Parallel Search

Search

Go
Show

Απόψεις :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( ειλημμένη απόφαση :: 4/1/2006 20:46:30) 

Ο Γ. Βουλγαράκης (στη φωτογραφία με τον πρωθυπουργό) έχει βρεθεί τον τελευταίο καιρό στο πολιτικό στόχαστρο με αφορμή το χειρισμό μιας σειράς θεμάτων, όπως η έκρηξη στο Σύνταγμα, η υπόθεση των Πακιστανών αλλά και η απόδραση Ζιλίν. ΑΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

Αυξάνεται η ένταση στη Βόρεια Κορέα

Θεώρημα του De Moivre

Ανασχηματισμός: Το Μάρτιο ο πιθανότερος χρόνος πραγματοποίησής του - Ποιες καραμπόλες θα φέρει μεταξύ υπουργών

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Αν [pic] είναι ένας μιγαδικός αριθμός σε τριγωνομετρική μορφή, σύμφωνα με τα προηγούμενα έχουμε: [pic] [pic]

Ειλημμένη απόφαση

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου και έθεσε και πάλι σε λειτουργία έναν πυρηνικό αντιδραστήρα ο οποίος μπορεί να παράγει πλουτώνιο κατάλληλο για ατομικά όπλα.

Ομοίως, βρίσκουμε ότι [pic] [pic]

Με φόντο τη συζήτηση για τον ανασχηματισμό συνεδρίασε χθες η κυβερνητική επιτροπή.

Από την άλλη, οι ΗΠΑ έθεσαν σε ετοιμότητα 24 βομβαρδιστικά Β-52 για ενδεχόμενη ανάπτυξή τους στη νήσο Γκουάμ και μετακίνησαν ορισμένα ειδικά αεροσκάφη και πλοία πλησιέστερα στη Βόρεια Κορέα.

Γενικά, ισχύει το επόμενο θεώρημα:

Με το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, το οποίο εγκρίθηκε, εκτιμάται πως υλοποιείται νομοθετικά το μεγαλύτερο μέρος του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της Υγείας και ανοίγει, έτσι, και ο δρόμος για τη μεταπήδηση του κ. Νικήτα Κακλαμάνη από το υπουργείο Υγείας στο δήμο Αθηναίων.

Αυτές οι βορειοκορεατικές και αμερικανικές κινήσεις, επισημαίνουν Ασιάτες και Αμερικανοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, αυξάνουν τον κίνδυνο μιας ένοπλης αντιπαράθεσης, που θα μπορούσε να ξεσπάσει εσκεμμένα ή και τυχαία. ΘΕΩΡΗΜΑ 1

Σχετικές ερωτήσεις, άλλωστε, δέχθηκε τόσο ο ίδιος, όσο και ο υπουργός Απασχόλησης, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατά την έξοδό τους από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι ΗΠΑ αρνούνται να ματαιώσουν ή να περιορίσουν δύο μεγάλες ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις των αμερικανικών και των νοτιοκορεατικών δυνάμεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 4 Μαρτίου, θα διαρκέσουν ένα μήνα και θα συμμετάσχουν σ' αυτές 5.000 στρατιώτες.

Αν [pic] είναι ένας μιγαδικός αριθμός σε τριγωνομετρική μορφή και [pic] είναι ένας θετικός ακέραιος, τότε [pic].

Ο κ. Κακλαμάνης, ερωτώμενος σχετικά με το ενδεχόμενο μετακίνησής του στο δήμο Αθηναίων, σημείωσε πως "δεν με ενδιαφέρει ποιος θα κόψει την κορδέλα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας", ενώ ανάλογη απάντηση έδωσε και ο κ. Παναγιωτόπουλος:

Πολεμικά γυμνάσια θα πραγματοποιηθούν κοντά στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη μεταξύ των δύο κορεατικών κρατών, πλησίον της οποίας είναι αναπτυγμένο το μεγαλύτερο μέρος του βορειοκορεατικού στρατού. ΑΠΟΔΕΙΞΗ Έστω [pic] η ισότητα που θέλουμε να αποδείξουμε.

"Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις αφορούν συνολικά την κυβέρνηση και όχι μεμονωμένα άτομα".

"Οι αδιάκοπες πολεμοχαρείς κινήσεις από τις ΗΠΑ στη Νότια Κορέα δημιουργούν μια εξαιρετικά τεταμένη κατάσταση", μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων.

( Για [pic] η ισότητα γίνεται [pic] ή, ισοδύναμα, [pic], που ισχύει. ¶ρα η [pic] είναι αληθής.

"Ιδανική λύση για το δήμο ο Νικήτας"

Νωρίτερα είχε προειδοποιήσει πως "αν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να αυξάνουν τα επιθετικά στρατεύματά τους, ολόκληρη η γη της Κορέας θα γίνει στάχτη και οι Κορεάτες θα υποστούν φρικτές πυρηνικές καταστροφές".

( Θα αποδείξουμε ότι, αν [pic] αληθής, τότε [pic] αληθής δηλαδή, αν [pic], τότε [pic].

Ωστόσο, ο υπουργός Απασχόλησης δεν δίστασε να προχωρήσει και ένα βήμα παρακάτω.

