιεραρχίας" και από την έκφραση και από την εμφάνισή του.

Η επιμόρφωση του λαού είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του μοναδικού οικοσυστήματος, επισημαίνουν επιστήμονες που μελετούν την περιοχή.

5. Nicholas Negroponte, Being digital, Alfred Knopf Inc, 1995. Μάλλον κάποιο "τσιράκι" είναι, που συνοδεύει την κοπέλα για διάφορους λόγους.

Πριν από 40 χρόνια, ο συνολικός πληθυσμός των νησιών Γκαλάπαγκος στον Ειρηνικό Ωκεανό, δυτικά του Ισημερινού, έφτανε τους 2.000.

6. G. Polya, How to solve it A new aspect of mathematical method, Princeton University Press (second edition renewed), 1985.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στα σύνορα.

Ύστερα από το τουριστικό κύμα, όμως, στα τέλη της δεκαετίας του 1960, αυξήθηκε απότομα, κυρίως από κατοίκους του Ισημερινού που είδαν στην περιοχή αυτή μία διέξοδο από τη φτώχεια.

Διευθύνσεις Διαδικτύου

Οι γυναίκες, με τους συνοδούς τους, διανύουν με τα πόδια αποστάσεις, που ξεπερνούν τα δέκα χιλιόμετρα, προκειμένου να φθάσουν στα σύνορά μας και να εισέλθουν λαθραίως στο ελληνικό έδαφος.

Σήμερα, ο πληθυσμός περιορίζεται αυστηρά στους 18.640 κατοίκους και κατοικεί στο 3% της Γης που δεν προσδιορίζεται ως Εθνικό Πάρκο.

- http://snow.utoronto.ca/Learn2/targets8.htm

Εδώ τις περιμένουν Έλληνες, οι οποίοι τις "φορτώνουν" σε αυτοκίνητα και τις "μεταφέρουν" συνήθως στη Θεσσαλονίκη, από όπου γίνεται η διανομή.

Εκεί οι εικόνες καθηλώνουν.

Ενδιαφέρουσα, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στην κατανόηση ιστοσελίδα που αναφέρεται στην επίλυση προβλημάτων.

Σκλαβοπάζαρο κανονικό.

Μια καφετιά κουκουβάγια, ζαρωμένη και ακίνητη στην υπήνεμη πλευρά ενός βράχου που καλύφθηκε πρόσφατα από λάβα, κοιτά ατάραχη προς τη θάλασσα, την ώρα που δεκάδες φωτογραφικές μηχανές την απαθανατίζουν ως έργο μιας τέχνης ξεχωριστής, όσο και η φύση.

Μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει και ασκήσεις, κυρίως μαθηματικών και λογικής, άλλες απλές και άλλες αρκετά σύνθετες, που αναφέρονται σε διαφορετικά πεδία δραστηριότητας.

Κάθε "κεφάλι" στοιχίζει 1.000 με 1. 500 δολάρια.

Ακούγονται φωνές.

Περιλαμβάνει επίσης και στοιχεία για τους διαφορετικούς γνωστικούς τύπους μάθησης.

Τις αγοράζουν οι προαγωγοί και τις προωθούν σε όλη την Ελλάδα.

Οι τουρίστες αναζητούν την καλύτερη δυνατή θέα.

- http://www.awesomelibrary.org/Classroom/Science/Problem_Solving/...

Όταν φθάσουν στον προορισμό τους, πολλές φορές, τις μεταπωλούν σε άλλο μαστροπό.

"Θα πετάξει σε λίγο", λέει ο φυσιογνώστης Ραμίρο Τομάλα, που τους συνοδεύει εκείνο το πρωί.

Ιστοσελίδα με αρκετά ενδιαφέρουσες απόψεις σε ότι αφορά στην επίλυση προβλημάτων.

Πρόκειται για ένα συνεχές παιχνίδι μεταξύ αστυνομίας και κακοποιών, που δεν φαίνεται πως θα τερματισθεί σύντομα, αφού δεν λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα, όχι μόνο από την πολιτεία, αλλά και από την κοινωνία.

"Είναι ώρα να αναζητήσει την τροφή της".

Αρκετά υψηλού επιπέδου θεματολογίας και σχετικής δυσκολίας, προτείνεται για μαθητές με αυξημένο ενδιαφέρον.

