Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( αφαντοι οι "γαλάζιοι" βουλευτές :: 16/1/2006 20:30:43) 

ΔΙΚΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

19. Ο προφήτης Ωσηέ: η φωνή της αγάπης

Αφαντοι οι "γαλάζιοι" βουλευτές

Τα «όπλα» των γυναικών κατά του καρκίνου

α) Η εποχή του προφήτη

Μέσω φαξ είχαν φροντίσει να ενημερώσουν όλους τους κυβερνητικούς βουλευτές στο νομό Λάρισας οι "γαλάζιοι" αγροτοσυνδικαλιστές, για να παραστούν στην ακροαματική διαδικασία της περασμένης Παρασκευής, στην οποία κατηγορούνταν 21 συνολικά αγρότες.

Οι γυναίκες που δεν έχουν αποκτήσει παιδί, οι άγαμες, όσες έχουν πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους ή είχαν την πρώτη σεξουαλική τους επαφή πριν από τα 18 τους χρόνια, καθώς και οι καπνίστριες, ανήκουν στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση γυναικολογικού καρκίνου.

Ο προφήτης άρχισε τη δράση του, όταν στο θρόνο του Βόρειου Βασιλείου βρισκόταν ο ισχυρός Ιεροβοάμ Β΄.

Κανείς εκ των βουλευτών της ΝΔ, τελικά, δεν ήρθε στο δικαστήριο, ενώ ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας Θ. Κοκκινούλης, που αθωώθηκε, φρόντισε να τους στείλει ένα μήνυμα πως η συνέχεια έπεται.

Η έγκαιρη διάγνωση (τεστ Παπανικολάου) και κυρίως η πρόληψη με βασικό μέσο την τροποποίηση της διατροφής (λιγότερο κρέας και λίπη, περισσότερα φρούτα, χόρτα, λάδι και γαλακτοκομικά) είναι τα μοναδικά μέσα αντιμετώπισης του ολοένα και αυξανόμενου ποσοστού εκδήλωσης γυναικολογικού καρκίνου. Ήταν ένας ηγεμόνας που με τις στρατιωτικές του επιτυχίες εξασφάλισε πολιτική σταθερότητα και υλική ευημερία για το λαό.

Η δυσφορία των αγροτοσυνδικαλιστών για τη στάση των κυβερνητικών βουλευτών είναι δεδομένη.

Τα ποσοστά εμφάνισής του είναι ιδιαίτερα αυξημένα στον λεγόμενο Τρίτο Κόσμο (Αφρική - Ασία), ενώ η παγκόσμια κοινότητα δηλώνει έτοιμη να δώσει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια στην κυκλοφορία το εμβόλιο κατά του ιού HPV, γνωστότερου και ως ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων, που συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Μετά το θάνατό του όμως ακολούθησαν τρικυμισμένα χρόνια.

Ένας εξ αυτών μάλιστα, στο πλαίσιο της 20λεπτης διακοπής που έκανε το δικαστήριο πριν ανακοινώσει την απόφαση, έλεγε ότι θα μπορούσαν να στείλουν έναν εκπρόσωπό τους, για να αμβλύνουν τις εντυπώσεις, αφού τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα ενδεχομένως δεν τους το επέτρεπαν.

Τα στοιχεία αναφορικά με την επιδημιολογική εξάπλωση και τον τρόπο αντιμετώπισης του γυναικολογικού καρκίνου κατατέθηκαν στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία επιστημονικής συνάντησης με διεθνή συμμετοχή και βασικό θέμα την «πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου».

Απ' τη μια μεριά επικρατούσε εσωτερική αναρχία και οι δολοφονίες των βασιλιάδων ήταν συχνές.

Ωστόσο, ούτε αυτό έγινε.

Τη διοργάνωση της συνάντησης έχει η Α' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Από την άλλη οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής - Ασσύριοι και Αιγύπτιοι - επιχειρούσαν να εξουσιάσουν την Παλαιστίνη.

Μοναδική πολιτική παρουσία ήταν μιας αντινομάρχη, η οποία εκπροσωπούσε το νομάρχη Λάρισας Λ. Κατσαρό.

Ο Ωσηέ συνέχιζε τη δράση του και σ' αυτήν την ταραγμένη περίοδο.

Συνεχίζονται οι δίκες

Γεγονός είναι ότι οι δίκες με κατηγορούμενους αγρότες για παρακώλυση συγκοινωνιών συνεχίζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση. Η συνέχεια δόθηκε χθες με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, πρώην ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Πατάκη, ο οποίος κάθισε στο σκαμνί κατηγορούμενος για κατάληψη οδοστρώματος.

Ο κ. Πατάκης αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, αφού, όπως υποστήριξε ο ίδιος, είχε μεταβεί στα Τέμπη στις 30 Ιανουαρίου του 2002, για να ενημερώσει τους αγρότες για τα ζητήματα που είχε θέσει στον τότε επίτροπο Γεωργίας Φρ. Φίσλερ για τις αποζημιώσεις από τον παγετό. Ο κ. Πατάκης διευκρίνισε ότι είχε μεταβεί ως ευρωβουλευτής και άφησε αιχμές εναντίον της κυβέρνησης για το γεγονός ότι διώκεται, αφού ήρθη η βουλευτική του ασυλία.

Ι. Χ. ΓΙΑΤΣΙΟΣ