"Όποτε γίνεται στρατιωτική άσκηση, η Βόρεια Κορέα την καταγγέλλει", λέει ο Κιμ Τσανγκ Σου, εμπειρογνώμονας του κυβερνητικού νοτιοκορεατικού Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων.

Πράγματι, έχουμε [pic] [pic].

Απαντώντας σε ερώτηση για τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη και την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στο δήμο Αθηναίων, ανέφερε ότι ο υπουργός Υγείας -αν η κ. Μπακογιάννη αποφασίσει να μην είναι υποψήφια- αποτελεί την ιδανική λύση και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα είναι ένας πολύ καλός δήμαρχος, που θα συγκεντρώσει την προτίμηση Αθηναίων από όλους τους πολιτικούς χώρους.

"Αλλά αυτή τη φορά μπορεί πραγματικά να σκέπτονται πως ο κ. Μπους θα τους επιτεθεί".

Άρα, η [pic] αληθεύει για όλους τους θετικούς ακεραίους [pic].

Στο πλαίσιο αυτό, οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, ο οποίος είναι ειλημμένη απόφαση του πρωθυπουργού, δεν πρόκειται να γίνει νωρίτερα από το Μάρτιο, ώστε να συνδυαστεί με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Κακλαμάνη για το δήμο Αθηναίων και της εισόδου της δημάρχου Αθηναίων Ντόρας Μπακογιάννη στην κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών.

Πολλοί Βορειοκορεάτες εμπειρογνώμονες υπογραμμίζουν πως οι κινήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών τροφοδοτούν τον φόβο μεταξύ των απομονωμένων ηγετών της Βόρειας Κορέας πως θα είναι οι επόμενοι στον κατάλογο των αμερικανικών επιθέσεων.

Για παράδειγμα, αν [pic], επειδή [pic], έχουμε: [pic][pic] [pic])[pic])[pic].

Πρόβλημα συντονισμού και αλληλεγγύης

Το Ιράκ θα χτυπηθεί από στιγμή σε στιγμή, λένε Βορειοκορεάτες κυβερνητικοί ηγέτες, και μετά οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα στραφούν εναντίον μιας άλλης χώρας που έχει χαρακτηριστεί από τον Λευκό Οίκο τμήμα του "άξονα του κακού", τη Βόρεια Κορέα.

Το προηγούμενο θεώρημα αποδίδεται στο μαθηματικό De Moivre και γι’ αυτό φέρει το όνομά του.

Στο μεταξύ, προβλήματα συντονισμού και έλλειψης αλληλεγγύης της κυβέρνησης αναδεικνύουν οι επιθέσεις -και εσωκομματικές- στο πρόσωπο του υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Ωστόσο στο σύνολό τους οι αναλυτές δεν θεωρούν πιθανό η Βόρεια Κορέα να επιτεθεί πρώτη σε μεγάλη κλίμακα, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν αυτοκτονία για την κυβέρνησή της.

Το Θεώρημα του De Moivre ισχύει και όταν ο εκθέτης είναι αρνητικός ακέραιος.

Ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης τον τελευταίο καιρό έχει βρεθεί στο πολιτικό στόχαστρο με αφορμή το χειρισμό σειράς θεμάτων, όπως η έκρηξη στο Σύνταγμα, η υπόθεση των Πακιστανών, αλλά και η απόδραση Ζιλίν.

Ωστόσο, επισημαίνουν, η Βόρεια Κορέα είναι ασταθής, καχύποπτη και απρόβλεπτη.

Πράγματι, έχουμε [pic] [pic] [pic] [pic].

Ο ίδιος αποφεύγει δημόσιες δηλώσεις και αναμένεται να τοποθετηθεί εφ' όλης της ύλης στις 11 Ιανουαρίου, στη Βουλή.

Και η ένταση αυξάνει τον κίνδυνο κάποιος θερμόαιμος στρατιωτικός διοικητής να αναλάβει δράση από μόνος του.

Ωστόσο, από το περιβάλλον του δεν κρύβουν την εκτίμηση πως οι επιθέσεις προς το πρόσωπό του έχουν και εσωκομματικές πηγές, από κάποιους που ενοχλήθηκαν από την πολιτική άνοδό του και την εμφάνισή του ως πρωταγωνιστή στη μετά Καραμανλή εποχή. Είναι, επίσης, γνωστή η κόντρα που προέκυψε το τελευταίο διάστημα με το υπουργείο Δικαιοσύνης και τον κ. Αναστάση Παπαληγούρα.

Χθες, στο θέμα παρενέβη και ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΝΔ, κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, κάλυψε πλήρως τον κ. Βουλγαράκη, ενώ άφησε αιχμές για έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών. "Πρέπει όλοι μέσα στην κυβέρνηση να καταλάβουν ότι το ΠΑΣΟΚ και οι παραφυάδες του στοχοποιούν πρόσωπα, πολιτικοποιούν υπηρεσιακές κινήσεις και αποδίδουν ευθύνες σε έναν έναν ξεχωριστά. Και με αυτόν τον τρόπο κανείς να μη χαίρεται για κάποιον που χτυπιέται από δίπλα του, αλλά να κοιτάζει πώς θα δώσει αλληλεγγύη. Γιατί η αλληλεγγύη οφείλεται, όταν ασκούμε πολιτική, στην υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος", τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.