Ας αρχίσουμε από τα "κορίτσια".

Και είναι μια δήλωση που προκαλεί έκπληξη στους επισκέπτες από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία.

- http://www.suremath.com/suremath/suremath/essential.html

Δεν είναι τόσο "πονεμένα" και τόσα "άτυχα".

Κάθε κουκουβάγια που σέβεται τον εαυτό της, σκέφτονται, πετά τη νύχτα.

Αρκετά εύκολη στην κατανόηση και ταυτόχρονα πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα που αναφέρεται στην επίλυση προβλήματος.

Όταν ξεκινούν από την πατρίδα τους, οι περισσότερες γνωρίζουν ποια δουλειά θα κάνουν.

Ο κίνδυνος. Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα, το 62% του συνολικού πληθυσμού των ιγκουάνα σε ένα νησί των Γκαλάπαγκος πέθανε μέσα σε έναν χρόνο

Περιλαμβάνει ασκήσεις και προβλήματα προς επίλυση, παραθέτοντας ενδεικτικά και τις λύσεις κάποιων προβλημάτων.

Άλλωστε, η συμπεριφορά τους κατά τη σύλληψή τους από τους αστυνομικούς δε δείχνει ότι πρόκειται για πλάσματα φοβισμένα, που εκβιάστηκαν για να ακολουθήσουν το δρόμο της πορνείας.

Μόνο που βρίσκονται στα Γκαλάπαγκος.

- http://www2.hawaii.edu/suremath/click.html

Κατά την απέλασή τους μερικές δε διστάζουν να δηλώσουν πως θα ξανάρθουν.

Και αυτό το μέρος της Γης είναι συνώνυμο της έκπληξης.

Ιστοσελίδα με ιδιαίτερα χαρούμενο και νεανικό περιβάλλον, αναφέρεται στην επίλυση προβλήματος και περιλαμβάνει, εκτός από τη θεωρία περί επίλυσης προβλήματος, μια σειρά από προβλήματα που προέρχονται από διαφορετικά σχολικά μαθήματα (άλγεβρα, φυσική, χημεία) και άλλους τομείς δραστηριοτήτων.

Ξέρουν ότι, ύστερα από ένα μήνα περίπου, θα ξαναπεράσουν τα σύνορα, για να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, κάτω από την επίβλεψη των κακοποιών, που τις "διακινούν".

Εικόνες.

- http://www.infinn.com/creative.html

Για τους δεύτερους δεν γίνεται συζήτηση.

Η μοναδική άγρια φύση των νησιών βοήθησε τον Δαρβίνο, πριν από 150 και πλέον χρόνια, να διαμορφώσει τη θεωρία του για την εξέλιξη των ειδών μέσω της φυσικής επιλογής.

Αρκετά ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα περιλαμβάνει διδακτικό υλικό που αναφέρεται στη δημιουργική σκέψη, στην ανακάλυψη μέσω των προβλημάτων και των σκέψεων, στις δημιουργικές συζητήσεις και στην ανταλλαγή απόψεων που οδηγούν σε γνωστικά αποτελέσματα.

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν άνθρωποι, που επιδίδονται σε παράνομες πράξεις με ρίσκο τη ζωή τους ή την καταδίκη τους σε πολυετή κάθειρξη, αν αποτύχει η προσπάθειά τους για εύκολο κέρδος.

Σήμερα, η θεωρία αυτή αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για την επιστημονική σκέψη που ερευνά τις ρίζες της ζωής.

Με τους Έλληνες, όμως, τι γίνεται;

Πουλιά, ερπετά, ζώα της θάλασσας, κυκλοφορούν χωρίς κανέναν ενδοιασμό κοντά σε στρατιές ανθρώπων, λες και σκοπός τους είναι να διαδοθεί το μήνυμα, μέσω των επισκεπτών, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, πως εδώ η ζωή είναι αλλιώς.

Τόσο πολύ άλλαξε η ελληνική κοινωνία;

Τα σπάνια είδη.

