Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διάφορα :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( από τον πατάκη στον μπούτα ) 

Από τον Πατάκη στον Μπούτα

Τολμηρό, με θεαματικές δοκιμασίες που θα φθάνουν στα όρια της σεξουαλικότητας, θα κάνει σύντομα την εμφάνισή του στη Βρετανία

4.9. Δύο σημαντικές ιδιότητες του ηλεκτρικού φορτίου

Ένα ποιοτικό στοιχείο που διαφοροποιεί τη συμμετοχή των αγροτών στις φετινές κινητοποιήσεις από τις προηγούμενες είναι ότι φέτος στον αγώνα δεν "πολυεμπιστεύονται" τους αγροτοσυνδικαλιστές της Πανθεσσαλικής και τις πιθανές κομματικές σκοπιμότητες που μπορεί να εξυπηρετούν και για το λόγο αυτό ζητούν πάντα άμεση ενημέρωση επί των αποφάσεων της ΠΑΣΕ και αποφασίζουν μόνοι τους την τακτική.

Το μεγάλο τσίρκο του σεξ

Όταν ηλεκτρίζουμε μια γυάλινη ράβδο τρίβοντας τη με μάλλινο ύφασμα, στη ράβδο εμφανίζεται θετικό φορτίο και συγχρόνως στο ύφασμα αρνητικό. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι συνειδητοποιημένοι είναι αυτοί που φέτος μετέχουν στα μπλόκα και κυρίως ότι δεν… είναι "εκατομμυριούχοι κομμουνιστές" αφού η ενεργός συμμετοχή τους εμπεριέχει κυρίως την αγωνία τους για το μέλλον.

Ξεχάστε τους κλόουν, τα λιοντάρια, τους ταχυδακτυλουργούς

Όταν ηλεκτρίζουμε με επαγωγή ένα σώμα, σε μια περιοχή του εμφανίζεται θετικό φορτίο και σε άλλη περιοχή του αρνητικό.

Εξάλλου το γεγονός ότι η πρωτοκαθεδρία έχει περάσει πλέον από τον Γιάννη Πατάκη στον Βαγγέλη Μπούτα σ' ό,τι αφορά τους κόλπους της ΠΑΣΕ, σχετίζεται άμεσα και με τις εντολές "άνωθεν" που δόθηκαν για ανάδειξη των ιδιαίτερων προβλημάτων της Καρδίτσας.

Ξεχάστε τους κλόουν με τις κόκκινες μύτες και τα ζωγραφισμένα δάκρυα. Τα λιοντάρια που πηδούσαν μέσα από φλεγόμενα στεφάνια. Τους ταχυδακτυλουργούς, τους ισορροπιστές ελέφαντες. Το νέο ευρωπαϊκό τσίρκο έρχεται σύντομα να προκαλέσει σοκ. Τι θα προσφέρει στα παιδιά; Απολύτως τίποτα, αφού θα απαγορεύεται η είσοδος στους ανηλίκους…

Και στις δύο περιπτώσεις, αρχικά, δεν υπήρχε ηλεκτρικό φορτίο. Παράλληλα, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η δυσαρέσκεια για τη μικρή συμμετοχή των αγροτών της Λάρισας, ήταν αδύνατο να αφήσει ανεπηρέαστο και το κύρος του Γιάννη Πατάκη.

Το εξτρίμ τσίρκο Αρκάος παρουσιάζει το σόου "Σε βιτρό", βασισμένο σε ένα μυθιστόρημα του Μαρκησίου Ντε Σαντ

Τελικά, εμφανίζεται και θετικό και αρνητικό.

Οι ώρες στη "ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ" ατέλειωτες για όσους παραμένουν στις πρόχειρες τέντες που 'χουν στήσει στις πλατφόρμες των τρακτέρ. Ήταν μια εποχή που η άφιξη του τσίρκου στην πόλη σήμαινε πως, για μια - δυο εβδομάδες, μικροί και μεγάλοι θα είχαν την ευκαιρία να περάσουν δύο ώρες συντροφιά με την αθωότερη των διασκεδάσεων.

Δε δημιουργείται, δηλαδή, μόνο θετικό ή μόνο αρνητικό φορτίο.

Περνούν με τσίπουρο ή κόκκινο κρασί -φάρμακο και τα δυο για το κρύο- και με ατέλειωτες συζητήσεις μεταξύ των αγροτών, μεταξύ αγροτών και συνδικαλιστών, μεταξύ αγροτών και δημοσιογράφων. Το πρόγραμμα ήταν προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της πλειονότητας των θεατών στο τσίρκο, που ήταν τα παιδιά. Όταν με ένα ηλεκτρισμένο σώμα αγγίξουμε ένα μη ηλεκτρισμένο, το φορτίο του πρώτου ελαττώνεται, ταυτόχρονα το δεύτερο σώμα αποκτά φορτίο.

