Parallel Search

Search

Go
Show

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( γιωργος κουδας :: 22/1/2006 18:55:41) 

Αποκαλυπτικός ήταν για μια ακόμη φορά ο Γιώργος Κούδας σε συνέντευξη που παραχώρησε στις "Επιλογές".

Οι εξωγήινοι μας καλούν!

Ξανακοιτώντας τα μαθήματα του Β΄ κεφαλαίου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΔΑΣ

Ραδιοσήματα από άγνωστη πηγή κινητοποιούν τους επιστήμονες

Α. Τα παρακάτω είναι λόγια του Μωυσή λίγο πριν από την είσοδο των Ισραηλιτών στη Χαναάν.

Πάτησε delete σε πολλά γεγονότα

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΤΙΝΑΚΗΣ

Ποιες από τις Επαγγελίες του Θεού στους Πατριάρχες αναγνωρίζει ότι εκπληρώθηκαν;

Η επιστροφή του Γιώργου Κούδα στο προσκήνιο δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

Ραδιοσήματα από το υπερπέραν ίσως σημαίνουν πως οι εξωγήινοι δεν είναι μακριά. Ίσως ήρθε η ώρα για τους κυνηγούς εξωγήινων.

Ένας περιπλανώμενος Αραμαίος ήταν ο προπάτοράς μου.

Ετσι η βιογραφία του, που έχει τίτλο "Της ζωής μου το παιχνίδι" και την οποία έγραψε ο Κώστας Δ. Μπλιάτκας, σημειώνει τεράστια επιτυχία, με τη 6η έκδοση να έχει ήδη εξαντληθεί.

Μυστηριώδη ραδιοσήματα έχουν επισημανθεί από ραδιοτηλεσκόπια σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας έτσι πολύ δύσκολη τη δικαιολογία ότι μπορεί να πρόκειται για φάρσες φοιτητών Αστρονομίας

Κατέβηκε στην Αίγυπτο κι έζησε εκεί σαν ξένος, με λίγους ανθρώπους γύρω του.

Στη συνέντευξή του στις "Επιλογές" της "Μακεδονίας της Κυριακής", ο ζωντανός θρύλος του ΠΑΟΚ αποκάλυψε πως από το βιβλίο του λείπουν μόνο τα γεγονότα που έχει διαγράψει από τη μνήμη του.

Πέντε εκατομμύρια ραδιοσήματα που έχουν συγκεντρωθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια από το ραδιο-τηλεσκόπιο Αρεσίμπο και ανάμεσα σε αυτά, υπάρχουν περίπου 150 που αντιστέκονται ακόμα στην επιστημονική εξήγηση.

Εκεί έγινε έθνος μεγάλο, ισχυρό και πολυάριθμο.

"Σε αρκετά πράγματα πάτησα delete γιατί έπρεπε να το κάνω", τόνισε ο "Μεγαλέξανδρος", συμπληρώνοντας πάντως ότι… "ποτέ δεν έχω μετανιώσει για όσα έκανα.

Αυτά ακριβώς τα ραδιοσήματα δεν φαίνεται να προέρχονται από γήινη πηγή, ούτε από δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά πάνω από τη Γη, ή από άλλες γνωστές πηγές ραδιοσημάτων στην υφήλιο.

Αλλά οι Αιγύπτιοι μας κακομεταχειρίζονταν, μας καταπίεζαν και μας επέβαλλαν σκληρή δουλεία.

Απλώς, έχω διαπιστώσει τα λάθη μου".

Τα ίδια ραδιοσήματα έχουν επισημανθεί και από άλλα ραδιοτηλεσκόπια στον κόσμο, καθιστώντας έτσι πολύ δύσκολη τη δικαιολογία ότι μπορεί να πρόκειται για φάρσες φοιτητών Αστρονομίας.

Τότε επικαλεστήκαμε τον Κύριο, το Θεό των προγόνων μας κι εκείνος άκουσε τη φωνή μας και είδε τη δυστυχία μας, την ταλαιπωρία μας και την καταπίεσή μας.

