Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( ανατολικό τιμόρ: λύση μέχρι το 2000 ) 

Ανατολικό Τιμόρ: Λύση μέχρι το 2000 ΑΙΧΜΕΣ

Άτομα και στοιχειώδεις μαγνήτες

Χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του προβλήματος, που χρονίζει από το 1975, έθεσε ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Γιουσούφ Χαμπίμπι

Με κανόνες αγοράς…

Γνωρίζουμε ότι, όταν σε αγωγό υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα γύρω από τον αγωγό υπάρχει μαγνητικό πεδίο.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Γιουσούφ Χαμπίμπι, δήλωσε χθες ότι επιθυμεί να βρεθεί λύση στο ζήτημα του Ανατολικού Τιμόρ έως τις αρχές του ερχόμενου έτους.

ΒΑΣΩ ΑΡΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Γνωρίζουμε, επίσης, ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κίνηση ηλεκτρισμένων σωματιδίων.

"Από την 1η Ιανουαρίου του 2000 δεν επιθυμούμε να μας βαρύνει το ζήτημα του Ανατολικού Τιμόρ. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι "φυλακή" σημαίνει ιδρυματισμός, απομόνωση, υποκουλτούρα, βία, στίγμα, αποκλεισμός…

Άρα, γύρω από κινούμενα ηλεκτρισμένα σωματίδια υπάρχει μαγνητικό πεδίο.

Ως φίλοι, θέλουμε να τους αφήσουμε να αποφασίσουν μόνοι τους το μέλλον τους" είπε ο πρόεδρος, μιλώντας στα μέλη του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ινδονησίας.

Γνωρίζουμε, επίσης, ότι το "ιδεώδες" της επανακοινωνικοποίησης είναι αδύνατο να επιτευχθεί μέσα από τη στερητική της ελευθερίας ποινή.

Στο άτομο υπάρχουν ηλεκτρισμένα σωματίδια τα οποία κινούνται συνεχώς.

Ο Γιουσούφ Χαμπίμπι προσέθεσε επίσης ότι οι πολίτες του Τιμόρ θα συμμετάσχουν στις εκλογές του Ιουνίου διότι "αυτό είναι το δημοκρατικό. Αντίθετα, οι φυλακές είναι μάλλον χώροι περιστασιακής απομάκρυνσης (ή "αποθήκες ανθρώπων") των εγκληματιών από την υπόλοιπη κοινωνία.

Αυτά τα σωματίδια είναι τα ηλεκτρόνια, τα οποία στρέφονται γύρω από τον πυρήνα.

Αλλά αν απορριφθεί η πρότασή μας για αυτονομία θα προτείνουμε στο Λαϊκό Συμβουλευτικό Κοινοβούλιο να τους δώσει την ανεξαρτησία τους".

Ο μικρόκοσμος της φυλακής έχει τις δικές του αξίες, τους δικούς του κανόνες, τη δική του γλώσσα, τη δική του νοοτροπία.

Στο άτομο, λοιπόν, υπάρχει μαγνητικό πεδίο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανακοινώθηκε ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ινδονησίας και Πορτογαλίας στη Νέα Υόρκη για το μέλλον της περιοχής πραγματοποίησαν πρόοδο, αν και δεν αποφασίστηκε ο τρόπος με τον οποίο οι κάτοικοι του Ανατολικού Τιμόρ θα αποφασίσουν αν επιθυμούν αυτονομία ή ανεξαρτησία. Οι κανόνες της αγοράς λειτουργούν και μέσα στη φυλακή: το εμπόριο υπακούει στους κλασικούς νόμους της προσφοράς και της ζήτησης.

Δηλαδή, το άτομο μοιάζει με μαγνήτη.

Η Ινδονησία απορρίπτει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, το οποίο θεωρεί ότι θα προκαλέσει νέα εμφύλια σύρραξη ενώ η Πορτογαλία υποστηρίζει ότι είναι η μόνη δυνατή μέθοδος. Το απαγορευμένο και το σπάνιο προϊόν (σύμφωνα με τους κανόνες της φυλακής) είναι εμπορεύσιμο και ακριβό.

Το 1922 οι Γερμανοί φυσικοί Στερν (Stern) και Γκέρλακ (Gerlach) εκτέλεσαν ένα πείραμα με το οποίο αποκαλύφθηκε ότι το ηλεκτρόνιο συμπεριφέρεται σαν μαγνήτης ακόμα και όταν είναι ακίνητο.

Ο Χαμπίμπι είχε ανακοινώσει ο ίδιος τη σημαντική στροφή στην πολιτική της Ινδονησίας στο ζήτημα του Ανατολικού Τιμόρ, στα τέλη Ιανουαρίου, αναγγέλλοντας ότι η Ινδονησία είναι έτοιμη να παραχωρήσει ειδικό καθεστώς αυτονομίας στην περιοχή των 800.000 κατοίκων, που η Τζακάρτα κατέλαβε το 1975, αμέσως μετά την αποχώρηση της πορτογαλικής αποικιακής διοίκησης. Στις γυναικείες φυλακές η χρήση και η χορήγηση των ψυχοφαρμάκων είναι ευρύτατα διαδεδομένη, σε σύγκριση με τις ανδρικές.