Παράπονο πικρό ότι αραίωσαν οι "ζωντανές συνδέσεις" των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών από την αερογέφυρα της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και μόνο τα τοπικά κανάλια "παίζουν" πλέον ως πρώτο θέμα το αγροτικό…

Το νέο τσίρκο προσπαθεί να προχωρήσει σε εξτρεμισμούς που δεν είχε προσφέρει ποτέ προηγουμένως και μερικές φορές αρρωστημένες υπερβολές. Δηλαδή αυτό που συμβαίνει είναι μια μεταφορά φορτίου από το ένα σώμα στο άλλο.

"Βγαίνουμε στους δρόμους επειδή αντιμετωπίζουμε πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης", μας εκμυστηρεύεται ο Άλκης Γιαννακός, αγρότης από τη Ματαράγκα.

Έτσι, για πρώτη φορά θα κάνει την εμφάνισή του στη Βρετανία τσίρκο στο οποίο θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε άτομα ηλικίας άνω των 18 χρόνων.

Από φαινόμενα σαν τα προηγούμενα, προκύπτει ότι το φορτίο δεν καταστρέφεται ούτε δημιουργείται.

"Ο αγρότης είναι φιλότιμος και δεν θέλει να ταλαιπωρεί τους υπόλοιπους συμπολίτες του.

Ήδη, η προετοιμασία του νέου θεάματος δείχνει ότι έρχεται για να δοκιμάσει το καλό γούστο.

Όταν εμφανίζεται ένα είδος φορτίου ταυτόχρονα εμφανίζεται και το αντίθετο του ή έχει μεταφερθεί από άλλο σώμα.

Τους δρόμους τους κλείνουμε μόνο από ανάγκη.

Ακόμα, όμως, αναμένεται να θέσει σε δοκιμασία τους όρους της διασκέδασης και το όριο του νόμου.

Τελικά, το συνολικό ηλεκτρικό φορτίο διατηρείται σταθερό.

Τα χρέη τρέχουν, αλλά τι να την κάνω τη ρύθμιση αν το βαμβάκι του χρόνου δεν αφήσει κέρδος;

Οι υπεύθυνοι.

Είναι παράδοξο αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε ανακαλύψει ηλεκτρισμένο σώμα με μικρότερο φορτίο από [pic] C, όπως ακριβώς δεν κυκλοφορεί σήμερα νόμισμα με αξία μικρότερη από πέντε δραχμές. Πάλι νέα χρέη θα προκύψουν.

Η εταιρεία που έχει την ευθύνη του θεάματος λέγεται Αρκάος και σύνθημά της είναι πως "έφτασε η ώρα να πάρει το τσίρκο τη δική του ευρωπαϊκή μορφή".

Κάθε φορά που μετράμε με ακρίβεια το φορτίο ενός ηλεκτρισμένου σώματος προκύπτει ότι είναι ακέραιο πολλαπλάσιο αυτής της στοιχειώδους τιμής (1,6 · [pic] C). Ας απελευθερώσουν ένα βασικό προϊόν από τα πρόστιμα, εμείς λέμε το βαμβάκι, και τότε όλα θα τα ρυθμίσει μόνα της η αγορά, γιατί και τα υπόλοιπα προϊόντα είναι αλυσίδα.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της εταιρείας, "το ευρωπαϊκό τσίρκο θα είναι πιο τολμηρό, με θεαματικές δοκιμασίες, και θα φτάνει στα όρια της σεξουαλικότητας".

Συμπεραίνουμε ότι το φορτίο εμφανίζεται σε "πακετάκια" τα οποία ονομάζουμε κβάντα. Τότε θα ξαναγυρίσουμε σπίτια μας, με ελπίδα για το μέλλον…".

Η παράσταση έχει τίτλο "ΧΧΧ".

Κάθε κβάντο φορτίου είναι ίσο με 1,6 · [pic] C.

Όλοι όμως πλέον συμφωνούν ότι άλλα τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Καρδίτσας και άλλα των αγροτών της Λάρισας, οι οποίοι βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα.

Ήδη, το τσίρκο της εταιρείας έχει δώσει παραστάσεις στη Μασσαλία και έχει προκαλέσει τον απαραίτητο διαφημιστικό θόρυβο.

Βεβαίως, υπάρχουν δύο είδη στοιχειώδους φορτίου, θετικό και αρνητικό.

Υπάρχουν βέβαια και οι συνάδελφοί τους από τα Τρίκαλα με μικρό κλήρο που κινητοποιούνται κάθε χρόνο τα τρία τελευταία χρόνια.

