Parallel Search

Search

Go
Show

Διεθνή :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( έθεσε θέμα υποκλοπών πριν από ένα χρόνο :: 6/2/2006 20:00:11) 

ΣΥΡΙΖΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ

• Η βιομηχανική επανάσταση

Έθεσε θέμα υποκλοπών πριν από ένα χρόνο

Αμυντικός πύραυλος

Οι παραπάνω οικονομικές, κοινωνικές και τεχνολογικές μεταβολές διαμόρφωσαν τις κατάλληλες συνθήκες για ραγδαίες εξελίξεις το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα.

Θέμα υποκλοπών πριν από ένα χρόνο είχε θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω σχετικής ερώτησης που είχε καταθέσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ζητώντας έλεγχο για υποκλοπές τηλεφώνων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΙΡΗΣ

Το φαινόμενο αυτό ονομάστηκε Βιομηχανική Επανάσταση*, επειδή έφερε επαναστατικές αλλαγές στην οικονομική και κοινωνική ζωή του ανθρώπου.

Την είχε απευθύνει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, στην οποία μεταξύ άλλων επισήμαινε:

Εκπληκτικός ήταν στο δεύτερο ημίχρονο ο Μορίς Έβανς

Η ριζική αυτή μεταβολή ξεκίνησε πρώτα από την Αγγλία και επεκτάθηκε κατά το 19ο αιώνα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

"Έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη και δράση ιταλικού δικτύου υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων Ελλήνων πολιτών από σταθερά ή κινητά τηλέφωνα, εντός της ελληνικής επικράτειας εν αγνοία των ελληνικών αρχών". Ο Ολυμπιακός, με όπλο την πολύ καλή άμυνα, νίκησε τη Βιλερμπάν 69-59 και συνεχίζει με ελπίδες να διεκδικεί την πρώτη θέση του ομίλου, που οδηγεί στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Δικαιοσύνης απάντησε ότι "ουδέν στοιχείο έχει περιέλθει σε γνώση του υπουργείου, ενώ, όπως διαβεβαίωσαν τις υπηρεσίες μας οι αρμόδιες υπηρεσίες των συνερωτώμενων υπουργείων, ούτε αυτές έχουν ειδικότερα στοιχεία". Οι "ερυθρόλευκοι" εμφάνισαν κατά διαστήματα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και έδειξαν χαρακτήρα σε δύσκολα σημεία, όταν η γαλλική ομάδα ήταν απειλητική.

Από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης η απάντηση ανέφερε ότι "στις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία ούτε έχουν περιέλθει πληροφορίες για την ύπαρξη και δράση ιταλικού δικτύου υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πολιτών από σταθερά ή κινητά τηλέφωνα στη χώρα μας, πολύ δε περισσότερο δεν έχει διαπιστωθεί κάτι τέτοιο. Η απουσία του τραυματία Γκούλιας από τη Βιλερμπάν ήταν σημαντική. Στις υπηρεσίας μας δόθηκε εντολή για την παρακολούθηση του αναφερόμενου θέματος με αμείωτο ενδιαφέρον". Η προσπάθεια του Εβρέ να παίξει στην επίθεση με τον Σμιθ ήταν άκαρπη, αφού ο Χαρίσης εξουδετέρωσε τον Αμερικανό γκαρντ.

Το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών στην απάντησή του μεταξύ άλλων επισήμαινε ότι απευθύνθηκε στις εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, προκειμένου αυτές να ερευνήσουν το θέμα και να ενημερώσουν και αυτές απήντησαν ότι δεν έχει περιέλθει σε γνώση τους κάποιο από τα καταγγελλόμενα γεγονότα.

Θετικό στοιχείο για τον Ολυμπιακό ήταν ο πλουραλισμός στην επίθεση.

Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ

Ιδιαίτερα, στην τρίτη περίοδο, όταν η Βιλερμπάν μείωσε σε 37-35 (24'), ο Σούμποτιτς είδε πολλούς παίκτες να βοηθούν στην επίθεση.

Ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για τις υποκλοπές καταλογίζει ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Νίκος Χουντής.

Το ματς ουσιαστικά κρίθηκε στα τελευταία δυόμισι λεπτά της τρίτης περιόδου, όταν οι "ερυθρόλευκοι" με σερί 13-0 προηγήθηκαν 58-39, με όπλο κυρίως το περιφερειακό σουτ (3/3 τρίποντα).

Όπως τονίζει, "ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποσιωπά τις συμφωνίες που επιτρέπουν την παρακολούθηση των πολιτών, για τις οποίες έχουν ευθύνη και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ".

Ο Μορίς Έβανς είχε 1/6 σουτ στο α' μέρος, αλλά στη συνέχεια ήταν ο πρωταγωνιστής (18 π.), ενώ Τόμιτς και Ντε Μιγκέλ πρόσθεσαν άλλη μία θετική εμφάνιση.

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή απευθύνθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης καταθέτοντας ερώτησή σχετικά με το μεγάλο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Ο Σούμποτιτς προσπάθησε να προστατεύσει Μάρκοβιτς και Τζόνσον που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού, ενώ το ματς παρακολούθησε και ο Σάβο Ντιγκάνοβιτς, ο οποίος αναμένεται να αγωνιστεί την Κυριακή στο Ηράκλειο.

Ο ευρωβουλευτής ρωτά την Κομισιόν εάν ενημερώθηκε από την κυβέρνηση για την παρακολούθηση του κ. Δήμα και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αν σκοπεύει, με γνώμονα την προστασία των δημοσίων ελευθεριών, να επανεξετάσει το ισχύον πλαίσιο σχετικά με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Ολυμπιακός: Μπουντούρης 2, Χαρίσης 11, Έβανς 18, Μάρκοβιτς, Τόμιτς 13, Τζόνσον 8, Ντε Μιγκέλ 9, Μοράλες, Γιανουζάκος 8, Ματζάνας.

Βιλερμπάν: Τουρέ, Όουενς 5, Σμιθ 2, Μράσεκ 3, Πετρόφ 14, Μάρτσελιτς 5, Τζίφα 16, Χρίκουτ 6, Ευθύμοφ 8.