Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Επιστολές :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( ελλάς - ρωσία συμφωνία :: 6/2/2006 20:19:18) 

Ο Π. Μολυβιάτης ευχαρίστησε τον Σεργκέι Λαβρόφ για τη συνεπή υποστήριξη της Ρωσίας για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

ΓΟΥΟΡΕΝ ΜΠΙΤΙ

Ερωτήσεις

Κοινή στάση των δύο χωρών σε σειρά θεμάτων διεθνούν ενδιαφέροντος διαπιστώθηκε στη συνάντηση Μολυβιάτη Λαβρόφ

Ο μέγας εραστής των… δημοσίων σχέσεων

1. Με αφετηρία τα παραθέματα για τα πολιτεύματα, να συζητήσεις με τους συμμαθητές σου τις απόψεις για το ρόλο του ανώτατου άρχοντα (βασιλιά, προέδρου), της εκτελεστικής εξουσίας (βασιλιά, προέδρου, πρωθυπουργού-κυβέρνησης) και του κοινοβουλίου κατά το 18ο αιώνα και σήμερα.

Ελλάς - Ρωσία συμφωνία

Θα μπορούσε, λένε, να γίνει μέχρι και πρόεδρος των ΗΠΑ. Τον περισπούσαν όμως τα ρομάντζα και το σεξ, λέει η νέα βιογραφία του. Δεν υπήρχε τότε η συνταγή… Κλίντον

2. Με αφετηρία το παράθεμα για το δουλεμπόριο, να εξετάσετε σε ομάδες τη μορφή ή τις μορφές που έχει λάβει σήμερα το πρόβλημα αυτό.

Τις ταυτόσημες απόψεις Ελλάδας - Ρωσίας για σειρά ζητημάτων διεθνούς ενδιαφέροντος, ανάμεσά τους και το Κυπριακό, διαπίστωσαν χθες οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Πέτρος Μολυβιάτης και Σεργκέι Λαβρόφ, στις συνομιλίες που είχαν στην Αθήνα για την οικονομική και ενεργειακή συνεργασία.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΙΜΠΛΗΣ

Γιατί δεν εκλείπουν τέτοιου είδους προβλήματα;

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά τη συνάντησή τους, ο κ. Λαβρόφ αναφερόμενος τόσο στο Κυπριακό όσο και στις εξελίξεις στο Κοσόβου τόνισε ότι η λύση που θα δοθεί και στα δύο αυτά ζητήματα πρέπει να βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και στις αποφάσεις του ΟΗΕ και να δοθεί μέσω διαπραγματεύσεων και όχι με έξωθεν επιβολή.

Όλες οι γυναίκες που εμφανίστηκαν δημοσίως με τον Γουόρεν Μπίτι είτε είχαν τουλάχιστον μία υποψηφιότητα για Όσκαρ (αν ήταν ηθοποιοί), είτε ήταν πάμπλουτες είτε προσωπικότητες στην κοινωνία και την πολιτική

3. Να συγκρίνετε τις διομολογήσεις με τα εμπορικά προνόμια που παραχώρησε το Βυζάντιο στους Βενετούς ως προς τις επιπτώσεις που είχαν για την Οθωμανική Αυτοκρατορία και το Βυζάντιο αντίστοιχα.

Παράλληλα επισήμανε ότι στις σχετικές πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν από τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να συμμετέχουν και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι "διαφορετικά, όταν τα μέλη του Συμβουλίου αρχίζουν να ενεργούν μεμονωμένα, δεν βγαίνει τίποτα".

Ο Γουόρεν Μπίτι είχε 57 αποδεδειγμένους δεσμούς, χώρια οι μικροπεριπέτειες με λαγουδάκια του "Playboy", με παρκαδόρισσες και διάφορες υπηρέτριες.

Από την πλευρά του ο Π. Μολυβιάτης ευχαρίστησε το Ρώσο ομόλογό του για τη συνεπή υποστήριξη της Ρωσίας για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ ο κ. Λαβρόφ διαπίστωσε τη σύμπτωση ή τουλάχιστον μεγάλη εγγύτητα των απόψεων Ελλάδας - Ρωσίας και σε άλλα διεθνή ζητήματα, όπως είναι το Μεσανατολικό, περιλαμβανομένου του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, αλλά και για το μελλοντικό καθεστώς του Κοσόβου.

