Parallel Search

Search

Go
Show

Επιστολές :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( σκληρή κριτική παπανδρέου :: 17/2/2006 19:05:23) 

Σκληρή κριτική Παπανδρέου γιατί…

Γλυπτική

Η κυβέρνηση ποσκάπτει την ασφάλεια του πολίτη και του εργαζόμενου

ο Μπέκαμ δεν θα σκόραρε ποτέ στην επιφάνεια του Άρη;

Από την εποχή του ρομανικού ρυθμού αρχίζει να χρησιμοποιείται ο γλυπτός διάκοσμος στους ναούς της Δύσης.

"Η υπονόμευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων καταστρέφει τη συνοχή, την κοινωνική ενότητα και τις δυνατότητες της χώρας να πάει μπροστά και να αντιμετωπίσει τις νέες εξελίξεις" δήλωσε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ και τον πρόεδρο της ΟΤΟΕ, ενώ τόνισε ότι "η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μια χώρα που θα βασιστεί στην ανάπτυξη μέσω φθηνής εργασίας".

Ε.Ε.

Ενώ ο ρομανικός ρυθμός εστιάζεται περισσότερο στο φυτικό και ζωικό διάκοσμο και λιγότερο στον άνθρωπο, η γοτθική γλυπτική είναι επικεντρωμένη στο ανθρώπινο στοιχείο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή, κατηγορώντας την ότι "υποσκάπτει την ασφάλεια του πολίτη, του εργαζόμενου λαού και με τις ενέργειές της επιτίθεται σε ένα βασικό δικαίωμα, το δικαίωμα του εργαζόμενου και του πολίτη να έχει φωνή, να διαπραγματεύεται συλλογικά και να διεκδικεί συλλογικά τα δικαιώματά του".

Αν μια μέρα οι άνθρωποι παίξουν ποδόσφαιρο στον πλανήτη Άρη, καλύτερα να μην το κάνουν όπως ο Μπέκαμ…

Οι ανθρώπινες κινήσεις αποδίδονται με θεατρικότητα και το ανθρώπινο συναίσθημα αποδίδεται εντονότερα.

Επίσης, συσχέτισε την επίθεση που δέχτηκε ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος πριν από λίγες ημέρες με την όξυνση που, όπως υποστήριξε, καλλιεργεί η κυβέρνηση στα εργασιακά ζητήματα.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με μια νέα έρευνα Σουηδών φυσικών, η χαμηλής πίεσης ατμόσφαιρα του Άρη δεν ευνοεί τα φάλτσα, στέλνοντας την μπάλα σε κατεύθυνση αντίθετη από αυτή που επιθυμεί ο παίκτης.

Τα χαρακτηριστικά αυτά δείχνουν την επίδραση της ελληνιστικής τέχνης που γίνεται εμφανής από το 13ο αιώνα.

"Δεν είναι τυχαίο πως μέσα σε αυτό το κλίμα της όξυνσης έγινε και η δολοφονική επίθεση στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ από αγνώστους που όμως δεν μπορεί παρά να έχουν πολιτικά κίνητρα.

Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για όσα αθλήματα χρησιμοποιούν μπάλα, από το τένις μέχρι το μπέιζμπολ και από το κρίκετ μέχρι το γκολφ.

Και την όξυνση αυτή δυστυχώς έχει καλλιεργήσει η κυβέρνηση Καραμανλή", ανέφερε χαρακτηριστικά. Το μεγάλο όπλο διάσημων μπαλαδόρων είναι το φάλτσο που δίνουν στην μπάλα. Από τη μεριά του, ο Χρ. Πολυζωγόπουλος τόνισε ότι στη συγκεκριμένη συγκυρία δεν διακυβεύεται και δεν περιορίζεται μόνο το εισόδημα του εργαζόμενου, του συνταξιούχου και του άνεργου, αλλά διακυβεύεται κάτι πολύ μεγαλύτερο, καθώς γίνεται επίθεση στο θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα της συλλογικής έκφρασης και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενώ παραλλήλισε τη σημερινή κατάσταση με εκείνη της Αγγλίας, επί πρωθυπουργίας Μάργκαρετ Θάτσερ, λέγοντας πως τότε χτυπήθηκαν οι συμβάσεις και το συνδικαλιστικό κίνημα μέσω της επίθεσης στους ανθρακωρύχους. Μπορεί οι ίδιοι να μην το γνωρίζουν, η ικανότητά τους όμως οφείλεται στους νόμους της φυσικής και συγκεκριμένα στη δύναμη Μάγκνους, την οποία εκμεταλλεύονται ενστικτωδώς.

Στον Άρη, όμως, όπου η ατμόσφαιρα είναι πολύ πιο αραιή από της Γης, το ένστικτό τους θα έκανε λάθος. Εκεί, η μπάλα παρεκκλίνει από την πορεία της, πηγαίνοντας προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που θα ήθελε ο παίκτης, εξηγεί στο "Nature" ο Καρλ Μποργκ από το Βασιλικό Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Στοκχόλμης. Σε μια ατμόσφαιρα μέσης πυκνότητας, η μπάλα δεν αποκτά καθόλου φάλτσο.