Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Επιστολές :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( γιώργος παπανδρέου: ασκείται δεξιά συντηριτική πολιτική :: 27/2/2006 22:32:16) 

Γιώργος Παπανδρέου: Ασκείται δεξιά συντηριτική πολιτική ΚΑΖΕΜ ΑΛ ΣΑΧΙΡ

β. Θρησκευτική πολιτική

Προσωπική επίθεση στον ίδιο τον πρωθυπουργό και στη "δεξιά συντηρητική πολιτική" εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Ένας Ιρακινός περιοδεύει με τραγούδια στην Αμερική!

Οι οπαδοί του Χριστιανισμού συγκροτούσαν τη δυναμικότερη πληθυσμιακή ομάδα της Ανατολής.

Με αιχμή το θέμα των υποκλοπών κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι υποτιμά το ρόλο του κοινοβουλίου, καθώς "εμφανίζεται πέντε φορές το χρόνο στη Βουλή", ενώ για το θέμα της ανεργίας κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου, ανεπάρκεια και ανικανότητα να ανταποκριθεί στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Χ.Π.

Η νέα αυτή θρησκεία φαινόταν ότι μπορούσε να αποκαταστήσει την κλονισμένη ενότητα του Ρωμαϊκού Κράτους.

Η κυβέρνηση, όπως είπε, αυξάνει την ανασφάλεια του πολίτη, δρομολογεί πολιτικές που εξυπηρετούν τους λίγους και τους ισχυρούς, ενώ για την υπόθεση των υποκλοπών κατηγόρησε προσωπικά τον Κ. Καραμανλή, λέγοντας ότι "συγκάλυπτε την αλήθεια επί έντεκα μήνες".

Ο Ιρακινός Καζέμ Αλ Σαχίρ στην αίθουσα "Palms" στο Λας Βέγκας

Για το λόγο αυτό ο Κωνσταντίνος έδειξε ευνοϊκή στάση προς τον Χριστιανισμό.

"Επιλέξατε να κρατήσετε την υπόθεση των υποκλοπών για τον εαυτό σας και τον περίγυρό σας.

Στο τραγούδι "Beauty and his love" (Ομορφιά και η Αγάπη του) ο Καζέμ Αλ Σαχίρ εξομολογείται στην αγαπημένη του ότι υπάρχει κάποια που έχει προτεραιότητα στην καρδιά του.

Συγκεκριμένα μετά τη νίκη του επί του Μαξεντίου (312) μετέφερε το μονόγραμμα του Χριστού (Χριστόγραμμα), σημαντικό χριστιανικό σύμβολο, από τη στρατιωτική σημαία (λάβαρον) στα νομίσματα του και εξέδωσε νόμους ευνοϊκούς για τους Χριστιανούς.

Επιλέξατε άλλους συμμάχους και όχι τη Βουλή.

Κάποια που ονειρεύεται μέρα και νύχτα, κάποια που είναι το παν γι' αυτόν.

Πάντως η σθεναρή αντίσταση των οπαδών της αρχαίας θρησκείας που εντοπίζονται τόσο στην Ανατολή όσο και στη Δύση, ιδίως στους κόλπους της συγκλητικής αριστοκρατίας της Ρώμης, δεν επέτρεψε στον Κωνσταντίνο να υιοθετήσει μια καθαρή θρησκευτική στάση ως το τέλος της ζωής του.

Εμπιστευτήκατε τους υπαλλήλους των πολυεθνικών, επιλέξατε μυστικότητα και συγκάλυψη αντί για διαφάνεια.

Εκείνη τον παρακαλεί να αποκαλύψει το όνομά της κι εκείνος τής το λέει: είναι η Βαγδάτη.

Το Διάταγμα των Μεδιολάνων που βασίστηκε σε συμφωνία του Κωνσταντίνου και του Λικίνιου (313), αναγνώρισε στους Χριστιανούς ελευθερία άσκησης της λατρείας τους και έτσι εξίσωσε τα δικαιώματα τους με αυτά των άλλων θρησκειών του Ρωμαϊκού Κράτους.

Τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν: Ο Καζέμ Αλ Σαχίρ, 41 ετών σήμερα, δεν είναι μόνο ο πιο δημοφιλής τραγουδιστής του Ιράκ, αλλά και όλου του αραβικού κόσμου - με περισσότερες από 31 εκατομμύρια πωλήσεις στο ενεργητικό του.

Οι διωγμοί Χριστιανών πάντως έπαυσαν εντελώς, μόνο όταν ο Κωνσταντίνος έγινε μονοκράτορας στο Ρωμαϊκό Κράτος (324).

Ποια είναι η πραγματική λίστα των παρακολουθούντων; Εμείς βέβαια θα ήταν λιγάκι δύσκολο να το γνωρίζαμε αν το ονοματάκι του δεν φιγουράριζε στους "New York Times", ως "ο Ιρακινός σταρ που, παραμονές πολέμου, ξεκινάει περιοδεία στην Αμερική"!

Ένα χρόνο αργότερα (325) ο Κωνσταντίνος συγκάλεσε στη Νίκαια της Βιθυνίας σύνοδο (συνέδριο) επισκόπων απ' όλες τις επαρχίες του Οικουμενικού Ρωμαϊκού Κράτους·

Ποιος ήξερε και τι πριν από τις 10 Μαρτίου; Η πρώτη συναυλία μάλιστα ήταν πριβέ και εδόθη για τους Μαλούφ και τους φίλους τους, τη λιβανικής καταγωγής οικογένεια που είναι ιδιοκτήτες του καζίνο "Palms" στο Λας Βέγκας.

γι' αυτό η σύνοδος ονομάστηκε οικουμενική.

Ποιοι δεν θέλουν να απαντηθούν τα απλά αυτά ερωτήματα; Η δεύτερη εμφάνιση έχει προγραμματιστεί για αύριο (Παρασκευή ) στο "Μπέικον Θίατερ" του Μανχάταν.

Αργυρό νόμισμα με το Χριστόγραμμα (στο επάνω μέρος της περικεφαλαίας του Κωνσταντίνου) και την ένσταυρη σφαίρα, σύμβολο της εκχριστιανισμένης ρωμαϊκής οικουμένης. Μόναχο, Νομισματική Συλλογή.

Εκείνοι που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και η συμπεριφορά σας αυτό ακριβώς δείχνει", ανέφερε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ο Γ. Παπανδρέου. "Οι περισσότεροι φίλοι μου μού είπαν να μην το κάνω" είπε ο κύριος Σαχίρ στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε στην Αμερική, ενώ ο δικηγόρος του, Μπράιαν Τέιλορ Γκολντστάιν, που κατάφερε να προμηθευτεί τη σχετική βίζα, έλεγε πως "το να φέρεις έναν Ιρακινό να τραγουδήσει αυτήν την εποχή στην Αμερική δεν είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο".

Η Α' Οικουμενική Σύνοδος διατύπωσε τη διδασκαλία της Εκκλησίας έναντι των αιρέσεων που είχαν ήδη εμφανισθεί.

"Όσο και να κρύβεστε, το πολιτικό σας πρόσωπο θα εμφανίζεται", είπε και εξέφρασε την αντίθεσή του στον "εύκολο και επικίνδυνο δρόμο της άρνησης των αλλαγών και του στρουθοκαμηλισμού", αλλά κυρίως στο "μονόδρομο της Νέας Δημοκρατίας", που συνιστά "αποδοχή των σχεδίων των πολυεθνικών, του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, των απολύτων κανόνων της αγοράς".

Κι αν τα κατάφερε τελικά, ήταν γιατί ο Σαχίρ έχει καναδικό διαβατήριο, μια που από το 1990 που εγκατέλειψε τη Βαγδάτη, έγινε κάτοικος Καναδά (αν και διατηρεί σπίτια στο Κάιρο, στο Ντουμπάι, στο Παρίσι και στο Τορόντο).

Έκτοτε έγιναν πολλές τέτοιες σύνοδοι.

"Η φιλοσοφία αυτή λέει ότι πρέπει να χάσουμε δικαιώματα, να γίνουμε χώρα φθηνής εργασίας, να χάσει ο εργαζόμενος τη φωνή του και τη σιγουριά του, να επιβαρυνθεί το κόστος η οικογένεια.

"Ένιωσα την ανάγκη να κάνω αυτό το τουρ για να δείξω ένα άλλο πρόσωπο της πατρίδας μου και να δημιουργήσω στους Αμερικανούς θετικές σκέψεις" είπε.

Η σύγκλησή τους είχε σκοπό την ειρήνευση της Εκκλησίας και, κατ' επέκταση την ειρήνευση της αυτοκρατορίας.

Γι' αυτό βολεύονται οι δεξιοί, με υψηλή την ανεργία:

Όταν δε, πριν από λίγο καιρό, βρέθηκε στην ίδια πτήση με τον Κόφι Ανάν, είπε ότι του έδωσε το CD του αφού πρώτα έγραψε στο εξώφυλλο "Μην ξεχνάτε τα παιδιά του Ιράκ".

Θρησκευτική στάση του Κωνσταντίνου Ο Κωνσταντίνος Α' […] έγινε Χριστιανός μόλις το χρόνο που πέθανε. Κατά τη διάρκεια της ζωής του παρέμεινε Ανώτατος Αρχιερέας (ανώτατος αξιωματούχος της ρωμαϊκής θρησκείας) και χρησιμοποιούσε τις εκφράσεις Ημέρα του Ήλιου και Ανίκητος Ήλιος, που, την περίοδο αυτή, συνήθως εννοούσαν τον θεό των Περσών, τον Μίθρα, του οποίου η λατρεία είχε διαδοθεί σε όλη την αυτοκρατορία […]. Είναι βέβαιο ότι ο Κωνσταντίνος υπήρξε υποστηρικτής της και ότι κληρονόμησε την αφοσίωσή του αυτή από την οικογένειά του. Πιθανόν ο Ανίκητος Ήλιος ήταν ο Απόλλων. A. A. Vasiliev, Ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, 324-1453, Αθήνα 1954, 70.

Γιατί γίνεται μοχλός πίεσης στον εργαζόμενο με τον εφεδρικό στρατό των ανέργων.

Ερωτήσεις

Είναι εύκολος αλλά επικίνδυνος δρόμος ο μονόδρομος της ΝΔ", είπε ο κ. Παπανδρέου.

1. Με αφορμή την εικόνα του Γαλατά και το ποίημα του Παλαμά και με τη βοήθεια του χάρτη και της αφήγησης συζήτησε με τους συμμαθητές σου τα πλεονεκτήματα της γεωγραφικής θέσης και τον ιστορικό ρόλο που διαδραμάτισε η Πόλη ανά τους αιώνες.

"Τα κέρδη από τα μέτρα σας πάνε στους λίγους και ισχυρούς", υπογράμμισε.

2. Ποια κτίσματα της Κωνσταντινούπολης υπογραμμίζουν τη σχέση της με τη Ρώμη και ποια το χριστιανικό της χαρακτήρα;

"Εσείς δεν προτείνετε ευελιξία με ασφάλεια αλλά ασυδοσία άκρατη, που αξιοποιείται από τους εργοδότες και τους τραπεζίτες.

Ποιο κτίσμα τέλος παραπέμπει στον ιδρυτή της;

Επικαλείστε την Ιρλανδία, αλλά οι αλλαγές εκεί έγιναν, επειδή υπήρξε η συνεργασία μεταξύ κράτους, εργοδοτών και εργαζομένων (αυτό ακριβώς που εγγυόμαστε εμείς) και όχι με τη λογική των επιστρατεύσεων".

3. Η Ύστερη Αρχαιότητα χαρακτηρίζεται από τη συνύπαρξη και αλληλεπίδραση πολλών θρησκειών μέσα στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (συγκρητισμός).

Τέλος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε πως για την κυβέρνηση "έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και ο ελληνικός λαός αρχίζει να συνειδητοποιεί την αλήθεια".

Πώς επηρέασε το φαινόμενο αυτό την προσωπική περίπτωση του Κωνσταντίνου Α', σύμφωνα με το τελευταίο παράθεμα;