Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( πάγωσαν τα οπωροκηπευτικά :: 26/1/2006 19:09:52) 

Πάγωσαν τα οπωροκηπευτικά Ακολουθώντας τα ενεργειακά μονοπάτια

ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΒΛΑΧΟΣ

Ο παγετός κατέστρεψε την παραγωγή στη Ν. Μαγνησία από όπου προμηθεύεται η Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης

Ένα μηχάνημα εξαφανίζει… πόντους

ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Ολική καταστροφή υπέστησαν από τον παγετό χιλιάδες στρέμματα με κηπευτικά στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης με τραγική οικονομική συνέπεια για τους παραγωγούς της περιοχής.

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες εβδομάδες όταν είδα στο γραμματοκιβώτιό μου μια επιστολή με το εξής δελεαστικό ερώτημα: «Πώς θα σας φαινόταν αν δοκιμάζατε το "Μπιούτιτεκ", ένα μηχάνημα που μπορεί ανώδυνα να αναμορφώσει ολόκληρο το σώμα σας;».

ΒΑΣΙΛΗΣ Α. ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Οι περίπου 250 παραγωγοί της Νέας Μαγνησίας προμηθεύουν με κηπευτικά την Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης και πωλητές στις λαϊκές αγορές, με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες να παρουσιαστούν προβλήματα, αφού δεν έχουν προϊόντα για να τους διαθέσουν.

Δεν το σκέφτηκα πολύ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Β. ΚΟΚΚΟΤΑΣ

"Εμείς δίνουμε μεγάλες ποσότητες κηπευτικών, όπως λάχανα, πράσα, μαϊντανούς, στην Κεντρική Λαχαναγορά της πόλης και στις λαϊκές αγορές.

Λίγο η θεραπεία που ήταν δωρεάν.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΕΜ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Από προχθές, λόγω του παγετού, έχουν καεί κυριολεκτικά όλα τα κηπευτικά μας.

Λίγο το ότι το μηχάνημα υποσχόταν να εξαφανίσει κάτι ανεπιθύμητα παχάκια από εδώ κι από εκεί, χωρίς μάλιστα «εσείς η ίδια να… ιδρώσετε καθόλου», πήρα ένα ταξί και έφθασα στην κλινική Real-Alternitive στο West End του Λονδίνου.

ΓΙΩΡΓΟΣ Β. ΤΙΜΟΘΕΟΥ

Εκτός από εμάς πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν και οι έμποροι, που τώρα θα αναγκαστούν να αγοράσουν πιο ακριβά τα προϊόντα από άλλες περιοχές, αλλά και οι καταναλωτές, που θα πληρώνουν χρυσάφι το μαϊντανό και τις σαλάτες τους", τόνισε ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Νέας Μαγνησίας Νίκος Στράντζαλης.

Ύστερα από ένα καλωσόρισμα από τη διευθύντρια της κλινικής, η οποία μου εξήγησε τη φιλοσοφία της θεραπείας (κάτι σαν «η Δύση συναντάει την Ανατολή»), αφέθηκα στα χέρια της Σούζαν Γκεντζ η οποία θα αναλάμβανε από εδώ και πέρα τα υπόλοιπα.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Από χθες συνεργείο του ΕΛΓΑ βρίσκεται στην περιοχή, προκειμένου να καταμετρηθούν οι ζημιές και να υπολογιστούν οι αποζημιώσεις.

Δεν ήμουν φυσικά η πρώτη πελάτισσα.

Παναγιώτης Β. Κόκκοτας, Καθηγητής της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τον κ. Στράντζαλη, ζημιές έχουν υποστεί οι καλλιέργειες κηπευτικών σε περίπου 4.000 στρέμματα, ενώ ζημιές έχουν υποστεί και περίπου 250 θερμοκήπια της περιοχής.

Πολλοί άλλοι είχαν ήδη εμπιστευτεί το σώμα τους στο «Μπιούτιτεκ».

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Οι παραγωγοί στη Νέα Μαγνησία είναι ανάστατοι και τονίζουν ότι έχουν καταστραφεί οικονομικά.

Καθισμένη σε μια πολυθρόνα, έβλεπα σε φωτογραφίες τούς ευτυχισμένους πελάτες να επιδεικνύουν πώς ήταν το σώμα τους πριν και πώς μετά.

Ιωάννης Α. Βλάχος, Διδάκτορας, Σχολικός Σύμβουλος του κλάδου ΠΕ4.

"Δεν ξέρουμε πόσα χρήματα θα δοθούν ανά στρέμμα, αλλά όπως και να 'χει αυτό το ποσό θα δοθεί το Μάιο.

Κι όχι μόνο στις φωτογραφίες αλλά και εδώ τώρα μπροστά μου.

Ιωάννης Γ. Γραμματικάκης, Επίκουρος Καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μέχρι τότε πώς θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι τις οικογένειές τους;

Δύο εύσωμοι κύριοι, ξαπλωμένοι αναπαυτικά, περιμένουν από τη σύγχρονη τεχνολογία να τους απαλλάξει από τα επιπλέον κιλά στο στομάχι.

