Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( νούμερα και... νούμερα :: 20/2/2006 19:54:17) 

Ριβάλντο και πάσης… AGB.

Από την Εσθονία με αγάπη

8. Τι είναι τα "Απόκρυφα" βιβλία της Κ. Διαθήκης;

Νούμερα και… νούμερα

Αμερικανική εταιρεία αγόρασε το… DΝΑ των κατοίκων της!

Έτσι ονομάζονται διάφορα κείμενα από τον 2ο αι. και μετά, που προέρχονται από χριστιανούς ή αιρετικούς συγγραφείς.

Αυτό μας έλειπε…

Τον Μάιο του 2001, η Εσθονία κέρδισε τα 15 λεπτά διασημότητας που της αναλογούν, σύμφωνα με τον Άντι Γουόρχολ, παίρνοντας την πρώτη θέση στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Τώρα, η χώρα βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο για έναν πολύ διαφορετικό και πολύπλοκο λόγο. Η κυβέρνηση πούλησε τα δικαιώματα για την εκμετάλλευση του DNA των κατοίκων σε μία αμερικανική εταιρεία.

Κάνουν λόγο για τη ζωή του Χριστού, για τη δράση των Αποστόλων, ή περιέχουν διάφορες αποκαλύψεις.

Να κερδίσει ο… Ιάσων Τριανταφυλλίδης τον Ριβάλντο.

Από τα… μεσαιωνικά κάστρα στα Μακντόναλντς. Η κυβέρνηση του Ταλίν πούλησε τα δικαιώματα για την εκμετάλλευση του DNA των κατοίκων σε Αμερικανούς

Το καθένα έχει ένα όνομα κάποιου γνωστού προσώπου από την πρώτη Εκκλησία.

Ποιο Fame Story και ποιο Dream Show, όταν υπάρχει ντέρμπι.

Η EGeen International με έδρα τη Silicon Valley στην Καλιφόρνια έδωσε ένα ποσό, που δεν ανακοινώθηκε, για να ξεκινήσει τη συγκέντρωση του γονιδιακού προφίλ του 1,4 εκατομμυρίων Εσθονών.

Π.χ. "Κατά Θωμάν Ευαγγέλιο", "Πράξεις Πέτρου", "Επιστολή των έντεκα Αποστόλων", "Αποκάλυψη Παύλου" κ.ά.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν.

Ο απώτερος στόχος είναι η κατασκευή προσωπικών φαρμάκων και θεραπειών ανάλογα με το γενετικό προφίλ του καθένα.

Τα "Απόκρυφα" είναι πολλά.

Ο Alpha μπορεί να έχασε την Αλιμπέρτη από τον ΑΝΤ1, αλλά πήρε το αίμα του πίσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το πρόγραμμα.

Γράφτηκαν είτε για να καλύψουν με φανταστικά επεισόδια τα κενά που υπάρχουν στην ιστορία του Χριστού ή των Αποστόλων είτε για να διαδώσουν αιρετικές ιδέες.

Να ρίξει την πρεμιέρα της… συνήθειας που έγινε λατρεία στο καναβάτσο της AGB.

Η Εσθονία είναι η μοναδική περίπτωση έως τώρα όπου είναι πιθανή η συμμετοχή ενός τόσο μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Οι χριστιανοί, για να ξεχωρίσουν τα γνήσια κείμενα των Αποστόλων από τα μη γνήσια που κυκλοφορούσαν τότε, ξεχώρισαν τα 27 βιβλία ως τα μόνα αυθεντικά (αληθινά), που αποτέλεσαν το σώμα των βιβλίων της Κ. Διαθήκης.

ΣΥΜΦΩΝΑ λοιπόν με τα μηχανάκια της εταιρείας μέτρησης τηλεθέασης κορυφαίο κυριακάτικο πρόγραμμα ήταν το ντέρμπι Ολυμπιακού - ΑΕΚ.

Η ιατρική έρευνα, αλλά και το μεγάλο πιθανό οικονομικό κέρδος, τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την αμερικανική εταιρεία, αλλά μελλοντικά και για τη φαρμακοβιομηχανία, είναι σημαντικά κίνητρα για το πρόγραμμα που φαίνεται πως θα βρει πολλούς μιμητές στο μέλλον.

Την πρώτη πληροφορία για όλα μαζί αυτά τα 27 βιβλία έχουμε σε επιστολή του Μεγάλου Αθανασίου το έτος 367.

Συγκεκριμένα τον αγώνα του Καραϊσκάκη παρακολούθησαν κατά μέσο λεπτό 1.589.000 άτομα με τον Alpha να έχει στη διάρκειά του ποσοστό τηλεθέασης 17% και μερίδιο 37,2%.

Το πρόγραμμα Γονιδιακής Τράπεζας της Εσθονίας έχει ήδη αρχίσει με την πιλοτική δοκιμή σε ένα δείγμα 1.000 ατόμων, όπως γράφει το διαδικτυακό περιοδικό «Salon» στο τελευταίο του τεύχος.

Συνοπτικός πίνακας των βιβλίων της Κ. Διαθήκης κατά χρονολογική σειρά συγγραφής τους

Δεύτερο και καταϊδρωμένο το Fame Story με 1.410.000 άτομα (δυστυχώς υπάρχουν πολλοί τέτοιοι) με 15,2% και 37,3% αντίστοιχα.

Αυτές τις ημέρες, η προσπάθεια εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον πληθυσμό.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τα νούμερα και του "Παίξτε Μπάλα" με το τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι.