Αυτοί, που διαθέτουν τα φορτηγά αυτοκίνητα για τη μεταφορά των ξένων γυναικών, δεν αντιλαμβάνονται το εθνικό και ηθικό έγκλημα που διαπράττουν;

Στο νησί Ισαμπέλα, το μεγαλύτερο στο Αρχιπέλαγος, όπου ο άνθρωπος πρωτοπάτησε το 1535 - σύμφωνα με τα ιστορικά αρχεία - οι κατσίκες έχουν τροποποιήσει τη διατροφή τους ώστε να περιλαμβάνει αυγά χελώνας.

Γίνονται μεταφορείς λευκής σάρκας, αυξάνοντας την πορνεία στη χώρα μας σε αριθμούς, που ουδέποτε γνώρισε στο παρελθόν.

Στο νησί Γουλφ, έχει εμφανιστεί ένας σπίνος Δράκουλας, διαφορετικός από τα 13 είδη του πουλιού (ξεχωρίζουν από το ράμφος τους) που είχε ανακαλύψει ο Δαρβίνος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του το 1835.

Και οι μαστροποί;

Το πουλί αυτό έχει εγκαταλείψει τις διατροφικές συνήθειες που έχουν οι συγγενείς του στα άλλα νησιά, σπόρους ως επί το πλείστον, και πλέον τρέφεται με το… αίμα μεγαλύτερων πουλιών.

Πού βρέθηκαν τόσοι άνθρωποι, που ασχολούνται με αγοραπωλησίες γυναικών, για να τις προωθήσουν στην πορνεία και να εισπράξουν τα κέρδη τους;

Τα άλλα της οικογένειας, τα θαλασσοπούλια, προσαρμοσμένα στον δύσκολο ανταγωνισμό για τον επιούσιο, έχουν αναπτύξει μεγαλύτερα μάτια και πλέον ψαρεύουν τη νύχτα.

Εγκλήματα του είδους αυτού, μέχρι πριν λίγα χρόνια, ήταν ιδιαίτερα περιορισμένα στη χώρα μας.

"Και πού αλλού", όπως λέει ο κ. Τομάλα, "μπορείς να βρεις σαύρες που κολυμπούν στη θάλασσα;".

Η σύλληψη ή η καταδίκη ενός μαστροπού αποτελούσε είδηση της αρμοδιότητας του αστυνομικού ή δικαστικού ρεπόρτερ.

Παρά τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί ώστε να παραμείνουν αναλλοίωτα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος των "ειρηνικών" νησιών, το 2001 μια πετρελαιοκηλίδα άφησε ανεξίτηλα το σημάδι της στην περιοχή.

Οι κακοποιοί είχαν κάποια "μπέσα".

Τα περισσότερα ζώα δεν επλήγησαν αμέσως.

Από τότε, μάλιστα, που έκλεισαν οι οίκοι ανοχής, εξαφανίστηκαν και οι προστάτες.

Μια πρόσφατη επιστημονική έρευνα όμως έδειξε ότι το 62% του συνολικού πληθυσμού των ιγκουάνα σε ένα νησί πέθανε μέσα σε ένα χρόνο.

Τώρα, πώς φούντωσε το φαινόμενο αυτό;

Για "κρίσιμες στιγμές" στα Γκαλάπαγκος μιλά μια άλλη έκθεση ειδικών.

Υπάρχει και μια άλλη διαπίστωση:

Ή θα επιβληθούν αυστηρά μέτρα υγειονομικού καθαρισμού και μετανάστευσης ή τα νησιά θα καταλήξουν σε κάτι σαν παιδικές χαρές για τουρίστες.

Οι ξένες πόρνες "εισάγονται" κατά δεκάδες και εκατοντάδες, γεγονός που σημαίνει ότι αποδίδουν. Και για να αποδίδουν σημαίνει ότι υπάρχει πελατεία. Πού βρίσκεται η πελατεία αυτή; Ο έρωτας είναι ελεύθερος, γεγονός που περιορίζει τη σεξουαλική πείνα από την πλευρά του άνδρα. Ο φόβος των αφροδισίων νοσημάτων και κυρίως του AIDS επενεργεί απωθητικά. Μετά το κλείσιμο των οίκων ανοχής, οι νέες γενιές αγνοούσαν, κατά το πλείστον, την πορνεία. Ποια είναι, λοιπόν, αυτή η πεινασμένη πελατεία; Διαμορφώνεται ένα παράξενο φαινόμενο, που μεσοπρόθεσμα θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στο χώρο της υγείας.