Αυτή την ιδιότητα του ηλεκτρονίου την ονομάζουμε σπιν.

Ακολούθησε ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών με την οποία γινόταν γνωστό ότι αν η πρόταση για ειδικό καθεστώς αυτονομίας δεν γίνει δεκτή από τους κατοίκους του Ανατολικού Τιμόρ, τότε το κοινοβούλιο που θα προκύψει από τις φετινές βουλευτικές εκλογές θα εξετάσει την περίπτωση παροχής πλήρους ανεξαρτησίας.

Ευνοείται το εμπόριο και η συναλλαγή στον βαθμό που αυξάνεται η ζήτηση και περιορίζεται η "νόμιμη" χορήγησή τους.

Ώστε το μαγνητικό πεδίο του ατόμου οφείλεται στο σπιν και στην περιστροφή των ηλεκτρονίων γύρω από τον πυρήνα.

Επίσης, αναφέρονταν ότι ο φυλακισμένος ηγέτης των ανταρτών που μάχονται κατά των δυνάμεων κατοχής της Ινδονησίας, Σανανά Γκουσμάο, θα μεταφερόταν από τις φυλακές της Τζακάρτα σε οικία όπου θα φρουρείτο, κάτι που τελικώς υλοποιήθηκε προχθές. Σε μια φυλακή όπου κρατούνται μαζί υπόδικες, εξαρτημένες, ψυχικά ασθενείς, βαρυποινίτισσες, καταδικασμένες για οικονομικά εγκλήματα, σε μια φυλακή όπου η ιατρική περίθαλψη είναι εξωτερική και ανεπαρκής, σε μια φυλακή όπου επικρατεί η απραξία και η σχόλη, σε μια τέτοια φυλακή είναι φυσικό να αποκτά "εμπορική αξία" οτιδήποτε σε κάνει να βγαίνεις από την πραγματικότητα, έστω και περιστασιακά και φυσικά… πλασματικά.

Για την ερμηνεία της μαγνήτισης θεωρήσαμε, στο κεφάλαιο 4, ότι ο μαγνήτης αποτελείται από στοιχειώδεις μαγνήτες.

Αναλυτές αναφέρουν ότι ο Γκουσμάο, κι ο θρησκευτικός ηγέτης της ρωμαιοκαθολικής πλειοψηφίας του Ανατολικού Τιμόρ, επίσκοπος Κάρλος Μπέλο, είναι οι μόνοι ηγέτες της περιοχής που έχουν τη δυνατότητα να την οδηγήσουν στην ανεξαρτησία.

Αντιλαμβανόμαστε τώρα, ότι οι στοιχειώδεις μαγνήτες όντως υπάρχουν.

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι πολίτες επιθυμούν να δοθεί άμεσα τέλος στα 23 χρόνια ινδονησιακής κατοχής που οδήγησε στην διεθνή κατακραυγή κατά της Τζακάρτα.

Είναι τα άτομα.

Το κλίμα αυτό επιθυμεί να ανατρέψει ο πρόεδρος Χαμπίμπι, που είναι υποχρεωμένος να αναζητεί τη διεθνή συμπαράσταση για την οικονομία της χώρας, η οποία περνά τη χειρότερη κρίση των τελευταίων τριών δεκαετιών.

Επειδή στα άτομα υπάρχουν μικροσκοπικά ηλεκτρικά ρεύματα, οι δυναμικές γραμμές του μαγνητικού πεδίου διατάσσονται γύρω από αυτά.

Η κατάληψη του Ανατολικού Τιμόρ από την Ινδονησία δεν έγινε ποτέ δεκτή από τη διεθνή κοινότητα και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Άρα ακόμα και στο μαγνήτη οι δυναμικές γραμμές δε σταματούν στους πόλους του μαγνήτη αλλά είναι κλειστές, όπως συμβαίνει στο πηνίο.

Ωστόσο, παρότι οι Ινδονήσιοι φέρονται έτοιμοι να δώσουν την ανεξαρτησία του στο Ανατολικό Τιμόρ, η δυνατότητά του να περάσει ήρεμα στην ελευθερία τίθεται υπό αμφισβήτηση από πολλούς διπλωμάτες, ακόμη κι αν αναλάβει την εξουσία ο Σανανά Γκουσμάο, λόγω της ιδιαίτερα ασθενικής οικονομίας του και του πολιτικά διχασμένου πληθυσμού του. Πολλοί προβλέπουν ότι θα κριθεί αναγκαία η ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για να σταθεροποιηθεί το καθεστώς που θα προκύψει.