Ο Κούδας αναφέρθηκε επίσης στην καταστροφή της προτομής του ("με πληγώνει η γραφειοκρατική καθυστέρηση, γιατί η αποκατάσταση της προτομής ισοδυναμεί με την αποκατάσταση του ποδοσφαίρου, έτσι όπως θέλουμε να είναι"), αλλά και στην ενασχόλησή του με τον ΠΑΟΚ:

Δείχνουν να προέρχονται από αστέρια μεγάλου μεγέθους, όπως ο Ήλιος και πλανητικών συστημάτων αναλόγων με το δικό μας.

Μας έβγαλε από την Αίγυπτο με το δυνατό του χέρι, με την ακαταμάχητη δύναμή του, με σημεία και θαύματα…

"Για μένα, το 'παιχνίδι' αυτό δεν έχει τελειώσει.

Με άλλα λόγια, υπάρχει μια αμυδρή - όχι όμως και μηδενική - πιθανότητα ένα από αυτά τα ραδιοσήματα να προέρχεται πιθανότητα από εξωγήινο πολιτισμό.

Και μας έφερε σ' αυτόν τον τόπο και μας έδωσε τη χώρα αυτή, χώρα που ρέει γάλα και μέλι.

Ο ΠΑΟΚ δεν βρίσκεται στην κατάσταση που οραματιζόμουν.

Στο Πόρτο Ρίκο

Δευτ 26, 5-9

Προσωπικά, με ικανοποιεί να συζητούνται οι προτάσεις που κατά καιρούς καταθέτω.

Αυτή την εβδομάδα ομάδα τριών αστρονόμων του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας με επικεφαλής τον δρα Νταν Γουέρδιμερ, θα ταξιδέψει στο Πόρτο Ρίκο για να επισκεφθεί το τηλεσκόπιο Αρεσίμπο, το μεγαλύτερο και ισχυρότερο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο, για να το κατευθύνουν στα σημεία εκείνα του ουρανού απ' όπου ακούστηκαν, προκειμένου να διαπιστώσουν αν θα ξανακούσουν μερικά από εκείνα τα μυστηριώδη κοσμικά ραδιοσήματα για να διαπιστωθεί αν πράγματι έχουμε παρέα στο Διάστημα.

Β. Αφού διαβάσετε το Σοφία Σειράχ 45, 1-5: δικαιολογήστε τους χαρακτηρισμούς που αποδίδει ο συγγραφέας στο Μωυσή στηριζόμενοι στα γεγονότα του κεφαλαίου. Δεν ζητώ κάτι άλλο…".

«Νομίζω πως οι πιθανότητες είναι μία στις δέκα χιλιάδες πως αυτά τα ραδιοσήματα είναι πραγματικά», υποστηρίζει ο καθηγητής Γουέρδιμερ.

Από τους απογόνους του Ιακώβ, ο Κύριος ανέδειξε έναν άντρα, που τον αγάπησε και που έγινε αποδεκτός απ' όλους.

Τα Ηνωμένα Έθνη πάντως, δεν παίζουν με τις πιθανότητες.

Αγαπήθηκε απ' το Θεό κι απ' τους ανθρώπους.

Σχεδιάζουν να συντάξουν ένα πρωτόκολλο, στο οποίο θα περιγράφεται πώς θα πρέπει να ανταποκριθούν τα κράτη της Γης σε περίπτωση που υπάρξει επαφή με εξωγήινους.

Ήταν ο Μωυσής αυτός που η μνήμη του είναι ευλογημένη.

Στο πρωτόκολλο θα προβλέπεται πώς θα πρέπει να μοιραστούν όλοι οι επιστήμονες τις πληροφορίες για οποιασδήποτε μορφής επαφή.

Τον τίμησε όμοια με τους αγίους αγγέλους και τον ανέδειξε μεγάλον, ώστε να εμπνέει φόβο στους εχθρούς.

Ακόμα θα προβλέπεται να παρεμβληθούν παράσιτα σε κάθε παρόμοια προσπάθεια τηλεπικοινωνίας με εξωγήινους.

Τον δόξασε μπροστά σε βασιλιάδες.

