Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ολοκληρώθηκε η προεκλογική περίοδος χθες και όλα φαίνεται να είναι έτοιμα για τις αυριανές εκλογές στα παλαιστινιακά εδάφη.

ΠΑΤΡΑ

Φάση ανάκλησης

Η δυναμική που εμφανίζει η Χαμάς, η οποία κατέρχεται για πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές, έχει ανησυχήσει Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ, ενώ ήδη στον Τύπο έγινε λόγος για ενίσχυση με αμερικανικά κονδύλια, προκειμένου να ανακοπεί η ανοδική πορεία της.

Άγνωστη αρένα στο φως

Στη φάση ανάκλησης, η διεύθυνση εντολής που περιέχεται στο μετρητή προγράμματος PC μεταφέρεται στον καταχωρητή διευθύνσεων μνήμης MAR της μονάδας μνήμης (βήμα 1).

Την ίδια ώρα η ισλαμική οργάνωση Τζιχάντ καλεί τους οπαδούς της να απόσχουν από τις εκλογές.

Π.Θ.

Στη συνέχεια ενεργοποιείται η λειτουργία ανάγνωσης της μονάδας μνήμης (βήμα 2) και το περιεχόμενο της θέσης που υποδεικνύει ο MAR, δηλαδή η εντολή, μεταφέρεται στον καταχωρητή δεδομένων μνήμης MDR (βήμα 3).

Άγνωστο όμως είναι αν η προτροπή της θα εισακουστεί.

Στην κεντρική οδό Ηφαίστου, ανάμεσα στις κατοικίες, αποκαλύπτεται σιγά σιγά το ρωμαϊκό στάδιο

Από εκεί, η εντολή μεταφέρεται στον καταχωρητή εντολών IR της μονάδας ελέγχου (βήμα 4). Περίπου 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι αναμένεται να προσέλθουν στα περίπου 1.000 εκλογικά τμήματα που έχουν στηθεί στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.

Ένα ρωμαϊκό στάδιο (αρένα), άγνωστο από τις αρχαίες πηγές, φέρνει σιγά σιγά στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην καρδιά της Πάτρας.

Όταν τελειώσει η μεταφορά της εντολής στον IR, ο μετρητής προγράμματος PC αυξάνεται αυτομάτως κατά 1, και υποδεικνύει την επόμενη εντολή στη μνήμη.

"Με το ένα χέρι θα χτίζουμε και με το άλλο θα πολεμάμε", είναι το βασικό σύνθημα της ισλαμικής Χαμάς, η οποία σε άλλα συνθήματά της αναφερόμενη στην αμερικανο-ισραηλίτικη παρέμβαση σημειώνει:

Στην κεντρική οδό Ηφαίστου, πλάι στα σύγχρονα κτίρια της πόλης, οι αρχαιολόγοι βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν άρχισαν να ανακαλύπτουν τα πρώτα ευρήματα καθώς το στάδιο δεν αναφέρεται στις αρχαίες πηγές και, όπως όλα δείχνουν, ήταν προσφορά του αυτοκράτορα Δομιτιανού στην πόλη με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση ρωμαϊκής αποικίας στην περιοχή, δηλαδή περί το 86 μ.Χ.

Έτσι είναι έτοιμος για την ανάκληση της επόμενης εντολής.

"Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ λένε 'όχι' στη Χαμάς.

Στο ρωμαϊκό στάδιο φιλοξενήθηκαν τα «Καισάρεια», αθλητικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Καίσαρα, όπως μαρτυρούν οι σχετικές επιγραφές που εντοπίστηκαν και επιβεβαιώνουν την ταυτότητα του χώρου.

Ο καταχωρητής εντολών IR περιέχει πλέον την τρέχουσα εντολή, η οποία είναι έτοιμη να εκτελεστεί από την ΚΜΕ.

Εσείς τι λέτε;".

Με το πέρασμα των αιώνων όλα τα λίθινα τμήματά του αφαιρέθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν ως οικοδομικό υλικό.

Από την άλλη ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θα αποφύγει τις παλαιστινιακές πόλεις στη Δυτική Όχθη για τρεις ημέρες λόγω των εκλογών.

Το στάδιο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και ως αμφιθέατρο, όπως επισημαίνει ο προϊστάμενος της ΣΤ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Μιχάλης Πετρόπουλος, θα δώσει νέα στοιχεία για τη στρατηγική θέση της Πάτρας, την περίοδο της αποκορύφωσης της ακμής της, δηλαδή μετά το 14 π.Χ.

Ωστόσο σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο ο στρατός θα αποφύγει τις επιδρομές "εκτός από περιπτώσεις που υπάρχουν βόμβες" ή πληροφορίες για επικείμενες επιθέσεις.

«Δυστυχώς, λόγω της διαχρονικά επίκαιρης θέσης της, είχε την ατυχία να κτιστεί επάνω στα ερείπια της αρχαίας η σύγχρονη πόλη της Πάτρας», επισημαίνει ο κ. Πετρόπουλος.

Την Κυριακή Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν τη χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ με περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια, για να βοηθήσει την Παλαιστινιακή Αρχή να υπερισχύσει της Χαμάς στις εκλογές.

Και προσθέτει πως μετά την ολοκλήρωση των ανασκαφών, στόχος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας είναι η ανάδειξη και η ενοποίηση του σταδίου με το γειτονικό ρωμαϊκό ωδείο.

Η εκπρόσωπος του αμερικανικού προξενείου στην Ανατολική Ιερουσαλήμ Μικαέλα Σβάιτσερ-Μπουν δήλωσε πως το πρόγραμμα σχεδιάστηκε "για τη συνεργασία με την Παλαιστινιακή Αρχή, στην προσπάθεια να προωθηθούν οι δημοκρατικοί θεσμοί και οι δημοκρατικοί φορείς και όχι μόνον η Φατάχ".