Βασίλης Α. Καραπαναγιώτης, Φυσικός, Καθηγητής Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιπλέον, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν δάνεια στην Αγροτική Τράπεζα.

Η διαδικασία, ίδια για όλους.

Παναγιώτης Β. Κόκκοτας, Καθηγητής της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πώς θα τα πληρώσουν αυτόν τον καιρό, που δεν θα έχουν προϊόντα να πουλήσουν και να πάρουν χρήματα;", επεσήμανε ο κ. Στράντζαλης.

Μου ζητούν το ιατρικό μου ιστορικό, μου εξηγούν τι θα ακολουθήσει και ξεκινώ την πρώτη από τις 12 συνολικά θεραπείες.

Περικλής Εμ. Περιστερόπουλος, Φυσικός, Υποψήφιος Διδάκτορας, Καθηγητής στο 3ο Λύκειο Βύρωνα.

Οι επόμενες μέρες, λένε οι παραγωγοί της περιοχής, θα είναι πραγματικά δύσκολες για αυτούς και τις οικογένειές τους, αφού μέχρι το Μάρτιο, οπότε θα αρχίσει η σπορά των καλοκαιρινών κηπευτικών, όπως είναι οι ντομάτες, θα είναι ουσιαστικά άνεργοι.

Ξαπλωμένη δίπλα στο «Μπιούτιτεκ», φέρνω στο μυαλό μου όλα όσα μου είπαν ότι κάνει το μηχάνημα αυτό.

Γιώργος Β. Τιμοθέου, Φυσικός, Λυκειάρχης στο 2ο Λύκειο Αγ. Παρασκευής.

ΦΑΝΗ ΧΑΡΙΣΗ

Το σώμα μας λοιπόν διαθέτει μια ζωογόνο δύναμη την οποία οι δυτικοί αποκαλούν ανθρώπινο ηλεκτρισμό και οι κινέζοι «τσι».

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΡΙΣΗΣ

Πρόκειται για την ενέργεια που μας κρατά ζωντανούς.

Φλυτζάνης Νικόλαος (Πρόεδρος), Καθηγητής Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική κάνει λόγο για ενεργειακά μονοπάτια που διαπερνούν το σώμα μας και τα οποία λέγονται μεσημβρινοί.

Καλοψικάκης Εμμανουήλ, Φυσικός, τ. Σχολικός Σύμβουλος.

Η κινεζική ιατρική στηρίζεται στη θεωρία ότι με την τοποθέτηση βελονών σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος πάνω σε αυτούς τους μεσημβρινούς, η ενέργεια, δηλαδή το «τσι», μπορεί να κυλήσει καλύτερα.

Ξενάκης Χρήστος, Δρ. Φυσικός, Σχολικός Σύμβουλος Φθιώτιδος.

Η θεραπεία.

Πάλλας Δήμος, Φυσικός, Υποδιευθυντής 1ου Λυκείου Λαμίας.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν μιας θεραπείας με το «Μπιούτιτεκ», ο θεραπευτής χρησιμοποιεί μια χειροκίνητη συσκευή για να διοχετεύσει ενέργεια στο σώμα, ακολουθώντας τις νοητές γραμμές των μεσημβρινών.

Στεφανίδης Κωνσταντίνος, Δρ. Φυσικός, Σχολικός Σύμβουλος Πειραιά.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος με το μηχάνημα παρακολουθεί και καταγράφει την αντίδραση του σώματος έτσι όπως αυτή εκδηλώνεται από την «ανταπόκριση» των ιστών και υποδεικνύει στη συνέχεια το πού βρίσκονται οι μεσημβρινοί στο σώμα ώστε να τους ακολουθήσει η χειροκίνητη συσκευή που διοχετεύει την ενέργεια.

Η παραπάνω επιτροπή αξιολόγησε το παρόν βιβλίο ως το καλύτερο μεταξύ αυτών που υποβλήθηκαν προς κρίση.

Πριν ξεκινήσει η κάθε θεραπεία, απλώνεται στο σώμα ένα τζελ ηλεκτρολυτών.

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ

Η ουσία αυτή όχι μόνο βοηθάει να γλιστράει καλύτερα στο σώμα η χειροκίνητη συσκευή αλλά περιέχει θρεπτικά συστατικά και διεγερτικές ουσίες που απορροφούνται από το δέρμα και φθάνουν στο δίκτυο των αιμοφόρων αγγείων για να θρέψουν και να επιδιορθώσουν τους ιστούς.

Εκπαιδευτικές Τομές Ορόσημο Α.Ε.

Αν στη συνέχεια πίνετε και 1,5 λίτρο νερό, τότε βοηθάτε τον οργανισμό να αποβάλλει αποτελεσματικότερα τις τοξίνες. ATELIER

Έκανα και τις 12 θεραπείες που απαιτούνται, με μια ολιγοήμερη διακοπή στο ενδιάμεσο.

