Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( "πνίγονται" στα χρέη :: 27/2/2006 21:37:34) 

Ούτε ένα ευρώ στα ταμεία 100 δήμων, εξαιτίας υποχρεωτικών απαλλοτριώσεων ΜΑΡΚΑΡΙΑΝ: ΓΚΟΥΜΑΣ Ή ΛΙΝΚΑΡ ΟΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΙΝΑ

Πρωτόκολλα Επικοινωνίας

"Πνίγονται" στα χρέη

Σας εμπιστεύομαι

Η δικτύωση μας δίνει τη δυνατότητα διασύνδεσης υπολογιστών με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα και επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών εφαρμογών λογισμικού.

Της ΦΑΝΗΣ ΣΟΒΙΤΣΛΗ

ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΠΑΝΑΝΙΔΗΣ

Για να γίνει εφικτή η επικοινωνία, όλοι οι υπολογιστές και οι εφαρμογές χρησιμοποιούν το ίδιο σύνολο κανόνων και διαδικασιών για την ανταλλαγή δεδομένων.

"Στο ταμείο του δήμου δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ, την ώρα που σε δύο μήνες πρέπει να εξασφαλίζουμε 500.000 ευρώ για να μη βγουν… στο σφυρί επτά δημοτικά οικόπεδα ή στη χειρότερη να κινδυνεύσει και το δημαρχείο".

Πρώτη επιλογή του Μαρκαριάν για τη θέση του Μπασινά είναι ο Γκούμας

Αυτοί οι κανόνες ονομάζονται πρωτόκολλο επικοινωνίας (communication protocol).

Και αυτό είναι μόνο η αρχή για το δήμο Πολίχνης, όπως εξηγεί ο δήμαρχος Μιχάλης Ξανθόπουλος, καθώς τα άμεσα χρέη του από απαλλοτριώσεις ιδιωτικών εκτάσεων υπολογίζονται σε 6 εκατ. ευρώ. Απογοήτευση και κατήφεια χθες στην Παιανία, όπου διαπιστώθηκε και επισήμως αυτό που ήταν λίγο-πολύ γνωστό.

Έτσι τα δεδομένα μπορούν να αναπαρίστανται διαφορετικά σε κάθε υπολογιστή, όμως στο δίκτυο «ταξιδεύουν» έχοντας μορφή και οργάνωση κοινά αποδεκτές απ' όλους τους υπολογιστές του δικτύου.

Την ίδια ώρα, στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, όπως η Πολίχνη, βρίσκονται άλλοι 90 οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) της χώρας, δήμοι κυρίως αστικοί και όχι καποδιστριακοί, που καλούνται να πληρώσουν τα… σπασμένα των ρυμοτομικών σχεδίων, εξαιτίας των οποίων δεσμεύτηκαν χιλιάδες ιδιωτικές εκτάσεις για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων.

Ο Άγγελος Μπασινάς θα απουσιάσει από την κρισιμότατη ρεβάνς με την Πόρτο και ο Παναθηναϊκός θα στερηθεί όχι μόνο τις υπηρεσίες του αρχηγού του, αλλά και το πολυτιμότερο εργαλείο του στον χώρο του κέντρου.

Εξαιτίας της πληθώρας διαφορετικών αρχιτεκτονικών υπολογιστών, λειτουργικών συστημάτων, εφαρμογών και τύπων δικτύων υπάρχει πολυπλοκότητα στο είδος και στο πλήθος των πρωτοκόλλων επικοινωνίας.

Ένα μεγάλο ποσοστό μάλιστα από τους 100 δήμους, βρίσκονται και στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο χορός των κατασχέσεων άρχισε πριν από τέσσερα χρόνια στο δήμο Καλαμαριάς, που εξαιτίας των απαλλοτριωμένων εκτάσεων για τη διάνοιξη της Πόντου έχασε σε πλειστηριασμούς, 28 διαμερίσματα και 3 οικόπεδα, μόλις στο 1/5 της αρχικής τους αξίας.

