Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( ξαναπαίρνει κεφάλι η νδ :: 10/3/2006 18:27:51) 

Ως προς την καταλληλότητα των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Κώστας Καραμανλής προηγείται με 48% και ακολουθεί ο κ. Γιώργος Παπανδρέου με 27%, ενώ "κανένας από τους δύο" απαντά το 19%.

3.4 Χρήση του μικρομέτρου

Δημοσκόπηση της VPRC δίνει προβάδισμα 2,5 μονάδες στη ΝΔ- Την αμφισβητεί ευθέως το ΠΑΣΟΚ

Για μετρήσεις μικρών μηκών, μέχρι 2,5cm, στις οποίες απαιτείται ακρίβεια περίπου 0,01mm, χρησιμοποιούμε το μικρόμετρο (παχύμετρο).

Ξαναπαίρνει κεφάλι η ΝΔ

Το μικρόμετρο αποτελείται από ένα στρεπτό κοχλία (Εικ 3.2α).

Με διαφορετικά συναισθήματα υποδέχτηκαν Ρηγίλλης και Χαριλάου Τρικούπη τη δημοσκόπηση της VPRC που έγινε για λογαριασμό του "Ράδιο Σκάι" και δίνει προβάδισμα 2,5 ποσοστιαίων μονάδες στη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου.

Επάνω στον κοχλία βρίσκεται προσαρμοσμένο ένα τύμπανο που περιστρέφεται μαζί του.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για αυτό το αποτέλεσμα, ενώ αντίθετα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης αμφισβήτησε ευθέως την εγκυρότητά της.

Η περιφέρεια του τυμπάνου είναι υποδιαιρεμένη σε 50 ίσα μέρη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 7-8 Μαρτίου 2006 με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 963 ατόμων.

Ο κοχλίας σε κάθε πλήρη στροφή μετατοπίζεται κατά 0,5mm.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τηλεφωνικής αυτής δημοσκόπησης, εάν αύριο γίνονταν οι εκλογές, το 42% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε ΝΔ, ενώ το 39,5% ΠΑΣΟΚ, το 8% ΚΚΕ, το 3,5% ΣΥΝ και το 4,5% το ΛΑΟΣ.

Επομένως στροφή του τυμπάνου κατά μία γραμμή της υποδιαίρεσής του προκαλεί μετατόπιση του κοχλία κατά 0,01mm.

Παράλληλα οι πολίτες αυτοί δεν επιθυμούν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αφού το 81% χαρακτήρισε το ενδεχόμενο αυτό ως αντίθετο προς το συμφέρον της χώρας.

Στην εικόνα 3.3.β το τύμπανο αποκοχλιώθηκε κατά 676 στροφές, δηλαδή ο κοχλίας έχει μετακινηθεί προς τα δεξιά κατά 6,76mm.

Αξιοσημείωτο είναι ότι και το 70% από εκείνους που δήλωσαν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν εκλογές. Ως προς την καταλληλότητα των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Κώστας Καραμανλής προηγείται με 48% και ακολουθεί ο κ. Γιώργος Παπανδρέου με 27%, ενώ "κανένας από τους δύο" απαντά το 19%. Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη ως προς τα οφέλη από την αλλαγή διακυβέρνησης, καθώς ποσοστό 42% εκτιμά ότι η αλλαγή έχει ωφελήσει τη χώρα, έναντι 41% που πιστεύει το αντίθετο, ενώ το 33% των ερωτηθέντων δηλώνει "καθόλου ικανοποιημένο" από τη λειτουργία της κυβέρνησης και το 40% από τη λειτουργία της αντιπολίτευσης. Παράλληλα το 75% εκτιμά ότι τους προσεχείς μήνες θα υπάρξουν αρκετές κοινωνικές συγκρούσεις, ενώ για το σκάνδαλο των υποκλοπών το 49% πιστεύει ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε λάθος την υπόθεση και το 32% ότι τη χειρίστηκε σωστά.

"Οι δημοσκοπήσεις είναι χρήσιμα εργαλεία που αποτυπώνουν τις τάσεις της στιγμής", σχολίασε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ερωτηθείς για τα συμπεράσματα του βαρόμετρου της VPRC και πρόσθεσε: "Χαίρομαι ιδιαίτερα που οι Έλληνες πολίτες, στο μεσοδιάστημα μιας συστηματικής προσπάθειας που γίνεται από τη σημερινή κυβέρνηση, στηρίζουν με τρόπο ξεκάθαρο την κυβέρνηση της ΝΔ και το μεταρρυθμιστικό της έργο". Αντίθετα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης αναφερόμενος στη δημοσκόπηση της VPRC άφησε αιχμές, λέγοντας ότι "στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, όπως την μετρά η εταιρεία και η οποία δεν είναι ακριβώς πρόθεση ψήφου και δεν είναι συγκρίσιμη και με των άλλων εταιρειών, είδα ότι δίνει αυτήν την περίοδο μισή μονάδα άνοδο στην ΝΔ. Οφείλω να πω ότι δεν αντελήφθην, όπως δεν αντιλαμβάνεται και κανένας άλλος, ποιο είναι εκείνο το γεγονός της τελευταίας περιόδου, το οποίο επηρέασε το δείγμα της VPRC και έδωσε αυτήν την ώθηση της μισής μονάδας έστω στη ΝΔ, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι σε όλα σχεδόν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ίδιας έρευνας καταγράφονται αρνητικές τάσεις για την κυβέρνηση". Πρόσθεσε με νόημα ότι "αν η ΝΔ χρειάζεται μονάδες για να έχει να χάνει, αυτός είναι δικός τους λογαριασμός. Έχω ξαναπεί ότι κάθε εταιρεία έχει τα δείγματά της, τις σταθμίσεις της, τη μεθοδολογία της και κρίνεται από αυτά που παρουσιάζει".