Βέβαια η φήμη του ως εραστή από κάποιες αμφισβητείται.

Για το τελευταίο ο Έλληνας ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι το τελικό καθεστώς του Κοσόβου πρέπει να είναι προϊόν διαπραγματεύσεων και διαλόγου και όχι επιβολής ή εξαναγκασμού, πρέπει να σέβεται τις αξίες της διεθνούς κοινότητας και να ενισχύει τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

"Είναι υπερεκτιμημένος", έχει πει η Τζόαν Κόλινς.

Ο κ. Λαβρόφ κλήθηκε να σχολιάσει και τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας ότι δεν αποκλείονται επιθέσεις κατά του Ιράν.

"Πάσχει από πριαπισμό", είπε η Μαντόνα μετά τον τερματισμό της 14μηνης σχέσης τους.

"Είναι καλό να μην κάνουμε προφητείες ή διάφορες προβλέψεις και δεν χρειάζεται να διατυπώνονται ποικίλες απειλές", είπε και πρόσθεσε ότι η χρήση βίας μπορεί να γίνει μόνο στη βάση του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.

Κάποτε παντρεύτηκε την Ανέτ Μπένινγκ και απέκτησε τέσσερα παιδιά.

Υπενθύμισε τις δηλώσεις του Βρετανού ΥΠΕΞ Τζ. Στρο, ο οποίος απέκλεισε πλήρως το ενδεχόμενο επιθέσεων και τόνισε ότι το θέμα βρίσκεται στη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, ενώ σημείωσε ότι "είναι σημαντικότατο τώρα να απαντηθούν τα ερωτήματα που η Επιτροπή έχει θέσει στους Ιρανούς".

Αλλά η φήμη του ως γυναικοκατακτητή έμεινε αξεπέραστη, λέει ο βιογράφος του Έλις Άμπορν, έστω και αν ο γάμος του έφερε στο προσκήνιο άλλους Δον Ζουάν του Χόλιγουντ, όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Μπραντ Πιτ και ο Μπεν Άφλεκ.

"Οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται σε εξαίρετο επίπεδο και βασίζονται στο γερό θεμέλιο της ειλικρινούς φιλίας και των ιστορικών δεσμών που είναι πολύ παλιοί", δήλωσε ο Π. Μολυβιάτης, για να τονίσει στη συνέχεια τις δυνατότητες της περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας, ιδιαίτερα στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού και κυρίως της ενέργειας, ένα τομέα στον οποίο και οι δύο υπουργοί απέδωσαν βαρύνουσα σημασία.

Άλλωστε, κανείς από τους διαδόχους του δεν κατάφερε να αποκτήσει το ιδιάζον στάτους του Μπίτι ως αστέρα του Χόλιγουντ.

Ενεργειακά δίκτυα

Όπως έλεγε το 1994 ο μεγιστάνας Ρόμπερτ Έβανς, ο Γουόρεν Μπίτι βρισκόταν στην πρώτη λίστα όλων των στούντιο για 30 χρόνια - και όχι μόνον ως ηθοποιός.

"Εξετάσαμε τις σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας στο θέμα της παροχής αερίου, της μεταφοράς αερίου μέσω της Ελλάδας και της συμμετοχής σε περιφερειακά ενεργειακά δίκτυα" ανέφερε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, μίλησε για τον ιδιαίτερο ρόλο της χώρας μας στην ασφάλεια και τη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης και υπογράμμισε το ενδιαφέρον της χώρας του για τη συμμετοχή στην υπό "απελευθέρωση" ελληνική αγορά ενέργειας.

Ήταν παραγωγός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης (κέρδισε Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας για τους "Κόκκινους"), και "του άρεσε περισσότερο να διαπραγματεύεται παρά να παίζει".

Ο κ. Λαβρόφ συναντήθηκε, επίσης, με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος μίλησε για τις ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις των δύο λαών, αλλά και για τις εποικοδομητικές επαφές των ηγεσιών των δύο χωρών.

