Parallel Search

Search

Go
Show

Επιστολές :: Πορτρέτο

( who is who :: 24/1/2006 18:41:53) 

Who is who γιατί…

Επίπεδα ιεραρχίας

* Η Άννα Βίσση γεννιέται στη Λάρνακα.

οι γυναίκες έχουν μικρή αντοχή στο αλκοόλ;

Τα επίπεδα 1, 2 και 3 που βλέπουμε στο προηγούμενο σχήμα αφορούν το υλικό του υπολογιστικού συστήματος. Σε ηλικία 12 ετών κερδίζει έναν διαγωνισμό καλύτερης φωνής.

Α.Π.

1 - Το επίπεδο 1, αυτό των πυλών (gates), είναι το χαμηλότερο επίπεδο στην ιεραρχία. * Το 1973 μετακομίζει με την οικογένειά της στην Αθήνα και γράφεται αμέσως στο Εθνικό Ωδείο. Κι αυτό είναι θέμα χημείας… Στο επίπεδο αυτό οι βασικές λειτουργίες επιτελούνται από στοιχειώδη λογικά κυκλώματα όπως καταχωρητές, μνήμες, ελεγκτές λογικών κυκλωμάτων κλπ. Μέσα σε ένα χρόνο καταφέρνει να συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Χαρούλα Αλεξίου και κυρίως ο Μίκης Θεοδωράκης. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν επιστήμονες που δημοσιεύουν τα ευρήματα της έρευνάς τους στην επιθεώρηση «Alcoholism: Clinical and Experimental Research».

Στο επίπεδο 1 υπάρχουν οι βασικές δομικές μονάδες από τις οποίες συντίθεται ένα υπολογιστικό σύστημα και ονομάζονται λογικά κυκλώματα (logical circuits), δηλαδή οι λογικές πύλες, τα flip-flops, οι καταχωρητές κ.ά. * Μετά την περιοδεία της με τον Νταλάρα και την Αλεξίου στο Λονδίνο παίρνει μέρος στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης (1977) όπου κερδίζει την πρώτη θέση με το τραγούδι "Ας κάνουμε απόψε μια ευχή".

Οι γυναίκες έχουν έλλειψη ενός ενζύμου που μεταβολίζει το αλκοόλ, με αποτέλεσμα να είναι πιο ευάλωτες στις τοξικές επιδράσεις του.

2 - Το επίπεδο 2 αφορά τις στοιχειώδεις μικρολειτουργίες (microoperations) που επιτελούνται στο υπολογιστικό σύστημα (π.χ. μεταφορά πληροφοριών).

Η ΕΡΤ την προτείνει για τη Eurovision της επόμενης χρονιά όμως ένας καβγάς μεταξύ των συνθετών στέλνει την Τάνια Τσανακλίδου αντί της Άννας.

Αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, ισχύει για το συκώτι και την καρδιά και ίσως επηρεάζει εγκέφαλο και πάγκρεας.

Για την υλοποίηση των μικρολειτουργιών απαιτείται η ύπαρξη των βασικών κυκλωμάτων του επιπέδου 1. * Το 1980 παίρνει το αίμα της πίσω.

Στο παρελθόν οι επιστήμονες απέδιδαν τις μικρότερες αντοχές των γυναικών στο αλκοόλ στο μικρότερο σωματικό μέγεθος.

3 - Το επίπεδο 3 αφορά τη διαδικασία της ανάκλησης από τη μνήμη και της εκτέλεσης εντολών γλώσσας μηχανής.

Εκπροσωπεί την Ελλάδα στον μουσικό διαγωνισμό και κατακτά την 13η θέση με το "Οτοστόπ".

Αυτήν τη φορά, όμως, οι έρευνες επικεντρώθηκαν στο αποκαλούμενο «πρώτο στάδιο του μεταβολισμού»: πριν το αλκοόλ φθάσει στο αίμα περνάει από το στομάχι, όπου ένα γαστρικό ένζυμο, το ADH, διαλύει μια ποσότητα του αλκοόλ.

Για τη διαδικασία αυτή χρησιμοποιούνται οι μικρολειτουργίες του επιπέδου 2.

Δεν πτοείται και κατακτά το 1982 με την Κύπρο την πέμπτη θέση.

Οι έρευνες έδειξαν ότι οι γυναίκες διαθέτουν αυτό το ένζυμο σε μικρότερη ποσότητα απ' ό,τι οι άνδρες, και ως εκ τούτου έχουν χαμηλότερο ρυθμό του πρώτου σταδίου του μεταβολισμού και μεγαλύτερη πίεση για μια δεδομένη ποσότητα αλκοόλ.

Τα επίπεδα 4, 5 και 6 περιλαμβάνουν το λογισμικό, δηλαδή το λειτουργικό σύστημα, τις γλώσσες υψηλού επιπέδου και τα προγράμματα εφαρμογής, αντίστοιχα.

* Το 1983 είναι η χρονιά - σταθμός στην ζωή της.

Όταν οι επιστήμονες προσπάθησαν να βρουν τη δομή του ADH, ανακάλυψαν ότι περιέχει μια ουσία η οποία βρίσκεται σε έλλειψη στις γυναίκες.

Κάθε ένα επίπεδο μπορεί να αναλυθεί σε άλλα, λεπτομερέστερα, επίπεδα ιεραρχίας.

Ο γάμος της με το Νίκο Καρβέλα με τον οποίο συνεργάζεται ήδη από το 1975 ολοκληρώνει τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική της ευτυχία.

Στο βιβλίο αυτό θα ασχοληθούμε κυρίως με τα επίπεδα 3 και 4.

Αν και χωρίζουν μετά από λίγα χρόνια, συνεχίζουν μέχρι σήμερα να είναι αχώριστοι δισκογραφικά.

* Το 1991 σε συνεργασία με τον Καρβέλα ανεβάζει το μιούζικαλ "Δαίμονες", ενώ τρία χρόνια αργότερα γίνεται τηλεοπτικό πρόσωπο παρουσιάζοντας την εκπομπή "Με αγάπη Άννα" στον ΑΝΤ1.

* Το 1998 το άλμπουμ της "Αντίδοτο" πουλάει 80 χιλιάδες αντίτυπα σε μία εβδομάδα, ενώ το 2000 το "Everything i am" γίνεται το πρώτο διεθνές της σινγκλ.

* Πριν μερικούς μήνες κυκλοφόρησε το δέκατο τέταρτο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο "Nylon".