Parallel Search

Search

Go
Show

Απόψεις :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( συζητηση για τη συνθηκη του αμστερνταμ ) 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

5.3 Σύνδεση μεταξύ ατόμων και μεταξύ ιόντων

Υπάρχει προστασία των δικαιωμάτων για τους μουσουλμάνους της Θράκης

Περιοδεία στα Βαλκάνια για την εγκληματικότητα

Στοιχεία και χημικές ενώσεις

"Δεν θα αφήσουμε τη Θράκη να γίνει πεδίο εθνικιστικών αντεγκλήσεων και δράσης πρακτόρων", δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση καταδίκασε πρώτη την πρόσφατη έκρηξη κοντά στο τουρκικό προξενείο.

Από τα Δυτικά Βαλκάνια αρχίζει τα εκτός Ελλάδος ταξίδια του ο Γιώργος Παπανδρέου, με την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου.

Κάθε σώμα π.χ. το έδαφος, το νερό, ο αέρας, ο άνθρωπος, τα άστρα κτλ. αποτελούνται από συνδυασμούς 92 διαφορετικών μεταξύ τους ειδών ατόμων.

Μιλώντας στη συζήτηση για την κύρωση της Συνθήκης του Άμστερνταμ στη Βουλή, τόνισε ότι η Ελλάδα "είναι σε θέση και έχει τη βούληση να προστατεύσει τα δικαιώματα των μουσουλμάνων ελλήνων πολιτών που ζουν κατά πλειοψηφία στη Θράκη".

Σήμερα αναχωρεί για τα Σκόπια και στη συνέχεια θα πάει στο Βελιγράδι, το Κόσοβο, την Κροατία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Όπως με συνδυασμό των 24 γραμμάτων της ελληνικής αλφαβήτου δημιουργούνται χιλιάδες λέξεις, έτσι με συνδυασμό των 92 διαφορετικών ειδών ατόμων δημιουργούνται χιλιάδες διαφορετικές ενώσεις ατόμων.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της διπλής υπηκοότητας των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο υπουργός είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία αντίρρηση, αφού αποτελεί και πάγιο αίτημα των ομογενών απόδημων Ελλήνων, και ανέφερε ως παράδειγμα, τη Γερμανία, όπου οι Έλληνες αλλά και οι Τούρκοι της χώρας, θα έχουν κοινό συμφέρον.

Στόχος της περιοδείας του υπουργού Εξωτερικών είναι να διαβεβαιώσει τις χώρες αυτές πως έχουν ένα ευρωπαϊκό μέλλον - και η ολοκλήρωση της διεύρυνσης δεν σημαίνει τον αποκλεισμό τους από την Ένωση.

Όταν ένα υλικό αποτελείται από ένα είδος ατόμων το ονομάζουμε στοιχείο.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε επίσης, ότι η Ελλάδα δεν έχει θέσει θέμα θρησκείας, σε αντίθεση με άλλες χώρες, πρόσθεσε όμως ότι μάχεται για το θέμα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας των μειονοτήτων.

Επίσης, να δοθεί ώθηση στην ολοκλήρωση των συμφωνιών σταθεροποίησης και σύνδεσης.

Λόγου χάρη το υδρογόνο και το οξυγόνο είναι στοιχεία.

Στη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης πήραν το λόγο οι βουλευτές της ΝΔ Σ. Τσιτουρίδης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και Ν. Γκελεστάθης.

Ο κ. Παπανδρέου, ωστόσο, έχει να μεταφέρει στις ηγεσίες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων κι ένα μάλλον σκληρό μήνυμα εκ μέρους των "15". Επειδή υπάρχουν 92 διαφορετικά είδη ατόμων, υπάρχουν επίσης 92 διαφορετικά μεταξύ τους στοιχεία.

Ο κ. Τσιτουρίδης είπε ότι η Ευρώπη θα προχωρήσει -έστω δειλά, έστω χωρίς ένταση- στους στόχους της.

Ότι η εγκληματικότητα και η διαφθορά έχουν φθάσει σε επίπεδα πρωτόγνωρα, με άμεση διαπλοκή των πολιτικών, κι αυτό υπονομεύει και τη σταθερότητα της περιοχής. Όταν ένα υλικό δομείται από διαφορετικά μεταξύ τους είδη ατόμων το ονομάζουμε χημική ένωση.

Το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα με θεσμούς που υπολειτουργούν, με πολιτικές που αλλάζουν σύμφωνα με τα πρόσωπα, με μια οικονομία που ταλανίζεται από τα βάρη του παρελθόντος θα μπορέσει να βρει το δρόμο της μέσα στο νέο κόσμο.

Το νερό για παράδειγμα, είναι μια χημική ένωση.

Η κ. Πετραλιά σημείωσε ότι η Συνθήκη παρά τις αδυναμίες της αποτελεί ένα βήμα προς την Ενωμένη Ευρώπη αλλά επέκρινε την κυβέρνηση διότι δεν κατόρθωσε να ενημερώσει το λαό, ο οποίος αγνοεί πλήρως τι πρόκειται να του συμβεί.

Κάθε διαδικασία κατά την οποία τα άτομα αναδιατάσσονται και σχηματίζουν στοιχεία ή χημικές ενώσεις την ονομάζουμε χημική αντίδραση.

Ο κ. Γκελεστάθης υποστήριξε ότι η πορεία προς την ομοσπονδοποίηση της Ένωσης δεν προχωρεί γρήγορα και απαιτείται σκληρή προσπάθεια για την επίτευξη των τελικών στόχων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών [ZDS1]κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ορισμένα στελέχη της ασκούν κριτική στην κυβέρνηση υιοθετώντας ως βάσιμα τα επιχειρήματα της Τουρκίας ή τις γκρίζες ζώνες ή τις βραχονησίδες και χαρακτήρισε τις τοποθετήσεις που κινήθηκαν σε αυτή την κατεύθυνση "λόγια μιζέριας και παθητικής αποδοχής κάποιων δήθεν τετελεσμένων που κινούνται στη λογική της μοιρολατρίας και της προφητείας της καταστροφής".