Parallel Search

Search

Go
Show

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( η επσμ εκοψε την πιτα της και τιμησε τους υπηρετες του ποδοσφαιρου :: 30/1/2006 22:07:40) 

Eπιθυμία του Παναγιώτη Λαγού ήταν να λάβει την τιμητική πλακέτα από τα χέρια του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη.

γιατί…

Γ. Ερμηνεία κειμένου Παραγωγή λόγου

Toν προπονητή μπάσκετ, Λευτέρη Κακιούση, βράβευσε ο σύμβουλος της ΕΠΟ, αντιπρόεδρος της επιτροπής σταδίων της ΦΙΦΑ και μέλος ης επιτροπής νέων της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Θόδωρος Θεοδωρίδης.

οι κατσίκες είναι χρήσιμες για την επιστήμη;

1. Τι θεωρεί ο Καβάφης εξευτελισμό της ζωής του ανθρώπου (στο ποίημά του «Όσο Μπορείς») και τι θεωρείς εσύ σήμερα;

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Αλέκος Παπαδόπουλος, έκοψε την πίτα της Ένωσης.

Χ.Μ.

Απάντησε με ένα κείμενο 300 λέξεων.

Η ΕΠΣΜ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Γιατί βοηθούν στην παραγωγή φαρμάκων για τη θεραπεία διαφόρων μορφών καρκίνου!

2. «Ο άνθρωπος στη ζωή του επιδιώκοντας ένα σκοπό (την Ιθάκη), αποκτά πείρα, γνώσεις και συχνά αγαθά ανώτερα από τον ίδιο το σκοπό».

Πραγματική γιορτή

Η ιδέα της χρήσης ζώων για την παραγωγή φαρμάκων ή ουσιών χρήσιμων στην παραγωγή φαρμάκων δεν είναι καινούργια.

Να υποθέσεις ότι έχεις θέσει ένα σκοπό στον επαγγελματικό, αθλητικό ή καλλιτεχνικό τομέα.

Στην ειρήνη, στο ποδόσφαιρο, στα παιδιά όλου του κόσμου, στον αγώνα κατά των ναρκωτικών. Ήταν τα τέσσερα κομμάτια της πίτας που έκοψε η ΕΠΣΜ στην ετήσια εκδήλωσή της, βραβεύοντας τους καλύτερους της προηγούμενης χρονιάς

Γενετικά μεταλλαγμένοι - τροποποιημένοι ποντικοί και αρουραίοι είχαν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στο παρελθόν για την παραγωγή ανθρώπινων πρωτεϊνών, που υπό κανονικές συνθήκες δεν παράγουν οι ποντικοί.

Να γράψεις ένα κείμενο 300 λέξεων, στο οποίο να δείχνεις ότι η πορεία προς την επίτευξη αυτού του σκοπού θα σου προσφέρει πολλές ωφέλειες.

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Η ίδια προσπάθεια γίνεται και τώρα στα εργαστήρια μεγάλης αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας, με σκοπό να αναγνωριστεί στις κατσίκες το γονίδιο που διαθέτει τις πληροφορίες για την παραγωγή μιας πρωτεΐνης - φαρμάκου.

Νικηφόρος Λύτρας, Αντιγόνη μπροστά στο νεκρό Πολυνείκη

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού, βουλευτών του νομού, του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, προπονητών, ποδοσφαιριστών, διαιτητών, παραγόντων και πλήθος φίλων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Η πρωτεΐνη, που έχει την κωδική ονομασία BR-96, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει φάρμακα χημειοθεραπείας κατευθείαν στους καρκινικούς όγκους.

Υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας και κάτω από το θερμό χειροκρότημα των εκατοντάδων προσκεκλημένων για το ρεσιτάλ χορού από το παιδικό χορευτικό του ποντιακού συλλόγου Καλαμαριάς και του ΚΑΠΗ δήμου Σοχού ξεκίνησε η εκδήλωση με το σύντομο χαιρετισμό του οικοδεσπότη, προέδρου Βαγγέλη Γραμμένου.

Η χρησιμότητα όμως των ζώων δεν περιορίζεται στην παραγωγή του συγκεκριμένου φαρμάκου για τη θεραπεία του καρκίνου.

ΜΕΤΑΞΥ των βραβευθέντων ήταν και ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Παναγιώτης Λαγός, που τιμήθηκε με πλακέτα για την ανθρώπινη ενέργειά του να παραδώσει το πορτοφόλι που βρήκε στη Δανία, ενώ βρισκόταν με την αποστολή της Εθνικής.

Ερευνητές άλλης εταιρείας πιστεύουν ότι πολύ σύντομα θα δημιουργήσουν κατσίκες οι οποίες θα παράγουν στο γάλα τους αντιθρομβίνη.

Εκτός των αφανών εργατών του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου βραβεύτηκαν ακόμη ο προπονητής μπάσκετ της Εθνικής Λευτέρης Κακιούσης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Βιβιλάκης για την έκδοση του βιβλίου "Πόντος-προσφυγιά-Καλαμαριά, Απόλλων ομάδα καρδιάς", ο 91χρονος βετεράνος τερματοφύλακας του Ηρακλή Άγης Κατρατζόπουλος, και ο Βεροιώτης προπονητής Στέφανος Γαϊτάνος,

Η πρωτεΐνη αυτή χρησιμοποιείται στη θεραπεία μιας σπάνιας ασθένειας του κυκλοφορικού συστήματος και σήμερα στοιχίζει περίπου 1.500 ευρώ το γραμμάριο.

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ διακρίσεις δόθηκαν στα σωματεία που αναδείχθηκαν πρωταθλητές, δευτεραθλητές και ανήλθαν κατηγορία κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο 2004 - 2005: Άνοδος Δ' εθνική: ΠΑΟΝΕ - ΑΕ Κρήνης, Άνοδος Α1: Ελευθεριακός, ΑΕ Ευόσμου, ΑΠΕ Λαγκαδά, Εθνικός Σοχού, Αετός Βασιλικών, Ποσειδών Μηχανιώνας, άνοδος Α' κατηγορία: ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου, Δόξα Άδενδρου, Κεραυνός Αγίου Παύλου, ΑΣ Μενεμένη, Ολυμπιακός Τερψ, Ατρόμητος Τριαδίου, ΑΕ Πυλαίας, Νίκη Κερασιάς, Δόξα Ασσήρου, Ν. Γενεά Ασβ, Ιάσων Αυγής, ΑΣ Βασιλούδι, Άνοδος σε Β' κατηγορία: Αετός Βαλτοχωρίου, ΑΟ Μεσήμβριας, Δόξα Ελευθερίου, Αστέρας Αμπελοκήπων, Εθνικός Αστέρας, Ρουβίκωνας, Δόξα Ρετζικίου, Αργοναύτης Ανθοκήπων, Ατρόμητος Αγ. Αντωνίου, Λευκοχωριακός, Αστραπή Νικομηδινού, Τρίτων Βόλβης, Κύπελλο ερασιτεχνών: Ορφέας Σουρωτής. Ανοδος στο πανελλήνιο γυναικών: Ηρακλής Αμπελοκήπων. Δόθηκαν επίσης κύπελλα ήθους στις ομάδες που δεν είχαν αποβληθέντα ποδοσφαιριστή.