Μάλιστα, η εν λόγω είδηση γέμισε χαρά το στρατόπεδο της Πόρτο, που πλέον μιλάει για πρόκριση!

Υπάρχουν π.χ. πρωτόκολλα που ρυθμίζουν την επικοινωνία στο φυσικό μέσο διασύνδεσης, μεταξύ των καρτών δικτύου και του καλωδίου.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση δεν εξετάζει προς το παρόν καμία πρόταση για ρύθμιση ή τροπολογία που να ρυθμίζει τα χρέη, ειδικά των χρεοκοπημένων δήμων.

Ο διεθνής μέσος υποβλήθηκε χθες σε μαγνητική τομογραφία και τα αποτελέσματά της - αν και αναμενόμενα - σκόρπισαν απογοήτευση σε προπονητή και συμπαίκτες.

Σε αυτά τα πρωτόκολλα δε γίνεται διάκριση μεταξύ των πληροφοριών· όλες μαζί ενσωματώνονται σε πακέτα, δηλαδή αυτοτελείς μονάδες πληροφορίας μήκους μερικών εκατοντάδων bytes που ταξιδεύουν στο δίκτυο.

Το υπουργείο Εσωτερικών το μόνο που κρίνει ως εφικτό είναι να επεκταθεί η ρύθμιση που είχε ανακοινωθεί πριν από ένα χρόνο και αφορούσε σε σύναψη δανείου για την αποπληρωμή χρεών από απαλλοτριώσεις, με την πρώτη δόση να αποπληρώνεται δύο χρόνια μετά.

Ο Μπασινάς υπέστη μερική ρήξη στον δεξιό δικέφαλο και τέθηκε νοκ άουτ για τις επόμενες δώδεκα ημέρες, κάτι που σημαίνει πως θα απουσιάσει στον κρίσιμο αγώνα με την Πόρτο, καθώς και στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος με τα Γιάννινα, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στο παιχνίδι με τον Ηρακλή στη Νέα Ευκαρπία.

Τα πρωτόκολλα εξαρτώνται από την ταχύτητα του δικτύου, τον τρόπο επικοινωνίας υπολογιστή - δικτύου κλπ.

"Και τοκοχρεολύσια"

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Υπάρχουν όμως πρωτόκολλα ανωτέρου επιπέδου που έχουν σχέση με την επικοινωνία των εφαρμογών και διακρίνουν τις πληροφορίες, μεταφράζοντάς τις για επεξεργασία από κάποιο πρόγραμμα.

Ο δήμος Πολίχνης πάντως αν κατάφερε μέχρι σήμερα να αποτρέψει πλειστηριασμούς δημοτικών ακινήτων, όπως η Σχολή Χορού ή και το κτίριο του δημαρχείου, στο εξής δεν πρόκειται να το επιτύχει, καθώς τα χρέη ξεχειλίζουν και επιπλέον στόχος είναι να βρεθούν 500.000 ευρώ, για να μη χαθούν τα δημοτικά οικόπεδα.

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν ήταν φανερά στεναχωρημένος στη χθεσινή προπόνηση και τόνισε:

Το κάθε πρωτόκολλο έχει τη δυνατότητα να ελέγχει και να διορθώνει λάθη στο επίπεδο που ρυθμίζει.

Η οικονομική του κατάσταση όμως μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιδεινωθεί, καθώς όπως επισημαίνει ο δήμαρχος, το ποσό των 500.000 ευρώ αφορά 300 δικαιούχους αποζημιώσεων που έστειλαν στο δήμο τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

«Είναι σίγουρο ότι θα μας λείψει ο Μπασινάς.

Τα πιο γνωστά πρωτόκολλα επικοινωνίας είναι:

"Αν στο μεταξύ κινηθούν δικαστικά όλοι οι ιδιώτες, η περιουσία των οποίων δεσμεύτηκε στο παρελθόν, τότε τα χρέη του δήμου θα αγγίξουν τα 20 εκατ. ευρώ", υπογραμμίζει ο κ. Ξανθόπουλος.