Ο εμπνευστής της παράστασης, Πιερ Μπιντόν, υποστηρίζει πως η προετοιμασία και οι δοκιμές κράτησαν έξι χρόνια.

Φάτσες γνωστές, κάθε χρόνο οι ίδιοι… Πενήντα - εκατό άτομα από τα χωριά Ζάρκο, Κεραμίδι -κυρίως- και Σερβωτά.

Το θέαμα περιλαμβάνει κολυμβητές που διασχίζουν επτά τόνους σπασμένα γυαλιά και… ανθρώπινα πυροτεχνήματα.

Υπάρχουν και τα τρακτέρ του Κοκκινούλη από τον Πλατύκαμπο και τη Χάλκη, του Νασίκα από την περιοχή του Τιρνάβου, του Τσαλόπουλου απ' τα Φάρσαλα, όλα αυτά μαζί όμως δεν φτάνουν ούτε στο 1/4 της δύναμης που παρατάσσουν κάθε χρόνο οι αγρότες της Καρδίτσας…

Περιλαμβάνεται ακόμη παράσταση της ισπανικής θεατρικής ομάδας "La Fura dels Baus" (από την Καταλονία), η οποία θεωρείται πολύ κωμική, αλλά στην Ισπανία απαγορεύεται να την παρακολουθήσουν ανήλικοι.

Και σ' αυτές τις κινητοποιήσεις υπάρχουν δύο κατηγορίες αγροτών:

Η παράστασή τους χαρακτηρίζεται "οργιαστική" και αναμένεται να δοκιμαστεί με αυτήν ο νόμος περί δημοσίων θεαμάτων στη Βρετανία.

Οι έχοντες πραγματικό πρόβλημα, όπως είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι αγρότες της Καρδίτσας και οι δεξιοί και κομμουνιστές απ' τις υπόλοιπες περιοχές του Θεσσαλικού κάμπου.

Αλλά, ας παρακολουθήσουμε την έναρξη της παράστασης του ευρωπαϊκού τσίρκου στη Μασσαλία. Πρώτη σκηνή: Μια γυμνή γυναίκα περιφέρεται επί σκηνής συγκρατώντας στα οπίσθιά της ένα μολύβι. Το κοινό ενθαρρύνεται να στείλει μηνύματα για το θέαμα, τα οποία εμφανίζονται σε μια γιγαντοοθόνη. Τα μηνύματα εναλλάσσονται με προβολή εικόνων εστιασμένων στα γεννητικά όργανα μιας άλλης γυναίκας, απ' όπου βγαίνει καπνός… Και αυτά είναι μόνο η εισαγωγή… Το σόου συνεχίζεται με σκηνές πορνογραφικού περιεχομένου, κάθε μορφής, με τις αποκαλυπτικές και ρεαλιστικότατες σκηνές να εξελίσσονται ζωντανά επί σκηνής, είτε να προβάλλονται στη γιγαντοοθόνη.

Από την Ισπανία. Οι Καταλανοί ηθοποιοί αρχικά ήταν ένα μπουλούκι που έδινε παραστάσεις στους δρόμους των ισπανικών πόλεων. Όπως λέει ο επικεφαλής της ομάδας, Αλέξ Ολέ, "κανένας από τους θεατές μας δεν είπε στο τέλος της παράστασης πως ήταν ωραία". Το έργο που παρουσιάζουν με λίγα λόγια: Μια νεαρή καθοδηγείται από τη μητέρα της να παίξει σε πορνογραφική ταινία για να βγάλει τα προς το ζην. Η νεαρή κοπέλα κατόπιν κανονίζει με μια ομάδα να βιάσουν τη μητέρα της για να την εκδικηθεί που την οδήγησε στον κακό δρόμο. Στην παρουσίαση του έργου στους δημοσιογράφους, οι ηθοποιοί, δύο ισπανικής καταγωγής, ένας Κουβανός και ένας Αργεντινό, παραδέχτηκαν πως η παράσταση σε ορισμένα σημεία είναι "πάρα πολύ δύσκολη". Ο Τζον Φόσετ, ο διευθυντής της παράστασης, περιγράφει πως πρόκειται για ένα τσίρκο που μετατρέπεται σε θέατρο. "Αλλά δεν παύει να έχει τις ρίζες του στο τσίρκο. Στην Ευρώπη, παρόμοιες παραστάσεις θεωρούνται "λαϊκές και προκλητικές". Είναι εμπνευσμένες από έναν Ευρωπαίο συγγραφέα, τον Μαρκήσιο ντε Σαντ. Η παράσταση "ΧΧΧ" έχει σπάσει ταμεία στην υπόλοιπη Ευρώπη και περιμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδραση του βρετανικού κοινού".