Parallel Search

Search

Go
Show

Ρεπορτάζ :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( σχέδιο...ανοιχτή πόρτα :: 31/1/2006 19:17:39) 

Διάσταση απόψεων δήμου- νομαρχίας- Ο Ψωμιάδης αφήνει περιθώρια διαλόγου για την πρόταση Καλατράβα

Γενικά προβλήματα

Σχέδιο…ανοιχτή πόρτα

29. α) Το Βανάδιο έχει ατομικό αριθμό 23 και έχει το σύμβολο V.

Διάσταση απόψεων για το περιβόητο σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ καταγράφηκε μεταξύ του δημάρχου και του νομάρχη Θεσσαλονίκης.

Γιατί το V έχει πολλούς διαφορετικούς αριθμούς οξείδωσης;

Μετά τη δήλωση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ότι το θέμα "έχει λάβει τέλος", ο Παναγιώτης Ψωμιάδης εμφανίστηκε ανοιχτός στο διάλογο για το προτεινόμενο σχέδιο, τονίζοντας ότι η νομαρχία δεν "κλείνει την πόρτα".

β) Τα πρότυπα δυναμικά αναγωγής ορισμένων αναγωγών ιόντων Βαναδίου είναι τα εξής:

Βεβαίως ο νομάρχης Θεσσαλονίκης διευκρίνισε νωρίτερα πως ήταν εξαρχής αντίθετος με το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ, όμως εμφανίστηκε πρόθυμος για συνέχιση του διαλόγου.

[pic]

Ο κ. Ψωμιάδης μάλιστα επιχείρησε και λογοπαίγνιο για το προτεινόμενο σχέδιο, λέγοντας ότι "κατά την άποψη ορισμένων, το σχέδιο και η πρόταση 'Καλά - Τραβά'.

[pic]

Εμείς βέβαια ήμασταν αντίθετοι από την αρχή με αυτό, ωστόσο δεν κλείνουμε την πόρτα της νομαρχίας".

[pic]

Ξεκαθάρισε ότι η διοίκηση της ΝΑΘ είναι ανοιχτή στο διάλογο για την υπόθεση, όμως, όπως πρόσθεσε, πριν από αυτό το σχέδιο προέχουν ακόμα πολλά.

[pic]

"Χρειάζεται διάλογος και ενιαία στρατηγική για τη μελλοντική ανάπτυξη του τόπου μας.

Ποιες από τις παραπάνω αναγωγές μπορούν να γίνουν από το στοιχείο Ζn που έχει πρότυπο δυναμικό αναγωγής: [pic]

Κουραστήκαμε από λόγια και υποσχέσεις.

30. Με βάση τα πρότυπα δυναμικά αναγωγής που αναγράφονται στο σχετικό πίνακα, να προβλέψετε τι θα συμβεί αν προσθέσουμε Br2(l) σε διάλυμα που περιέχει NaCl και NaI στους 25 oC.

Κουραστήκαμε από πυροτεχνήματα, χρειαζόμαστε έργα, μικρά και μεγάλα.

Θεωρούμε ότι όλες οι ουσίες βρίσκονται σε πρότυπη κατάσταση.

Χρειαζόμαστε φως, περισσότερο φως σε αυτόν τον τόπο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμιάδης στο περιθώριο της χθεσινής συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ Α.Ε., τους κυρίους Δημήτρη Μπακατσέλο, Νίκο Κασιμάτη και Αριστείδη Ποζρικίδη.

31. Δίνονται τα πρότυπα δυναμικά αναγωγής των 4 ημιαντιδράσεων: [pic] [pic] [pic] [pic]

"Δεν είμαι δυσαρεστημένος"

Με βάση αυτές τις τιμές προβλέψτε ποιες από τις επόμενες αντιδράσεις θα λάβουν χώρα αν όλα τα σώματα είναι σε πρότυπη κατάσταση.

Κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση που είχε με το νομάρχη Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ Δ. Μπακατσέλος παραδέχθηκε ότι η θέση της νομαρχίας ήταν γνωστή για το προτεινόμενο σχέδιο, δεδομένου ότι ως φορέας έχει ευθύνη και για άλλες υποδομές που έχει ανάγκη ο νομός.

1. [pic]

Ωστόσο, είπε, ότι κρατά τη δήλωση του κ. Ψωμιάδη ότι "η πόρτα της νομαρχίας δεν κλείνει", προσθέτοντας ότι έχουν να γίνουν στο μέλλον και άλλα βήματα.

2. [pic]

Ερωτηθείς πάντως για τις αντιρρήσεις που έχουν εκφραστεί σχετικά με το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ, απάντησε ότι δεν είναι δυσαρεστημένος ούτε με το υπουργείο Οικονομικών ούτε με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τη δημοτική αρχή.

3. [pic]

"Είμαστε μια ορισμένη διοίκηση που πρέπει κατ' αρχήν να φροντίζουμε για το καλό της εταιρείας", είπε ο κ. Μπακατσέλος και πρόσθεσε ότι από εκεί και πέρα αρμόδιος για να λάβει τις περαιτέρω αποφάσεις είναι ο μέτοχος, ο οποίος δεν μπορεί να κάνει κάτι αν δεν υπάρχει η συναίνεση.

4. [pic]

"Πάντως δεν αντιπαρατιθέμεθα, ούτε έχουμε κάτι τόσο με το υπουργείο Οικονομικών όσο και με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης", σημείωσε.

Απαντήσεις στις ασκήσεις πολλαπλής επιλογής και σωστού-λάθους 15. α. Λ, β. Λ, γ. Σ, δ. Σ, ε. Σ 23. ο Ηg2+ 27. ναι 28. όχι 29. ναι, ναι, ναι, όχι 30. οξειδώνει μόνο τα Ι-1 [pic] Ι2 31. ναι, ναι, όχι, ναι

Για τις κυβερνητικές κόντρες

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης απάντησε, έπειτα από σχετική ερώτηση, για τις ενδοκυβερνητικές διαφωνίες, με τελευταία αυτή μεταξύ των υπουργών Απασχόλησης κ. Παναγιωτόπουλο και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη γύρω από το ασφαλιστικό. "Μέσα σε μία οικογένεια είναι γνωστό ότι υπάρχουν και μαλώματα και διαφωνίες, αλλά και διαφορετικές απόψεις", δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης και πρόσθεσε ότι όλα αυτά ξεπερνιούνται και ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει με όλους μαζί, πράττοντας το καλύτερο για τον ελληνικό λαό.

Της ΦΑΝΗΣ ΣΟΒΙΤΣΛΗ