Είναι μεγάλη απώλεια για εμάς, όμως, υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να καλύψουν το κενό του.

- Xmodem/Zmodem/Ymodem/Kermit:

Την ίδια στιγμή ο δήμος "πνίγεται" και από τα τοκοχρεολύσια, καθώς συνολικά τα χρέη του από τα δάνεια που κλήθηκε να συνάψει ανέρχονται σε 4,5 εκατ. ευρώ.

Σας έχω εμπιστοσύνη και το ξέρετε.

Απλά πρωτόκολλα επικοινωνίας για σύνδεση μέσω modem.

Την τελευταία τριετία κατόρθωσε να αποπληρώσει περίπου 3,5 εκατ. ευρώ αλλά πήρε και νέα δάνεια για τις τρέχουσες υποχρεώσεις, που αφορούσαν αποζημιώσεις απαλλοτριώσεων και προμηθευτές.

Μας περιμένει μια δύσκολη βραδιά με την Πόρτο και το ματς θα είναι δυσκολότερο από το πρώτο.

Διαφέρουν ως προς το μέγεθος του πακέτου που χρησιμοποιείται για την αποστολή δεδομένων.

Τι προτείνει η ΚΕΔΚΕ

Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί, να μην τους δώσουμε χώρο να κάνουν το παιχνίδι τους και να κυνηγήσουμε το γκολ.

Έτσι το Xmodem χρησιμοποιεί μέγεθος 128 bytes για κάθε πακέτο, το Zmodem 512 bytes και το Ymodem 1024 bytes.

Οι προτάσεις της ΚΕΔΚΕ για το θέμα είναι εξής :

Θέλω το μυαλό σας να είναι στραμμένο μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Το Kermit έχει πακέτα μεταβλητού μεγέθους.

1. Τροποποίηση της νομοθεσίας, ώστε να μη γίνονται κατασχέσεις δημοτικής περιουσίας, όταν οι απαλλοτριώσεις έγιναν στο πλαίσιο της ρυμοτομίας.

Είναι μεγάλη υπόθεση για εμάς να περάσουμε στα ημιτελικά του ΟΥΕΦΑ». - Ethernet:

2. Ειδικό πρόγραμμα μέσα από το Ειδικό Ταμείο Ρυμοτομίας (ΕΤΕΠΣ) για την άμεση καταβολή των κατεπειγουσών αναγκών των ΟΤΑ.

Πάντως, το δίλημμα που έχει ο Ουρουγουανός σε ό,τι αφορά τον αγώνα με την Πόρτο, έχει να κάνει με τον αντικαταστάτη του Μπασινά, ο οποίος θα είναι ένας εκ των Γκούμα - Λίνκαρ.

Το πιο διαδεδομένο πρωτόκολλο επικοινωνίας σε τοπικά δίκτυα υπολογιστών

3. Έκδοση ομολόγων του δημοσίου που θα παραχωρούνται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ο τελευταίος στο παιχνίδι με το Αιγάλεω ήταν εξαιρετικός, ωστόσο, ο διεθνής στόπερ είναι ο επικρατέστερος να αγωνιστεί, τόσο λόγω εμπειρίας όσο και ανασταλτικών ικανοτήτων. - Token Ring:

4. Δημιουργία Τράπεζας Γης σε νομαρχιακό επίπεδο για ανταλλαγή εκτάσεων ίσης αξίας.

ΕΛΠΙΔΕΣ

Πρωτόκολλο επικοινωνίας που βασίζεται στην ύπαρξη ενός ειδικού πακέτου (σκυτάλη) που ταξιδεύει μέσα στο δίκτυο.

Στο μεταξύ, η είδηση του τραυματισμού του Μπασινά ήταν το βασικότερο θέμα των πορτογαλικών εφημερίδων, οι οποίες στάθηκαν ελάχιστα στην πολύ καλή απόδοση του ΠΑΟ και τη νίκη εις βάρος του Αιγάλεω.