Κάποτε έπεισε τον ίδιο τον Τζακ Γουόρνερ να γυρίσει το "Μπόνι και Κλάιντ", παρά το γεγονός ότι εκείνος θεωρούσε ότι ήταν φιλμ χαμένο από χέρι. Ο Γουόρεν Μπίτι μπλόφαρε όμως, λέγοντάς του ότι υπάρχει ενδιαφέρον από άλλο στούντιο και θέλει να αγοράσει τα δικαιώματα με προσωπική επιταγή. Εντέλει το φιλμ είχε μεγάλη επιτυχία και του έφερε χρήματα, αλλά και την αναγκαία φήμη που έβαλε τα θεμέλια για την κατοπινή πορεία του. Του έδωσε επίσης την εμπιστοσύνη στον εαυτό του ώστε να απορρίπτει ρόλους, ακόμη και ταινιών που έκαναν μεγάλη επιτυχία, όπως "Το μωρό της Ρόζμαρι" και "Το τελευταίο ταγκό στο Παρίσι".

Η μητέρα του Γουόρεν Μπίτι έδινε μαθήματα ορθοφωνίας ενώ ο πατέρας του ήταν ένας πολυλογάς κτηματομεσίτης. Και οι δύο γονείς όμως είχαν στην αρχή το όνειρο να γίνουν ηθοποιοί, το οποίο εντέλει εγκατέλειψαν για χάρη μιας μεσοαστικής ζωής. Το εμφύσησαν όμως στα παιδιά τους. Τόσο στον Γουόρεν όσο και στη μεγαλύτερη αδελφή του, τη Σίρλεϊ Μακλέιν, που ορκίστηκαν να μην κάνουν πίσω. Ούτως ή άλλως ο Γουόρεν είναι μέγας νάρκισσος. Φρόντιζε πάντα οι παρέες του να ήταν άνθρωποι που μπορούσε να τους ξεπεράσει. Από τους ισχυρούς μέντορές του στο Χόλιγουντ, τον Σαμ Γκόλντγουιν, τον Σαμ Σπίγκελ και τον ατζέντη Τσαρλς Φέλντμαν, μέχρι πολιτικά πρόσωπα δεύτερης διαλογής, "ώστε να μπορεί να αποδειχθεί καλύτερος από τους ήρωές του".

Όσο για τους δεσμούς του… όλες οι γυναίκες που εμφανίστηκαν δημοσίως μαζί του είχαν τουλάχιστον μία υποψηφιότητα για Όσκαρ - αν ήταν ηθοποιοί - ή ήταν πλούσιες είτε προσωπικότητες στην κοινωνία και την πολιτική. Η πολιτική του στον τομέα αυτό, καθαρά δημοσίων σχέσεων, ήταν να μην τον βλέπουν ποτέ - ή να μην παίζει ποτέ - μαζί με κάποια κατώτερου κοινωνικού ή επαγγελματικού επιπέδου.

Στα μέσα της δεκαετίας του '70 πολλοί ήταν έτοιμοι να τον δουν να περνάει στην πολιτική. Σύμφωνα με τον βιογράφο, "αν ήταν ικανός να κεντράρει στον στόχο του, να ζήσει μία μέρα χωρίς να υποτάσσεται στην έλξη του σεξ, θα μπορούσε να γίνει αντιπρόεδρος και, ίσως, μετά πρόεδρος". Και το 1998 είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι θα διεκδικούσε το χρίσμα των Δημοκρατικών. Ο σεναριογράφος Τζόε Εστερχάζ, πάντως, λέει ότι η τελειομανία του και η τάση του να ασχολείται συνεχώς με τη λεπτομέρεια, θα αποτελούσαν μεγάλο βάσανο γι' αυτόν. "Πόσον καιρό και πόσους βοηθούς θα χρειαζόταν άραγε για να γράψει πέρυσι, το καθιερωμένο προεδρικό μήνυμα προς το έθνος;" αναρωτιέται.

INFO

Ellis Amburn, "The Sexiest Man Alive: Α Biography of Warren Beatty", Εκδόσεις Harper Entertainment, σελ. 432, Τιμή: 18 ευρώ.