Συγκεντρώνοντας το DNA των κατοίκων σε μία τράπεζα δεδομένων, οι επιστήμονες μπορούν να μελετήσουν τα γενετικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και να αποφασίσουν ποια από αυτά είναι κοινά σε όσους υποφέρουν από κάποια πάθηση ή ασθένεια.

Για σχεδόν μιάμιση ώρα, μετά το τέλος του παιχνιδιού στον Alpha παρέμειναν 663.000 με την εκπομπή να πιάνει ποσοστό τηλεθέασης 13,9% .

Έτσι, μπορούν να βρουν ποιο γονίδιο ευθύνεται για την υψηλή πίεση για παράδειγμα, το στρες ή την παχυσαρκία.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, αφού το Fame Story δεν… μπορεί να πιάσει νούμερα υψηλότερα ενός ελληνικού ντέρμπι το ερώτημα πλέον είναι αν μπορεί το Τσάμπιονς λιγκ.

Και στη συνέχεια, να παρασκευάσουν φάρμακα ειδικά για την πάθηση.

Πρώτες αποδείξεις απόψε, με την είσοδο του θεσμού στη φάση των "16".

Βέβαια, υπάρχουν πολλές ενστάσεις και ανησυχίες για την έκβαση του εγχειρήματος, ιδίως από ηθικής πλευράς.

ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ ανοίγει στις 21.45 η ΝΕΤ με την απευθείας από το Ολυμπιακό στάδιο του Μονάχου πρώτου αγώνα της Μπάγερν με τη Μίλαν, σε περιγραφή του Κώστα Βερνίκου.

Θα χρησιμοποιηθούν τα «ελαττωματικά» γονίδια ως μέτρο διάκρισης εναντίον του ατόμου;

Αμέσως μετά εκτενή στιγμιότυπα από τα παιχνίδια Αϊντχόφεν - Λιόν, Μπενφίκα - Λίβερπουλ και σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση η αναμέτρηση Ρεάλ - Άρσεναλ σε περιγραφή του Αλέκου Θεοφιλόπουλου.

Ποια είναι τα δικαιώματα του πολίτη πάνω στα δικά του γονίδια; Η κυβέρνηση, προσπαθώντας να προλάβει τυχόν παρενέργειες, έχει περάσει νέα νομοθεσία, ειδικά για το πρόγραμμα, επιτρέποντας σε όποιον θέλει να μην πάρει μέρος και κωδικοποιώντας τη γενετική πληροφορία, ώστε να προστατεύσει τους πολίτες.

Η Εσθονία δεν είναι η πρώτη χώρα που πουλάει το DNA των κατοίκων της. Η παγκόσμια πρωτιά ανήκει στην Ισλανδία, η οποία επίσης συνεργάζεται με αμερικανική εταιρεία ενώ υπάρχει και ένα αντίστοιχο πρόγραμμα στη Βρετανία με τη συμμετοχή όμως μόνον ενός δείγματος 500.000 ατόμων.

Η Εσθονία αποτελεί ιδανική περίπτωση για τους γενετιστές για τους ακριβώς αντίθετους λόγους από την Ισλανδία: η δεύτερη είναι μία μικρή χώρα με 280.000 κατοίκους ομοιογενούς καταγωγής από τους Βίκινγκ χωρίς προσμείξεις από άλλους λαούς. Οι κάτοικοί της έχουν μακρά παράδοση στο να κρατούν λεπτομερή γενεαλογικά δένδρα που ξεκινούν εκατοντάδες χρόνια πριν. Η Εσθονία από την άλλη, κέρδισε την ανεξαρτησία της από τη Σοβιετική Ένωση το 1991, έχοντας μία πολυτάραχη ιστορία πολλών αιώνων εισβολών και κατακτήσων από άλλους λαούς, ανάμεσά τους Πολωνοί, Δανοί, Γερμανοί, Σουηδοί και Ρώσοι. Για τους γενετιστές, ο σημερινός Εσθονός θεωρείται αντιπροσωπευτικό δείγμα ενός μεγάλου τμήματος της Ευρώπης.

Από τη μία, η Ισλανδία είναι ιδανική για τους επιστήμονες γιατί μπορούν να εντοπίσουν σχέσεις μεταξύ συγκεκριμένων γονιδίων και ασθενειών. Όμως, δεν μπορούν να γενικεύσουν εύκολα τα ευρήματά τους στον υπόλοιπο πληθυσμό. Από αυτή την άποψη, η Εσθονία αποτελεί καλύτερη ζώνη ιατρικής έρευνας, εξηγεί στο «Salon» ο Γκρέγκορι Στοκ, διευθυντής του προγράμματος Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο UCLA.

Δικλίδες ασφαλείας. Μία από τις δικλίδες ασφαλείας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση της Εσθονίας για την προστασία των πολιτών είναι ο διαχωρισμός των προσωπικών από τα γενετικά δεδομένα του δότη DNA. Το δείγμα αίματος και οι ιατρικές πληροφορίες για τον καθένα θα έχουν έναν δεκαεξαψήφιο μυστικό κωδικό, που θα σπάει εξαιρετικά δύσκολα, ώστε να προστατεύεται από ανεπιθύμητα βλέμματα. Αν ο δότης αποφασίσει να αποχωρήσει από το πρόγραμμα, τα προσωπικά του δεδομένα πρέπει να καταστραφούν. Αν πάλι, η εξέταση του DNA και του ιατρικού ιστορικού αποκαλύψουν στους επιστήμονες μεγάλη πιθανότητα σοβαρής ασθένειας στο μέλλον, ο δότης έχει το δικαίωμα να ζητήσει να μη μάθει ο ίδιος τέτοιου είδους πληροφορία.