Όποιος υπολογιστής είναι ιδιοκτήτης του πακέτου, έχει τον έλεγχο του δικτύου, και μπορεί να αποστείλει δεδομένα.

«Ο Παναθηναϊκός νίκησε, όμως, έχασε τον αρχηγό του», αναφέρει χαρακτηριστικά η «Record» και το σχετικό άρθρο αναφέρει με λεπτομέρειες τη φάση του 80', όταν τραυματίστηκε ο Μπασινάς.

- FDDI:

Μάλιστα, το εν λόγω γεγονός έδωσε ακόμα περισσότερες ελπίδες στο στρατόπεδο της Πόρτο, για τη ρεβάνς της Πέμπτης.

Πρωτόκολλο επικοινωνίας για μεγάλες ταχύτητες δικτύων με οπτικές ίνες.

Στη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος με τη Λεϊρία, οι οπαδοί των «Δράκων» ύψωσαν πανό το οποίο ανέφερε: «Το πιστεύουμε: Μπορούμε το 0-2», ενώ και ο προπονητής της ομάδας κινήθηκε στο ίδιο μήκος, λέγοντας ότι παρά την κούραση των ποδοσφαιριστών του, η Πόρτο μπορεί να ανατρέψει το 1-0 στη Λεωφόρο και να πάρει την πρόκριση.

Χρησιμοποιείται κυρίως σε δίκτυα κορμού (backbone) που συνενώνουν μικρότερα δίκτυα Ethernet.

Ο προπονητής της αντιπάλου του ΠΑΟ, Ζοζέ Μουρίνιο, αναφέρθηκε στον αγώνα της προσεχούς Πέμπτης, λίγη ώρα μετά την άνετη νίκη της ομάδας του με 2-0 επί της Λεϊρία:

- ATM:

«Μπορεί να είμαστε πίσω στο σκορ, αλλά θεωρώ ότι μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση.

Πρωτόκολλο που υποστηρίζει πολύ μεγάλες ταχύτητες επικοινωνίας

Αλλά ακόμα και αν αποκλειστούμε δεν θα πρόκειται για μεγάλη ζημιά, αν σκεφτούμε ότι παίζουμε απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα.

- Frame Relay:

Αγωνιζόμαστε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αλλά νομίζω ότι η δυναμικότητα της διοργάνωσης είναι αντίστοιχη μ' αυτή του Τσάμπιονς Λιγκ».

Άλλο ένα πρωτόκολλο υψηλών ταχυτήτων για δίκτυα κορμού.

Η αποστολή της Πόρτο φτάνει σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα και περίπου 200 οπαδοί θα την ακολουθήσουν. - PowerTalk:

*** Ο ΠΑΟ ζήτησε χθες από την ΕΠΑΕ να διεξαχθεί Δευτέρα και όχι Κυριακή το εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τα Γιάννινα, ενώ παρακάλεσε την ΕΠΟ να ενσωματωθούν οι διεθνείς της ομάδας στην Εθνική μια ημέρα αργότερα από τους υπόλοιπους (στις 25 και όχι στις 24 του μηνός) για το φιλικό ματς της 26ης Μαρτίου με την Αυστρία στο Γκρατς.

Πρωτόκολλο επικοινωνίας για υπολογιστές Apple Macintosh

- Χ.25: Διεθνές πρότυπο για δίκτυα μεταγωγής πακέτου.

- TCP/IP: Πρωτόκολλο περιγραφής των πακέτων που μεταδίδονται σε ένα δίκτυο. Είναι το ευρέως διαδεδομένο πρωτόκολλο στην κοινότητα του Διαδικτύου (Internet).

- IPX: Πρωτόκολλο με λειτουργία αντίστοιχη του TCP/IP που χρησιμοποιείται σε δίκτυα Novell.