Parallel Search

Search

Go
Show

Οικονομία :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( η πρώτη του ζαγορίτη στη θεσσαλονίκη :: 3/3/2006 20:29:48) 

Ο γραμματέας της ΝΔ θα επισκεφθεί τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, το νομάρχη και το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ενώ θα προεδρεύσει σε συσκέψεις της Διοικούσας Επιτροπής και των γραμματειών Οργανωτικού και Συνδικαλισμού.

ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΩ ΚΑΙ ΘΥΜΑΜΑΙ

ΤΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΔ

- Ο Λούθηρος δημιούργησε έναν τρίτο χριστιανικό κλάδο, τον Προτεσταντισμό.

Η πρώτη του Ζαγορίτη στη Θεσσαλονίκη

- Με την ειρήνη της Αυγούστας, το 1555, ο Προτεσταντισμός επικράτησε οριστικά σε κάποιες περιοχές της Γερμανίας.

Οι δημοτικές εκλογές στο επίκεντρο. Τις επαφές του με τις τοπικές αρχές και τη Διοικούσα επιτροπή θα απασχολήσει η υποψηφιότητα Καρατζαφέρη αλλά και οι εκλογές στα επιμελητήρια και τα πανεπιστήμια.

Ακολουθούν πολεμικές συγκρούσεις και η Ευρώπη διχάστηκε θρησκευτικά.

Ο Λευτέρης Ζαγορίτης εκτός από τα αγκάθια στο δρόμο προς τις δημοτικές εκλογές, όπως τα "αντάρτικα" και η υποψηφιότητα Καρατζαφέρη, θα βρεθεί ενώπιον και άλλων προβλημάτων, όπως οι εξελίξεις στο χώρο της νεολαίας, με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ να οδεύει προς διάσπαση.

- Η Αγία Γραφή θεωρήθηκε ως η μοναδική αυθεντία της Εκκλησίας.

Ο γραμματέας της ΝΔ θα επισκεφθεί τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, το νομάρχη και το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ενώ θα προεδρεύσει σε συσκέψεις της Διοικούσας Επιτροπής της τοπικής ΝΔ και των γραμματειών Οργανωτικού και Συνδικαλισμού.

- Στις περιοχές που επικράτησε ο Προτεσταντισμός καταστράφηκαν εκκλησιαστικά έργα τέχνης.

Οι συζητήσεις θα εστιαστούν στις δημοτικές εκλογές τόσο σε ό,τι αφορά την επιλογή υποψηφίων όσο και την κινητοποίηση του μηχανισμού.

- Ο Καλβίνος καθιέρωσε το θεσμό του πρεσβυτερίου.

Στη Θεσσαλονίκη τα θέματα που εξετάζει η Ρηγίλλης είναι η υποψηφιότητα Καρατζαφέρη, η επιλογή υποψηφίου για το δήμο Καλαμαριάς αλλά και η αποφυγή εσωκομματικών προβλημάτων, που εμφανίζονται σε αρκετούς δήμους, όπως στον Εύοσμο.

ΚΕΙΜΕΝΟ Εάν δεν με πείσουν με επιχειρήματα από την Αγία Γραφή ή με αδιάσειστη λογική, δε μπορώ να αναιρέσω τις θέσεις μου, γιατί δεν πιστεύω στο αλάθητο του Πάπα, ούτε στο αλάθητο των Συνόδων, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι πολλές φορές και οι Πάπες και οι Σύνοδοι έχουν σφάλει και έχουν πέσει σε αντιφάσεις. Εγώ έχω πειστεί από τα βιβλικά επιχειρήματα που έχω ήδη αναφέρει και είμαι απόλυτα ενωμένος με το λόγο του Θεού. Δεν μπορώ και δε θέλω να ανακαλέσω τίποτα γιατί δεν είναι ορθό και αντίθετα είναι επικίνδυνο να πράττει κανείς αντίθετα με τη φωνή της συνείδησης του. Ο Θεός ας με βοηθήσει (Απόσπασμα από την απολογία του Λούθυρου στη Δίαιτα της Βορμς. Μετάφραση Β. Σκουλάτου, Ν. Δημακόπουλου, Σ. Κόνδη, στο βιβλίο Ιστορία Γενικής Παιδείας Β' Ενιαίου Λυκείου).

Τα ''αντάρτικα'' απασχολούν και για το σύνολο της Βόρειας Ελλάδας, καθώς το 2002 οδήγησαν σε απώλεια νομαρχιών, όπως της Χαλκιδικής και της Φλώρινας.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Αναφορικά με τις εκλογές στα επιμελητήρια, η ΝΔ αισιοδοξεί πως διαμορφώνονται συνθήκες επικράτησης.

1. Ποια σχέση έχει η αναγωγή της Αγίας Γραφής σε αυθεντία και η απόρριψη της Ιερής Παράδοσης με την ύπαρξη πολλών Προτεσταντικών Ομολογιών;

Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο θα στηρίξει τον Μιχάλη Ζορπίδη και στο Βιοτεχνικό τον Σωτήρη Μαγόπουλο.

2. Ποια σχέση έχει η διάδοση του Ανθρωπισμού με τη μελέτη της Βίβλου;

Στις πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα στηριχθεί ο Ηλίας Κουσκουβέλης, ενώ στο Αριστοτέλειο μεταξύ πολλών ενδιαφερομένων η ΝΔ προσανατολίζεται στον Δημήτρη Κισκίνη.

3. Σε χάρτη της Ευρώπης να εντοπίσετε τις περιοχές που παρέμειναν Ρωμαιοκαθολικές μετά τον 16ο αιώνα και τις περιοχές που δέχτηκαν τη Μεταρρύθμιση.

Από τα προβλήματα με τα οποία θα βρεθεί ενώπιος ενωπίω ο κ. Ζαγορίτης είναι και αυτό της νεολαίας.

4. Να βρείτε πληροφορίες για την επίδραση που είχε στην τέχνη της ζωγραφικής η άρνηση των Διαμαρτυρομένων να δεχτούν εικόνες.

Στη ΔΑΠ-ΤΕΙ συνεχίζονται οι διαφωνίες και οι εντάσεις, οι οποίες κατά πολλούς θα οδηγήσουν τελικά σε διάσπαση της οργάνωσης.

5. Πώς η εμπειρία των θρησκευτικών πολέμων στην Ευρώπη συνέβαλε στην κατάκτηση της θρησκευτικής ανεκτικότητας ανάμεσα στους πιστούς διαφορετικών θρησκειών;

Πιο πολύ όμως τη ΝΔ προβληματίζουν οι καταγγελίες που αλληλοεκτοξεύουν οι δύο πλευρές της γαλάζιας νεολαίας και αφορούν αδιαφανή λειτουργία και σχέσεις διαπλοκής ΟΝΝΕΔιτών και ΔΑΠιτών. Μάλιστα με στόχο την κάθαρση στο χώρο της νεολαίας η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης θα επιδιώξει συνάντηση μαζί του.

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΛΑΚΑ