Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( γεματο θα ειναι το αλεξανδρειο στον αγωνα αρησ-ολυμπιακος :: 5/1/2006 21:02:42) 

Οι οπαδοί του Άρη αναμένεται να εξαντλήσουν τα εισιτήρια για δεύτερη φορά στη φετινή σεζόν.

Το… Καμπ Ντέιβιντ των Ίνκας

Τι μάθαμε σε αυτό το κεφάλαιο

ΓΕΜΑΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η μυστηριώδης πόλη Μάτσου Πίτσου ίσως ήταν ένα εξοχικό του αυτοκράτορα

- Οι εικονικές διευθύνσεις βοηθούν στην παράλληλη εκτέλεση πολλών διεργασιών χωρίς η μια να παρεμβαίνει στις θέσεις μνήμης που χρησιμοποιεί η άλλη.

Το δεύτερο sold out

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΤΙΝΑΚΗΣ

- Η πιο δημοφιλής τεχνική αντιστοίχισης εικονικών διευθύνσεων σε φυσικές είναι η σελιδοποίηση.

Σκηνές ανάλογες μ' αυτές του αγώνα με τον Παναθηναϊκό αναμένεται να εκτυλιχθούν στις κερκίδες του Αλεξάνδρειου στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τα εισιτήρια παρουσιάζουν τεράστια ζήτηση και το δεύτερο "σολντ άουτ" τη φετινή περίοδο είναι πολύ πιθανό.

Ορισμένα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν ξεχασμένα στα υπόγεια του Μουσείου του Γέιλ γίνεται προσπάθεια να εξεταστούν με δεύτερη ματιά και οι αρχαιολόγοι έχουν αρχίσει να αναθεωρούν τις απόψεις τους για τη σημασία της Μάτσου Πίτσου, της πιο διάσημης «χαμένης πόλης» των Ίνκας.

- Στην αντιστοίχιση εικονικής με φυσική μνήμη, τρία είναι τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν: αν η μεταφορά της μνήμης θα γίνεται με αίτηση ή με πρόβλεψη, πώς θα επιλέγεται η σελίδα που θα αντικατασταθεί και πού θα τοποθετηθεί ένα νέο τμήμα μνήμης.

του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ

Η επανεξέταση του ζητήματος έρχεται κάπου 90 χρόνια μετά τα ευρήματα που είχε ανακαλύψει ο εξερευνητής Χιράμ Μπίγαμ, ο οποίος κατόρθωσε να ανοίξει δρόμο ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση στον ορεινό όγκο των Άνδεων του Περού και να φέρει στο φως μια ονειρική άποψη του προκολομβιανού παρελθόντος της περιοχής.

Βιβλιογραφία - Πηγές

Αρκετοί ήταν αυτοί που προμηθεύτηκαν χθες ένα εισιτήριο, ενώ τόσο αύριο όσο και την ημέρα του αγώνα αναμένεται να επισκεφτούν πολλοί τα εκδοτήρια και την μπουτίκ του Άρη, για να αγοράσουν τα μαγικά χαρτάκια.

«Χαμένη πόλη»

Παπακωσταντίνου Γ., Ν. Μπιλάλη, Π. Τσανάκα, Λειτουργικά Συστήματα: Αρχές Λειτουργίας, Συμμετρία, 1989.

Η νίκη επί της Βέντσπιλς φαίνεται ότι έχει ανοίξει την όρεξη του κόσμου που διψά για επιτυχίες απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους όπως είναι ο Ολυμπιακός. Εκεί, κρυμμένη μέσα στο χιόνι και στα σύννεφα, ήταν η Μάτσου Πίτσου.

Silberschatz Α., Peterson J., Galvin P., Operating System Concepts, Addison -Wesley, 1991.

Οι παίκτες του Άρη ζητούν κι αυτοί τη συμπαράσταση του κόσμου που τους δίνει την ώθηση που πρέπει για να κερδίσουν παιχνίδια ντέρμπι, όπως είναι αυτό της Κυριακής . Μπροστά στα μάτια του, αναδύθηκαν μέσα από μια πράσινη ζούγκλα εγκατάλειψης οι αυτοκρατορικές πέτρες που εμπόδιζαν τους αδιάκριτους επισκέπτες και τους περίεργους εξερευνητές να πλησιάσουν στη μυστικιστική ατμόσφαιρα της «χαμένης πόλης». ΚΕΝΤΡΙΚΟ πρόσωπο του αγώνα θα είναι ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης ο οποίος επιστρέφει την Κυριακή στο Αλεξάνδρειο ως αντίπαλος του Άρη. Ο όρος «χαμένη πόλη», που τον μετέδωσε στον κόσμο ο Μπίγαμ, ήταν ένα μαγικό ελιξίριο που κέντριζε τη φαντασία των ρομαντικών, των εξερευνητών και των αρχαιολόγων εκείνη την εποχή, δηλαδή το καλοκαίρι του 1911. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις του κόσμου προς τον 20χρονο σέντερ, που ήταν ένας από τους αγαπημένους παίκτες της κερκίδας την περυσινή χρονιά. Και ο ριψοκίνδυνος Μπίγαμ έδειχνε να προσωποποιεί το πνεύμα της περιέργειας και το κουράγιο που οδηγούσε με επιτυχία σε ανακαλύψεις ενός ξεχασμένου παρελθόντος.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ της ομάδας συνεχίστηκε χθες με τον Αντρέα Ματζόν να μην αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

Μάτσου Πίτσου. Ομάδα ειδικών υποστηρίζει ότι έχει εξιχνιάσει το μυστήριο, απομυθοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τον θρύλο της πόλης των Ίνκας

Ο Ιταλός τεχνικός έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και καταστρώνει τα πλάνα του για την αναμέτρηση με τους "ερυθρόλευκους".

Η ανακάλυψη της Μάτσου Πίτσου αποδείχτηκε πολύ πιο εύκολη από την επίλυση του μυστηρίου της θέσης που κατείχε στην Αυτοκρατορία των Ίνκας, με τον αναμφισβήτητο πλούτο και ισχύ ώς την εποχή που έφτασαν οι Ευρωπαίοι.

Χθες ο Ματζόν παρακολούθησε το παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για την Ευρωλίγκα και διαμόρφωσε ακόμη πληρέστερη εικόνα.

Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική παραμένει άλυτο μυστήριο, μια και δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιοι ακριβώς κατοικούσαν σ' αυτή την απομονωμένη περιοχή και για ποιο λόγο. ΚΟΝΤΡΑ στη Βέντσπιλς ήταν φανερό, ότι ο Άρης ήθελε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των παικτών του πετυχαίνοντας περισσότερα εύκολα καλάθια από αιφνιδιασμούς.

Ο Μπίγαμ, ιστορικός στο Γέιλ, είχε κάνει τρεις υποθέσεις, που αποδείχτηκαν όμως και οι τρεις λαθεμένες.

Αυτό θα επιδιώξει να κάνει και στα επόμενα παιχνίδια.

Μία πιο πρόσφατη έρευνα πριν από μερικά χρόνια από ομάδα ειδικών υποστηρίζει πως έχει εξιχνιάσει το μυστήριο σε μεγάλο βαθμό, απομυθοποιώντας τον θρύλο της Μάτσου Πίτσου.

"Βασικό όπλο μας είναι, πλέον, το τρέξιμο κι οι αυξημένες απαιτήσεις στον τομέα της ταχύτητας.

Η φαντασμαγορική περιοχή δεν ήταν ακριβώς αυτό που κατά τον Μπίγαμ αποτελούσε το ιστορικό λίκνο των Ίνκας και το τελευταίο οχυρό στον αγώνα τους εναντίον των Ισπανών κατακτητών τον 16ο αιώνα.

Όχι, όμως, χωρίς κανόνες και άναρχα.

Ούτε ήταν ο απαγορευμένος ιερός τόπος θυσιών όπου κατοικούσαν αφιερωμένες κόρες, οι αποκαλούμενες Παρθένες του Ήλιου, μαζί με ιερείς που λάτρευαν τον θεό Ήλιο.

Το λεγόμενο "ραν εν γκαν" στιλ παιχνιδιού δεν ισχύει, δεν εφαρμόζεται τόσο εύκολα όσο νομίζουμε.

Σύμφωνα με τη νέα προσγειωμένη θεωρία, η Μάτσου Πίτσου δεν ήταν παρά ένα από τα πολλά ιδιωτικά καταφύγια του αυτοκράτορα, και ειδικότερα, το πιο προσφιλές εξοχικό παλάτι όπου κατέφευγε πολλές φορές για να αναπαυθεί με την πολυμελή οικογένειά του.

Όλα γίνονται κάτω από κανόνες.

Ήταν αυτό που οι σύγχρονοι αρχαιολόγοι αποκαλούν «Καμπ Ντέιβιντ» της εποχής, με όλες τις αναλογίες σε μέγεθος, αρχιτεκτονική και πλούτο.

Όλα γίνονται με συγκεκριμένες δουλειές που μπορεί να κάνει κάποιος παίκτης μέσα στο γήπεδο.

Οι μελέτες

Έτσι προκύπτει το αποτέλεσμα", υποστήριξε ο Αντώνης Ασημακόπουλος και συμπλήρωσε.

Ιέρειες του Ήλιου. Οι απόγονοι των Ίνκας διατηρούν τη θρησκεία των προγόνων τους. Παλαιότερη θεωρία ήθελε το Μάτσου Πίτσου πόλη ιερή αφιερωμένη στον θεό Ήλιο

"Δεν είναι, όμως, πάντα εύκολο να εκτελεστεί στο γήπεδο η θεωρία.

Την άποψη αυτή υποστηρίζει και η σύγχρονη έκθεση που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πιμπόντι, στο Γέιλ, με τίτλο «Μάτσου Πίτσου: Αποκαλύπτοντας το μυστήριο των Ίνκας», που θα μεταφερθεί στις αρχές Μαΐου στο Λος Άντζελες κι από κει σε πολλές αμερικανικές μεγαλουπόλεις.

"Το αρνητικό με μας είναι ότι έχουμε πολλές αλλαγές σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Η νέα προσέγγιση στην απαγορευμένη πόλη, υποστηρίζουν οι Αμερικανοί ειδικοί, βασίζεται σε ενδελεχή μελέτη ισπανικών νομικών εγγράφων του 16ου αιώνα, στην επανεξέταση πολλών ευρημάτων από πηλό, μπρούντζο, κοσμημάτων και εργαλείων, καθώς και σκελετών που είχαν βρεθεί στα ερείπια της αυτοκρατορικής πόλης.

Πρέπει, λοιπόν, να τις περάσουμε από τη θεωρία και το καθαρά τεχνικό μέρος στο γήπεδο.

Πολλά από αυτά τα ευρήματα αποτελούσαν έναν ξεχασμένο θησαυρό από την εποχή που ο Μπίγαμ τα είχε στείλει στις ΗΠΑ για να παραμένουν καλά αποθηκευμένα επί δεκαετίες στα υπόγεια του Μουσείου. Πολλά από τα αντικείμενα αυτά ήταν καλά τυλιγμένα σε εφημερίδες του 1920, ώσπου πριν από μερικά χρόνια προκάλεσαν το όψιμο ενδιαφέρον των αρχαιολόγων.

LINK:

* http://www.peabody.yale.edu/