Το ότι η έρευνα για εξωγήινη νοήμονα ύπαρξη (SETI) έχει φθάσει σ' αυτά τα επίπεδα οφείλεται σε μια ομάδα αστρονόμων, οι οποίοι έχουν δώσει μεγάλους αγώνες για να πείσουν πως η δουλειά τους έχει αξία, αλλά και σε χιλιάδες πολίτες που, πιστεύοντας στην προσπάθεια, έδωσαν το δικαίωμα πρόσβασης στους προσωπικούς τους υπολογιστές σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα τεράστιο κύκλωμα επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών.

Με τα λόγια του Μωυσή ο Θεός έκανε να σταματήσουν τα μαγικά σημεία (των ειδώλων).

Ο Γουέρδιμερ είναι ο επικεφαλής επιστήμονας αυτού του προγράμματος (seti@home).

Του έδωσε εντολές για το λαό του και του φανέρωσε ένα μέρος απ' τη δόξα του.

Οι χρήστες που θέλουν μπορούν να «κατεβάσουν» ένα προγραμματάκι (προφύλαξης οθόνης), που όταν δεν λειτουργεί ο υπολογιστής τους συνδέεται με το SETI.

Τον καθιέρωσε χάρη στην πίστη του…τον αξίωσε ν' ακούσει τη φωνή του…του έδωσε απευθείας τις εντολές, το νόμο της ζωής και της γνώσης, για να διδάξει τη Διαθήκη του στους απογόνους του Ιακώβ, και στο λαό του Ισραήλ τις αποφάσεις του

Από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα, το 1999, τέσσερα εκατομμύρια υπολογιστές έχουν συνδεθεί με αποτέλεσμα να έχει εξοικονομηθεί ο αξιοθαύμαστος υπολογιστικός χρόνος που ισούται με 1,3 εκατομμύρια έτη.

Σειρ 45, 1-5

Γ. Σε ποια σημεία των διηγήσεων της Εξόδου μπορείτε να επισημάνετε την παρουσία και τη δράση του Θεού μέσα στην ιστορία των ανθρώπων;

Δ. Στο Εξ 34, 6 ο Θεός λέει: «Εγώ είμαι ο Κύριος, ο Κύριος ο Θεός. Είμαι γεμάτος καλοσύνη και έλεος, υπομονετικός, πιστός και πρόθυμος να συγχωρήσω». Αναγνωρίστε αυτά τα χαρακτηριστικά του Θεού / Πατέρα στις διηγήσεις του κεφαλαίου.

Ε. Ξαναγυρνώντας στις διηγήσεις όλου του κεφαλαίου να επισημάνετε τις στιγμές που οι ηγέτες του λαού χρειάστηκε να ξαναθυμίσουν στο λαό τη Διαθήκη του με το Θεό.

ΣΤ. Να επισημάνετε σημεία των διηγήσεων, όπου οι Ισραηλίτες καλούνται να αποφασίσουν ελεύθερα «ζωή μακριά ή κοντά στο Θεό».

Ζ. Στην Καινή Διαθήκη ο Απόστολος Παύλος γράφει: Πίστη σημαίνει σιγουριά γι' αυτά που ελπίζουμε και βεβαιότητα γι' αυτά που δε βλέπουμε (Εβρ 11, 5). Φέρνει μάλιστα ως παραδείγματα τέτοιας πίστης πρόσωπα από την Παλαιά Διαθήκη αρχίζοντας από τον Αβραάμ. Θυμηθείτε γεγονότα στα οποία είδαμε να εκδηλώνεται μια τέτοια πίστη.

Η. Δίπλα βλέπουμε καταστάσεις ζωής και συναισθήματα που αφορούν όλους τους ανθρώπους κάθε εποχής. Προσπαθήστε να τα αναγνωρίσετε στα γεγονότα της Εξόδου.

• Είμαι σε αδιέξοδο • Σπάω τα δεσμά • Ψάχνω καινούριους δρόμους • Καλλιεργώ σχέσεις • Μεγαλώνω, ωριμάζω • Κάνω λάθη • Μετανιώνω • Προδίδω • Δειλιάζω / φοβάμαι • Επιλέγω ελεύθερα • Εμπιστεύομαι • Καθοδηγούμαι