Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διαφημίσεις :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( ανεξαρτητοποιούνται τσαριτσάνη, βραχάσι και ζωνιανά :: 20/2/2006 19:11:01) 

Ανεξαρτητοποιούνται Τσαριτσάνη, Βραχάσι και Ζωνιανά

ΑLΡΗΑ ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Σύγχρονα πάθη των Εβραίων

Ικανοποίηση επικρατεί στην Τσαριτσάνη, ενώ στη Φαλάνη κυριαρχεί η οργή για τον νομικό τους σύμβουλο… υπουργό Εσωτερικών Π. Παυλόπουλο

Αύξηση κερδών κατά 19%

Στα μέσα του 20ού αιώνα εξαπολύθηκε εναντίον των Εβραίων ένας σκληρός διωγμός.

Χαμόγελα αλλά και έντονη δυσφορία προκάλεσε σε δύο ιστορικές περιοχές του νομού Λάρισας η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου να προχωρήσει στην ανεξαρτητοποίηση της Τσαριτσάνης και δύο ακόμη περιοχών στην Κρήτη, μέσω τροπολογίας που κατέθεσε σε νομοσχέδιο την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή.

Αύξηση κατά 19% παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη προ φόρων της εταιρείας Alpha Αστικά Ακίνητα το 2002. Ο Χίτλερ και οι Ναζί, κινούμενοι από ρατσιστικές αντισημιτικές* αντιλήψεις, έβαλαν στόχο από τις αρχές του 1930 να εξολοθρεύσουν τον Ιουδαϊσμό.

Οι κάτοικοι της ιστορικής κοινότητας της Τσαριτσάνης δηλώνουν ικανοποιημένοι, ενώ οι κάτοικοι της Φαλάνης είναι σφόδρα δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι το αίτημά τους αγνοήθηκε από τον ίδιο το νομικό τους σύμβουλο, καθηγητή Πρ. Παυλόπουλο την περίοδο 1999 - 2000, όταν κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τα καθαρά κέρδη προ φόρων το 2002 ανήλθαν σε 9,1 εκατ. ευρώ έναντι 7,6 εκατ. ευρώ το 2001.

Σε όλη τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, που οι Ναζί κυριάρχησαν στην Ευρώπη, οι Εβραίοι συκοφαντήθηκαν και καταδιώχτηκαν ανελέητα.

Μέσω της σχετικής τροπολογίας Παυλόπουλου ικανοποιούνται τα αιτήματα μόνο τριών κοινοτήτων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, της Τσαριτσάνης, του Βραχασίου και των Ζωνιανών στην Κρήτη.

Ποσό 1,3 εκατ. ευρώ προήλθε από υπεραξία πώλησης ακινήτου.

Όλοι οι Εβραίοι της Ευρώπης εκτοπίστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η τροπολογία…

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε το 2002 σε 15,6 εκατ. ευρώ, έναντι 14,8 εκατ. ευρώ το 2001, σημειώνοντας αύξηση κατά 6%.

Εκεί εκατομμύρια βρήκαν μαρτυρικό θάνατο.

Στη σχετική τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Η γενική συνέλευση ενέκρινε μέρισμα ανά μετοχή 0,20 ευρώ.

Ανάμεσά τους και πολλά παιδιά κάτω των δεκατεσσάρων ετών.

"Οι πρώην κοινότητες Βραχασίου και Μιλάτου, οι οποίες καταργήθηκαν με το άρθρο 1 του ν. 2539/1997 και εντάχθηκαν στο δήμο Νεάπολης, από τη νέα δημοτική και κοινοτική περίοδο αποσπώνται από τον ανωτέρω δήμο και αναγνωρίζονται ως ενιαία αυτοτελής κοινότητα, υπό την ονομασία Κοινότητα Βραχασίου, με έδρα το Βραχάσι και με ενιαία διοικητικά όρια εκείνα που είχαν πριν από την κατάργησή τους.

Μέρισμα δικαιούνται οι μέτοχοι της εταιρείας μέχρι 20.3.2003.

Στις διπλανές φωτογραφίες βλέπουμε παιδιά/κρατούμενους σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και Εβραίους που εκτοπίζονται με τη βία από την πατρίδα τους.

Η πρώην κοινότητα Τσαριτσάνης, η οποία καταργήθηκε με το άρθρο 1 του ν. 2539/1997 και εντάχθηκε στο δήμο Ελασσόνας, καθώς και η πρώην κοινότητα Ζωνιανών, η οποία καταργήθηκε με το άρθρο 1 του ν. 2539/1997 και εντάχθηκε στο δήμο Κουλούκωνα με το άρθρο 80 του ν. 2910/2001, από τη νέα δημοτική και κοινοτική περίοδο αποσπώνται από τους ανωτέρω δήμους και αναγνωρίζονται ως αυτοτελείς κοινότητες, με την ίδια έδρα και τα ίδια διοικητικά όρια που είχαν πριν από την κατάργησή τους".

Στην Ελλάδα τις παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ζούσαν περίπου 78.000 Εβραίοι.

Μετά την εξέλιξη αυτή είναι διάχυτη η ικανοποίηση με τους κάτοικους της ιστορικής κοινότητας να κάνουν λόγο για δικαίωση του πολύχρονου αγώνα τους και να εκφράζουν παράλληλα δημοσίως τις ευχαριστίες τους στον πρωθυπουργό αλλά και τον υπουργό Εσωτερικών.

Στο τέλος του πολέμου υπήρχαν μόνο 10.000.

…και οι αντιδράσεις

Οι υπόλοιποι εξολοθρεύτηκαν.

Διαμετρικά αντίθετη είναι η εικόνα σε μια άλλη ιστορική περιοχή του νομού Λάρισας, τη Φαλάνη, όπου κάτοικοι και φορείς υποδέχονται με έντονη δυσφορία την εξέλιξη αυτή και δηλώνουν αγανακτισμένοι για την "αθέτηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων". Με το θέμα αναμένεται να ασχοληθεί η συντονιστική επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει προσεχώς και θα αποφασίσει και την περαιτέρω στάση της.

Ο πρώην δήμαρχος Γιάννουλης Δημ. Αλατάς επισήμανε ότι ο κ. Παυλόπουλος ήταν ο νομικός σύμβουλος των πολιτών της Φαλάνης, όταν κατατέθηκε η σχετική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της συνένωσης Γιάννουλης και Φαλάνης στον ενιαίο δήμο Γιάννουλης. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο κ. Παυλόπουλος και ως υπουργός Εσωτερικών, σε κλειστή σύσκεψη που είχε με τους εκπροσώπους της Φαλάνης στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας την περασμένη άνοιξη, στο περιθώριο της συνόδου των περιφερειαρχών της χώρας τους, είχε διαβεβαιώσει ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Ι.Χ. ΓΙΑΤΣΙΟΣ