ART CHOICE

Έχασα αρκετό λίπος, τα παντελόνια μου δεν μου έκαναν, αλλά ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα, επανήλθα στα κυβικά μου.

Σχεδιασμός/Ηλεκτρονική σελιδοποίηση/Φιλμς

Το «Μπιούτιτεκ» είχε αποτελέσματα, αλλά για λίγο.

Διεύθυνση δημιουργικού: Δημήτρης Κορωνάκος

Για τα 2.650 ευρώ που πλήρωσα, πάντως, δεν πέρασα άσχημα.

Υπεύθυνη Atelier: Κασσάνδρα Παξιμάδη

Όλα ξεκίνησαν στο Μιλάνο…

Φωτοστοιχειοθεσία: Ιωάννα Φατούρου

Ο… πρόγονος του «Μπιούτιτεκ» είχε κατασκευαστεί στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στο Μιλάνο, από τον Βαλέριο Τζενιτόνι.

Επεξεργασία εικόνων: Άννα Νικηταρά

Ο Τζενιτόνι ήταν βιοχημικός και γιατρός.

Σχεδιασμός εικόνων: Ελένη Μπέλμπα, Φαίη Λερίου

Είχε γνώσεις της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής καθώς επίσης και των μεθόδων θεραπείας που χρησιμοποιούνται στη Δύση για την ίαση διαφόρων παθήσεων.

Σύμβουλος τεχνικής υποστήριξης: Αλέκος Αναγνωστόπουλος

Ο αρχικός λοιπόν σκοπός του μηχανήματος ήταν να προσφέρει ανακούφιση στους ασθενείς από τους μετεγχειρητικούς πόνους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Στην πορεία όμως το «Μπιούτιτεκ» εξελίχθηκε περισσότερο με τη συνδρομή και της τεχνολογίας των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Στην Σωτηρία Θεοδωρίδου για τη συμβολή της στο Ευρετήριο.

Οι γιατροί που το χρησιμοποιούσαν, σύντομα διαπίστωσαν ότι η κατάσταση του δέρματος των ασθενών βελτιωνόταν και το λίπος του σώματος μειωνόταν.

Οι συγγραφείς

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επαναπροσδιοριστεί η χρήση του μηχανήματος. Το παρόν έγινε στο πλαίσιο του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ.) Έτσι πριν από τρία χρόνια, όταν στην υπόθεση αναμείχθηκε και ένας Γερμανός κατασκευαστής ιατρικού εξοπλισμού, γεννήθηκε το ανανεωμένο «Μπιούτιτεκ» το οποίο χρησιμοποιούν σήμερα στην Ευρώπη περίπου 1.000 άνθρωποι καθημερινά για να βελτιώσουν την εικόνα του σώματός τους. Υποπρόγραμμα 1: ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

* www.beautytek.co.uk

Μέτρο 1.1: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ενέργεια 1.1α: Προγράμματα - βιβλία

ΕΡΓΟ: ΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Με απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης, τα διδακτικά βιβλία του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου τυπώνονται από τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων και διανέμονται δωρεάν.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ……………………………………………. 9 2. Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ……………………………………………………………………. 11 3. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΗΚΟΥΣ……………………………………………………………………………… 15 4. ΜΕΤΡΗΣΗ ΧΡΟΝΟΥ……………………………………………………………………………… 18 5. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΑΖΑΣ………………………………………………………………………………. 21 6. ΜΕΤΡΗΣΗ ΔΥΝΑΜΗΣ…………………………………………………………………………….. 25 7. ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ……………………………………………… 27 8. ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ (ΣΦΑΛΜΑ) ΜΕΤΡΗΣΗΣ ……………………………………………………………….. 31 9. ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΨΗΦΙΑ - ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΠΟΙΗΣΗ…………………………………………………………….. 33 10. ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ……………………………………………………………………….. 35

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ 1. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΗΚΟΥΣ, ΧΡΟΝΟΥ, ΜΑΖΑΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗΣ……………………………………………………… 41 2α. ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΗΣ ΟΜΑΛΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ……………………………………………. 44 2β. ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΗΣ ΟΜΑΛΑ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΟΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ………………………………………….. 49 3. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΚΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟ F=mα ………………………………… 54 3α. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΚΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΕΚΛΙΜΕΝΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ …………………. 58 4. ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΒΟΛΗΣ …………………………………………………………………. 62 5. ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΣΕ ΚΕΚΛΙΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ……………………… 66 6. ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΜΟΛΟΥ ΔΥΝΑΜΗΣ………………………………………………………. 70 7. ΤΡΙΒΗ ΟΛΙΣΘΗΣΗΣ ΣΕ ΚΕΚΛΙΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ………………………………………………………….. 74 8. ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΜΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ……………………………………………………………. 77 9. ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ……………… 80 10. ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ……………………………………………………….. 83 11. ΘΕΡΜΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΜΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ…………………………………………………… 86

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ………………………………………………………………………………….. 91 ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝ……………………………………………………………………………… 93